De Leeuw nooit meer prime time als nieuwe show flopt

Het einde van de carrière van Paul de Leeuw (54) als presentator op prime time lijkt nabij. Hij wil na Wie Steelt Mijn Show? namelijk nooit meer een ander programma maken op prime time en deze show is nou niet bepaald een succes. Tijdens een interview dat De Leeuw gaf aan VARAgids vóórdat de eerste aflevering werd uitgezonden, gaf hij aan te hopen dat het programma een groot succes wordt. “Vooral omdat dit programma het laatste is dat ik primetime ga doen“, zegt hij stellig.

Afgelopen zaterdag werd Wie Steelt Mijn Show zelfs ingehaald door MolTalk op NPO 3, het programma dat op NPO 1 moest wijken voor De Leeuw. Er keken nog maar 747.000 mensen (12 procent), veel te laag voor prime time op zaterdagavond.

De Leeuw hoopte juist op hoge kijkcijfers. “Het is natuurlijk een beetje tricky omdat er veel mensen zijn die het met me hebben gehad. Maar ik weet wat ik goed kan. En misschien dat ze denken: hé, ik heb vijftien jaar bij die ene bakker lekker brood gekocht, toen een tijd weer niet. Maar nu ik weer iets van die oude bakker heb geproefd, ga ik daar weer eens wat vaker heen.

Mijn insteek is wel dat ik Wie steelt mijn show? meer dan één seizoen ga maken. Ik merk bij mezelf dat ik enorme lol heb in het uitdenken van plannetjes en ik heb ook wel weer zin om te gaan rellen. Mijn creativiteit is er weer. Maar ik ben inmiddels ook 54.”

NPO 1 zal Paul de Leeuw niet snel vroegtijdig van de buis halen, maar de huidige kijkcijfers geven geen aanleiding voor het bestellen van een tweede seizoen. Als Wie Steelt Mijn Show? daadwerkelijk na één seizoen verdwijnt, betekent dat tevens het vertrek van De Leeuw van prime time.

Het VARAgids-interview met Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen