Femke Halsema teleurgesteld in meningloze Van Gelder

Jack van Gelder weigerde maandag om in RTL Late Night zijn mening te geven over Donald Trump of Geert Wilders. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Van Gelder werd door Humberto Tan aangemoedigd om er iets van te vinden, maar de sportpresentator wachtte rustig zijn tennisonderwerp af. Hij is namelijk compleet teleurgesteld in het Nederlandse politieke landschap. “Nee, ik ben al lang afgehaakt bij politiek. Het heeft geen enkele zin op wie je stemt in Nederland.”

De tv-ster gelooft niet in politiek. “Je stemt op een partij vanwege een aantal punten en drie maanden later zeggen ze: ‘Ja, we kunnen niet regeren, we moeten wat punten inleveren.’ Ik ben er helemaal klaar mee, ik ben er hélemaal klaar mee.”

Femke Halsema, voormalig leider van GroenLinks, viel Van Gelder daarop aan. “Sorry, maar ik vind dat voor iemand die een platform heeft, een enorm lui standpunt. Weet je hoe dat heet in Nederland? Compromissen sluiten. Juist omdat we niet een partij hebben die de grootste is.”

Van Gelder herhaalde dat hij ‘verschrikkelijk klaar’ is met de politiek. “Misschien moeten we over op het tweepartijenstelsel.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen