Femke Halsema teleurgesteld in meningloze Van Gelder

Geplaatst op di 31 jan 2017 om 10:30

Jack van Gelder weigerde maandag om in RTL Late Night zijn mening te geven over Donald Trump of Geert Wilders. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Van Gelder werd door Humberto Tan aangemoedigd om er iets van te vinden, maar de sportpresentator wachtte rustig zijn tennisonderwerp af. Hij is namelijk compleet teleurgesteld in het Nederlandse politieke landschap. “Nee, ik ben al lang afgehaakt bij politiek. Het heeft geen enkele zin op wie je stemt in Nederland.”

De tv-ster gelooft niet in politiek. “Je stemt op een partij vanwege een aantal punten en drie maanden later zeggen ze: ‘Ja, we kunnen niet regeren, we moeten wat punten inleveren.’ Ik ben er helemaal klaar mee, ik ben er hélemaal klaar mee.”

Femke Halsema, voormalig leider van GroenLinks, viel Van Gelder daarop aan. “Sorry, maar ik vind dat voor iemand die een platform heeft, een enorm lui standpunt. Weet je hoe dat heet in Nederland? Compromissen sluiten. Juist omdat we niet een partij hebben die de grootste is.”

Van Gelder herhaalde dat hij ‘verschrikkelijk klaar’ is met de politiek. “Misschien moeten we over op het tweepartijenstelsel.”

Foto: RTL
21 Reacties op “Femke Halsema teleurgesteld in meningloze Van Gelder”


 1. Anouk Smullers

  Humberta, heeft haar langste tijd gehad, ik hoop dat ze bij RTL inzien ,dat ze echt deze man moeten vervangen met iemand die ECHT een discussie kan leiden, please haal die dansmarieke weg bij een programma als deze.

 2. Marcel

  Oh, van Gelder weer eens op zijn populaire Jan boerenfluitjes ‘het kan mij allemaal niets schelen’ een beetje z.g.n. de gemiddelde mening van ‘het volk’ uitdragen…Nou joh, dan stem je toch niet (wat ik overigens niet geloof, die stemt gewoon VVD maar te laf om dat toe te geven), dan moet je ook niet achteraf gaan zitten klagen….

 3. harrie

  van Gelder heeft helemaal gelijk, en tegen Tan kan ik zeggen oprotten het is een vreselijk programma

 4. Ronald33

  De progressieve jaren zestig politiek is ten einde!!! Gelukkig maar….Nederland heeft een sterke politieke leider nodig net als Poetin, Trump, Le Pen en Dewinter, De enige die voldoet aan de eisen is Wilders in Nederland. Ik heb volkomen sch.ij.t aan zijn spl.ee.togen.

 5. Flip de Beer

  Stevige discussie! Ik zag het stof van deelder al opwaaien.

 6. Anoniem

  Ronald je vergeet Hiter in je lijstje.

 7. Willem

  Femke Halsema het misselijke Gutmenschje die toch maat haar kinderen niet bij Marokkies in de klas laat. Ga koken.

 8. Bea

  Leeft ze nog die ouwe heks Femke?

 9. Anoniem

  Was een interessant gesprek in Late Night gister.

  Van Gelder kon net zo goed thuis blijven.

 10. J

  Cheque van Geld is ook helemaaaaal niet voor Ajax hoor. Want hij is voor AFC.

  Bah, wat een laffe gladjakker is het toch die iedereen te vriend wil houden.

 11. johan d

  Jack is weggestopt bij ziggo en naar zn programma kijkt bijna niemand. Om toch in the picture te blijven mag hij dus zelfs opdraven bij een item over tennis…tja

 12. Walter

  Jack van Gelder heeft met z’n laatste opmerking gelijk: 2 partijen is goed. En niet straks: PVV evt. de grootste, 5 partijen (zonder PVV) met 15 zetels aan de macht. Verouderd politiek systeem. Engeland is beter (1x partij de winnaar) en USA ook (1 persoon).

 13. Pardon

  Vond het een vreselijke tafel bij Tan. Geen enkel persoon die mijn sympathie heeft. Snel weggezapt.

 14. Richard023

  Anouk Smullers
  dinsdag 31 januari 2017 om 10:53

  Echt? Echt heel écht? Of echt niet? Echt, zeg……!

 15. DENK

  @Marcel

  Wat ben jij toch eng en walgelijk. Van Gelder draagt zijn eigen mening uit, niet die van “het volk”. Halsema is net zo eng en walgelijk dat zij blijkbaar vindt dat hij zijn platform moet gebruiken om de mening van andere mense n te sturen.

 16. Marcel

  @DENK: zucht….

 17. joost

  Van Gelder mag een eigen mening hebben.
  Ook ik vind de politiek in Nederland een nepotisme linkse grachtengordel kliek, die elkaar in stand houdt.
  In Amerika heeft links verloren en is er democratisch een nieuwe president gekozen. Maar links kan nooit tegen verlies, vandaar hun structurele protesten altijd.
  Kijk maar eens hoe we avond na avond door die geldsmijters bij de NPO gehersenspoeld worden over Trump, terwijl er in ons land van alles mis is en verkiezingen ook bij ons er aan komen.
  Die C. Groenhuiizen is zo verbitterd dat zijn mevr. Clinton het niet werd, dat zn ogen er rood van zijn geworden en hij blijft maar zeuren op TV.
  Ook Nieuwsuur haalt er alleen maar- vaak totaal – onbekende – Amerikanen voor die tegen Trump zijn.
  Lekker partijdig die NPO>

  Zoals ook nu de gedateerde en niks meer te vertellen hebbende, onbelangrijke Femke Halsema.

  Die heeft heel lang uit de politieke staatsruif gegeten, heeft nu een leuk wachtgeld c.q. pensioen er aan overgehouden, maar heeft politiek in Nederland niks bereikt. Zij komt nimmer in de geschiedenis boeken.

  Wat zij wel gedaan heeft in de politiek is altijd collega’s met andere denkbeelden en opvattingen proberen te diskwalificeren met die slissende stem van haar.
  Blij dat dat mens weg is, haalt die domme Tan ze weer uit de ouwe doos.

 18. Claire

  Femke Halsema is zo eng, zo griezelig leugenachtig, zo onbetrouwbaar vooral.

  Ik word misselijk van die nep integriteit van die griezel,

 19. Inmaakpartij

  Van Gelder was top tegen die Halsema!! 2 – 0

 20. DENK

  @ Marcel

  Wat een geweldig tegenargument! Je hebt vast net zo’n hoog IQ als Femke!

 21. Otto Groeneveld

  Femke had ik gevraagd waarom GL niet tegen kindhuwelijken heeft gestemd anderhalf jaar terug, samen met CDA,D66,VVD en uiteraard PvdA willen zij niet ingrijpen als moslimmeisjes van 12 of 13 jaar worden uitgewoond door de raketwetenschappers van 50 jaar of ouder. Nou Femke geef eens antwoord.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.