Marianne Zwagerman dreigt met weglopen in Late Night

Geplaatst op di 31 jan 2017 om 9:15

Marianne Zwagerman dreigde maandag met weglopen in RTL Late Night, de talkshow van Humberto Tan. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. RTL Late Night besprak de ‘muslim ban’ van Donald Trump en zette Zwagerman recht tegenover de linkse Femke Halsema. De opiniediva liet een ander geluid horen dan de anti-Trump-geluiden die de boventoon voeren in de media, maar had het gevoel dat ze dat andere geluid niet op een normale manier kon laten horen in de talkshow.

Toen Trump in de talkshow op een gegeven moment werd vergeleken met Geert Wilders, gaf Zwagerman aan dat ze die vergelijking mank vindt gaan. “Ten eerste is het heel raar dat Wilders en Trump altijd op een hoop worden gegooid“, begon ze.

Zwagerman werd echter direct onderbroken door Tan. “Ja, ho! Hij geeft aan: ‘Goed gedaan Donald Trump.’

Die voortdurende onderbrekingen ergerden Zwagerman op den duur. “Als ik nooit mijn zin af mag maken, kan ik ook nu gewoon weglopen. Dat vind ik ook goed.

Daarop zei Tan: “Als jij het zegt het over de feiten te hebben, dan wijs ik je ook op een feit.

Zwagerman: “Ja, dan wijs ik jou ook even op een feit. Donald Trump is een zakenman die in zijn leven heel veel heeft bereikt en Geert Wilders is een beroepspoliticus die niets heeft bereikt in het zakenleven of waar dan ook. Die mensen kun je totaal niet met elkaar vergelijken als het gaat om het aanpakken van het establishment. Dat is bij Trump in goede handen.

Volgens Tan is dat maar ‘een dimensie van de vergelijking’. Het gaat hem om de ‘ideologische vergelijking’. Volgens Halsema is het lastig om de heren te vergelijken. Ze merkte wel op dat Wilders net als Trump zo’n ‘muslim ban’ wil.

Radio 2-dj Wouter van der Goes steunt Zwagerman. “Muslim ban niet tof. Maar dat Marianne Zwagerman zoveel moeite moet doen om feiten te benoemen, dwars door tetterende Femke Halsema, is niet ok.

Foto: RTL
41 Reacties op “Marianne Zwagerman dreigt met weglopen in Late Night”


 1. M

  Het was genant hoe duidelijk het was dat Tan op voorhand het niet met Marianne eens was. Normaal stelt hij never nooit een kritische vraag, en nu opeens kon meneer dat wel

 2. jan

  Beetje show maken om meer kijkers te trekken.

 3. JasperV

  Tan kan geen gesprek leiden, hij wil altijd zijn eigen mening doordrukken.
  Dat laatste geldt ook voor Halsema.

 4. Walter

  Als je pro-Trump of pro-Wilders bent in NL, en je bent bekend of komt op tv, wordt je ”afgemaakt” door linkse spreekbuispoppen en B-garnituur van Bekend Nederland (types als Peter R. De Vries). Vinden ze het gek dat anoniem USA op Trump hebben gestemd én dat een groot anoniem deel van Nederland overweegt op Wilders te stemmen…

 5. Anoniem

  Opdracht van Galjaard;die ziet de kijkcijfers alleen maar achteruitgaan sinds Jinek op de buis is.

 6. gerdien

  Zwagerman gedraagt zich inderdaad als een diva. Ze gaat er zelf bij voorkeur met gestrekt been in maar o wee als madam wordt tegengesproken, dan is de wereld te klein. Daarbij neemt ze het zelf niet zo nauw met de feiten. Zo valt er wel af te dingen op de succesvolle zakenman Trump. Hij heeft een reeks mislukkingen en faillisementen op zijn naam waarvan vooral anderen financiëel de dupe zijn geworden, zijn werkelijke zakelijke belangen en successen gaan in nevelen gehuld. Hij heeft vooral naam gemaakt als celebrity en presentator van The Apprentice en handig ingespeeld op anti-Washington sentimenten.

 7. GW

  Ik zapte precies op het goede moment in en het was vermakelijke tv. Eindelijk gebeurde er wat aan de RTLLN-tafel.

 8. Hendrik

  Als je Jinek kijkt mis je nog eens wat, maar niet heus.

 9. Peter68

  Ik heb het niet gezien, ik kijk al jaren geen tv meer en zeker geen commerciële zenders. Maar wat ik zo her en der lees dan moet ik het eens zijn met Marianne Zwagerman. Ik ben het eens met wat Trump doet wat overigens precies hetzelfde is als Obama aan het begin van zijn regeerperiode. Ik snap de hele ophef dus niet. Gewoon oven voor 90 dagen het systeem stil om orde op zaken te stellen, wat is daar verkeerd aan?

 10. Jim

  Lekker Jinek blijven kijken.

 11. Jan

  Beste Humberto, ik ken Jaimy, mag ik jou wat kritische vragen stellen? Haar naast je huwelijk, vind je dat netjes?

 12. rick

  Ik heb het fragment gezien en hier zie je ook hoe slecht Humberto een gesprek leidt.
  je moet je gasten de ruimte geven, en als een andere tafelgast teveel airplay pakt dan fluitje haar (Halsema) terug.
  Dan ga je zeker niet mee zitten drammen.
  Rtf late night moet het maar bij veilige niemendalletjes houden.

 13. F'iscadel

  Trump doet het enige wat juist is voor ons. Het is jammer dat niet iedereen dat in wilt zien

 14. Anouk Smullers

  Trump is de man die Nederland nodig heeft!! en Humberto is een natte wind

 15. Marcel

  Wat een vreselijke tante die Zwagerman, na de vorige keer waar ze al zo genadeloos af ging, dachten ze bij de redactie laten we weer wat voor reuring gaan zorgen want de kijkcijfers moeten omhoog, wat overigens niet gelukt is….Nou die Zwagerman komt er niet meer in bij RTLLN, moge duidelijk zijn…Als je de host ook nog van repliek gaat geven en dreigt met weg lopen heb je gelijk je onvermogen aangegeven bij deze. Wat een drammerig, lelijk mens is dat, bah. Femke overigens volkomen mee eens en maakte opmerkingen die hout sneden maar tegen billijke kritiek kon ze niet tegen deze Zwagerman.

 16. RTL lid sinds 26 01 2017

  @Anonymous .9.39 Foei Hoe durf je de zeer gewaardeerde heer Erland zo te beschuldigen , bah De heer Erland is een integer persoon begrip vpoor iedereen en geeft iedereen een kans en is zeer sociaal dat kan je merken aan de vele hulpprogramma,s ja het is de Jan Slagter van RTL 4 hij zou zijn laatste euro aan de minderbedeelde geven, Nee hoor geen kwaad woord over Erland
  En als bestuurslid kan ik u meedelen dat het ledental van omze RTL FANCLUB sinds 10.30 op 89 staat! Dus hup naar de honderd
  aanmelden ??? Brinkweg 4 Lutjebroek
  Het concept idee waar ik het gisteren over had wordt binnenkort openbaar gemaakt Nou daar zal RTL verbaast over zijn, reken maar
  Zo zie je we doen allees voor de club! RTL WEL TE VERSTAAN…. wordt vervol

 17. Palko

  Het was tenenkrommend te zien hoe Marianne Zwagerman bij herhaling de gelegenheid werd ontnomen haar mening te geven over de anti-Trump hetze in binnen- en buitenland. Vooral mw Femke Deelder, exponent van het linksche parasitariaat en profitariaat, liet geen mogelijkheid onbenut haar te onderbreken en tot zwijgen te brengen. En de gespreksleider? Die liet het allemaal goedkeurend toe.

 18. Anoniem

  Ik vind het raar je wordt uitgenodigd als publiek wat heb je er aan ik vind dat je mee

  moet kunnen praten zo niet kan je beter thuis blijven.

 19. Zure Sien

  De ‘gespreksleider’ liet het gisterafent voor de zoveelste maal weer volledig afweten. Ik doe een dringend beroep op de heer Galjaard cs om de huidige ‘gespreksleider’van RTL LN per direct in te wisselen voor een ander. Bij voorbaat hartelijk dank.

 20. GT

  @M

  Weet je wat ook gênant is? Eeuwig zeiken dat Tan niet kritisch is om vervolgens te gaan klagen als hij dat wel is.

 21. ad

  We gaan nog een fijne anderhalve maand tegemoet……

 22. Harry

  Die Zwagerman heeft ze ook niet op een rijtje. Die doet net of je liegt als je niet bij elke zin die je uitspreekt allerlei kanttekeningen plaatst. Zij wil ons doen geloven dat je ontkent dat Trumps regeling voor 3, 4 maanden geldt als je dat er niet telkens bij vertelt.

 23. Rubicon

  Ik vond dat Zwagerman te snel de wegloop kaart trok. Ze is ervaren debater, door de wol geverfde mediakenner en op de hoogte van de dynamiek dus niet bij eerste beste interrupties huilie huilie wegloop doen. Zwakte bod. Ze had er wat harder in gemogen en ook Femke kunnen onderbreken. Alleen ze kan Femke nog niet aan. Die blijft rustig, pakt goede toon en gaat er als winnaar weg

 24. Claire

  De verliezer van de afent was wederom Hoembertoh Tan!!

 25. Marrinne

  Ik heb altijd gedacht, dat, wanneer je mensen uitnodigt voor een debat, zij in de gelegenheid worden gesteld hun mening weer te kunnen geven. Na gisteravond bij HT lijkt het dat ik mijn percepties maar eens tegen het licht moet houden. HT was naar mijn idee geen goede gespreksleider!

 26. DENK

  Ze heeft gewoon gelijk en ik ben blij om te zien dat de meesten hier ook doorhebben dat Humberto Tan slecht bezig was. Alleen zo’n eng mannetje als Francisco, uh, Marcel heeft een gigantisch bord voor z’n kop.

 27. Otto Groeneveld

  Emigreer lekker allemaal met je RTL.JOOP.nl VARA, Telegraaf,NRC, naar SA. De Keiuse wegkijkers van de bovenste plank.

 28. valerie

  Tan is duidelijk van het padje af, de lage kijkcijfers worden een last en hij voelt de druk toenemen. Steeds meer verkramping in zijn presentatie.

 29. Mark

  Marianne verloor gisteren door te dreigen met weglopen. Dan ben je dus uitgeluld.

 30. Mark

  Marianne verloor gisteren door te dreigen met weglopen. Deze bipolaire dame doet alles voor AANDACHT.

 31. Anoniem

  @Mark Je gaat iemand aan de tafel van Humberto betichten aandacht zoeken? Ha ha!

 32. arie

  Heerlijk zoals Marianne Zwagerman keihard tegen die elitaire linkse kliek, die de democratische gekozen president van Amerika maar demoniseer, tekeer gaat.
  Die durft tenminste.

  Kotsmisselijk word ik van die partijdige TV elke avond , van al die goed betaalde en teveel verdienende NPO lieden, die maar niet kunnen hebben dat links verloren heeft, zoals links in maart a.s. ook in Nederland zal verliezen.

  Het negativisme in Nederland over Trump, wordt door de over het algemeen linkse media hier gevoed en vooral aangemoedigd.
  Trump grijpt in omdat de islam de westerse beschaving over wil nemen.
  Kijk maar naar de raket, die een atoombom kan dragen, die Iran gisteren afvuurde.
  Veel linkse domme Nederlanders zien niet in dat de islam ons leven, geloof, cultuur en onafhankelijkheid bedreigt. Trump wel.

 33. Woodstock

  Ze had gelijk. Iedereen kreeg de kand uit te praten en zij werd telkens in de reden gevallen als ze iets zei. Maakt niet uit of je het nu wel of niet met haar eens bent.

  Ze sloeg wel (weer) de spijker op z’n kop over dat de media bewust bepaalde informatie verzwijgt.

 34. Mark

  @Anonymous: ik zal het even duiden. Deze vrouw wil zo graag aandacht dat ze over elk onderwerp haar mening geeft. Ook dingen waar ze geen verstand van heeft (behalve tennis dan misschien).
  Maar goed, anderzijds is er buiten Ebru geen andere bitch te vinden die ongenuanceerd wil blaten op tv

 35. Huiskamer

  Uitzending met bekeken. Ik dacht direct aan Fortuyn. Kreeg ook geen enkele kans om iets te zeggen. Een “tafel” vol met haters en er doorheen toeteren. Werkte altijd, toen. Vroeger. Dankzij Social Media laten mensen zich niet meer indoctrineren.
  De haatcampagne is zo doorzichtig. Bijna lachwekkend.

 36. Dame Blanche

  Sinds Tan in zijn Late Night-show (té) vaak BN’ers heeft uit de entertainment-sector, vind ik hem nu niet geloofwaardig (meer) als hij — in het licht van de a.s. landelijke politieke verkiezingen — ineens (oud-)politici en opiniemakers uitnodigt.

  Tan moet zélf de politiek in; komen er verkiezingen aan dan kán er opeens alles, puur om kijkers (Tan) en kiezers te trekken. Zijn de verkiezingen voorbij dan kan er niets meer want dan is de staatskas leeg (politiek) en de creativiteit (Tan) op.

 37. fransw

  Halsema is toch die mevrouw die op kosten van de samenleving tot haar pensioen rentenierd

 38. Fox Mulder

  Die Zwagerman is toch dat mutsje die zelfs bij de Telegraaf de laan uit moest.

 39. Anoniem

  Ze kon niet tegen Femke op .

 40. Lou

  Echt jammer hoe dat gesprek verliep, uiteindelijk alleen maar verliezers. Ik was het eens met Zwagerman, maar niet helemaal met hoe ze het aanpakte. Maar m.i. werd ze toch echt wel een beetje die kant opgedwongen door de nare en schreeuwerige tafelpartners en ‘gastheer’ Tan. Erg gastvrij was hij niet, en al helemaal geen heer. Jammer, jammer, jammer. En wat mij betreft mag het venijn dat Halsema heet voorgoed naar de achtergrond verdwijnen.

 41. Allstar's Reggae Band

  Ik heb het niet gezien. Ik was nog op de hond van Daphne Deckers aan het poepen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.