De Leeuw nooit meer prime time als nieuwe show flopt

Geplaatst op ma 30 jan 2017 om 9:07

Het einde van de carrière van Paul de Leeuw (54) als presentator op prime time lijkt nabij. Hij wil na Wie Steelt Mijn Show? namelijk nooit meer een ander programma maken op prime time en deze show is nou niet bepaald een succes. Tijdens een interview dat De Leeuw gaf aan VARAgids vóórdat de eerste aflevering werd uitgezonden, gaf hij aan te hopen dat het programma een groot succes wordt. “Vooral omdat dit programma het laatste is dat ik primetime ga doen“, zegt hij stellig.

Afgelopen zaterdag werd Wie Steelt Mijn Show zelfs ingehaald door MolTalk op NPO 3, het programma dat op NPO 1 moest wijken voor De Leeuw. Er keken nog maar 747.000 mensen (12 procent), veel te laag voor prime time op zaterdagavond.

De Leeuw hoopte juist op hoge kijkcijfers. “Het is natuurlijk een beetje tricky omdat er veel mensen zijn die het met me hebben gehad. Maar ik weet wat ik goed kan. En misschien dat ze denken: hé, ik heb vijftien jaar bij die ene bakker lekker brood gekocht, toen een tijd weer niet. Maar nu ik weer iets van die oude bakker heb geproefd, ga ik daar weer eens wat vaker heen.

Mijn insteek is wel dat ik Wie steelt mijn show? meer dan één seizoen ga maken. Ik merk bij mezelf dat ik enorme lol heb in het uitdenken van plannetjes en ik heb ook wel weer zin om te gaan rellen. Mijn creativiteit is er weer. Maar ik ben inmiddels ook 54.”

NPO 1 zal Paul de Leeuw niet snel vroegtijdig van de buis halen, maar de huidige kijkcijfers geven geen aanleiding voor het bestellen van een tweede seizoen. Als Wie Steelt Mijn Show? daadwerkelijk na één seizoen verdwijnt, betekent dat tevens het vertrek van De Leeuw van prime time.

Het VARAgids-interview met Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA
20 Reacties op “De Leeuw nooit meer prime time als nieuwe show flopt”


 1. RTL lid sinds 26 01 2017

  hij moet gewoon naar RTL 4 krikt gelijk de kijkcijfers op
  laat hem maar eens op de maandag dinsdag woensdag een uurtje vullen na GTST kijken of de cijfers dan nog laag blijven , denk het niet

 2. Henk

  De kop klopt dus niet, als ik het artikel lees begrijp ik dat hij sowieso was gestopt op primetime.

 3. vakbroeder

  Reeds eerder over gehad en laten we er dan ook niet al te veel woorden meer aan vuil maken. Wie steelt mijn show? DE VARA weten we nu. Geen 2e seizoen wordt er besteld. En zo zal de broodheer van de Leeuw zijn show stelen en mag hij in het hoekje zitten waar de terechte klappen vallen. Niet leuk, niet creatief en niet vernieuwend. Als dat de ondergrens is kunnen we constateren dat dit de bovengrens is. Want das precies wat deze ‘show’ is. Beste Vara, wees niet bang uw coryfee. Zijn tijd is geweest en kies nu voor vooruitgang en bied de LEeuw de achter uitgang!

 4. Ron

  “Mijn insteek is wel dat ik Wie steelt mijn show? meer dan één seizoen ga maken” aldus de ‘grappenmaker’. Als de VARA verstandig is halen ze de man, die niet leuk is maar leuk doet, met onmiddellijke ingang van de buis. Alles wat hij doet is niet vernieuwend maar te kort afgezaagd.

 5. ad

  Gelukkig is er dan altijd nog Omroep Max!!!!!!

 6. stop aub

  Paul STOP ermee. Je hebt je beste tijd gehad in de jaren negentig. Je was toen super en maakte zeer vernieuwende tv. Voor die prestatie zijn we je dankbaar.

  Helaas ben je de afgelopen 15 jaar veranderd in een herhaalmachine en gemakzuchtig en arrogant. En drammerig VARA met je multiculti praatjes vanuit het steenrijke en roomblanke Blaricum. Paul we moeten je niet meer. STOP ERMEE.

 7. danny visser

  Sorry Paul maar ik was heel erg fan van jouw programma’s.
  Nu een paar keer gekeken naar ‘Wie steelt mijn show’ maar vind het niet en als ik eerlijk ben straal je ook niet het plezier uit als vroeger.
  Vind de hele show erg rommelig en totaal niet het vermaakt wat past bij de Zaterdag Avond. Ook op RTL4 zou dit een flop zijn geworden want ligt echt aan het programma.

  Moeten gewoon wat dingen veranderen en moet veel strakker en gezelliger worden dan zou het misschien een kans maken maar dat is misschien nu te laat zijn al te veel mensen afgehaakt.

 8. ariebombarie

  Nou, dus nu inderdaad nooit meer primetime.

  De Leeuw flopt al jaren met alles wat hij doet.

  Je moet wel een tokkie zijn om bij hem in de zaal te gaan zitten.

 9. DOEI

  Afgelopen zaterdag was echt wel heel slecht. Mensen die niet willen worden gedwongen om mee te doen. Walgelijk.

 10. erfgooier

  En…. wat minder Homo’s laten opdraven!
  Robert ten Brink gaat dezelfde kant op!

 11. Anoniem

  @ erfgooier

  Dat is zelf een homo.

 12. Jaap

  Mensen, nog minder kijken allemaal! Dan zijn we op de zaterdagavond van hem verlost!

 13. Anoniem

  Helemaal stoppen met tv is het beste voor ons allemaal .

 14. Anoniem

  @ Anonymous
  maandag 30 januari 2017 om 12:45

  Alle tv’s de gaskamer in!

 15. Anoniem

  Deze linksgraaier. krijgt toch van de arbeidersomroep tonnen per jaar of hij nu wel of niet’ zijn best doet.
  Het is net als die voetballers. Ze doen ook niet meer hun best om EK of WK
  te worden, omdat ze al zoveel geld hebben dat de motivatie om iets
  echt goed te doen ontbreekt.

 16. Rogier, Amsterdam

  Paul verspilt met dit programma zijn talent, want talent heeft hij wel. Het format van Wie Steelt Mijn Show is gewoon niet sterk genoeg. Een programma met typetjes als Bob en Annie De Rooy lijkt me nog altijd leuk.

 17. Anouk

  Het is klaar, al zolang hij is gestopt met de Schreeuw v.d Leeuw,
  sindsdien alleen maar schrijnende tv, mislukte formats, en maar blijven hangen in hetzelfde trucje…
  Nee, NL is klaar met Paul, en i.p.v dat hij herinnerd wordt als een leuke vernieuwende tv-maker, blijft dit geploeter je bij.
  Jammer.

 18. Anoniem

  Hij heeft zijn “kunstje”gedaan .Klaar! Per direct STOPPEN

 19. Bart

  Alleen van wat ze besparen op salariskosten, kunnen ze een aantal leuke programma’s maken. Geef bijvoorbeeld jong cabarettalent een kans om zich te ontwikkelen.

 20. roel

  De kijker is niet vergeten hoe je zwarte piet zwart maakt en hoe jij de sinterklaasavond hebt vergald met kanariepieten !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.