NPO: ‘Tweede kerstpromo niet snel gemaakt na kritiek’

De tweede kerstpromo van de NPO is niet gemaakt naar aanleiding van de kritiek die afgelopen etmaal losbarstte op de eerste kerstpromo. Hij lag al op de plank om vanaf vandaag uitgezonden te worden. Dat heeft de publieke omroep laten weten aan het AD. Een Volkskrant-columniste suggereerde donderdag dat de NPO de zin ‘kerst vier je samen’ heeft ingeruild voor ‘december vier je samen’ omdat bepaalde minderheden in ons land geen kerst vieren. Dat is volgens de NPO echter helemaal niet waar.

Er waren simpelweg twee kerstpromo’s, aldus de NPO: één om mensen een gezellige decembermaand te wensen en één om mensen een gezellige kerst te wensen.

De decembermaand-promo beleefde slechts iets eerder zijn première, waardoor de indruk ontstond dat de NPO het woord kerst in de ban deed. Dat vindt de NPO ‘begrijpelijk’.

De tweede kerstpromo, waarin het woord kerst wél wordt genoemd, is vanavond voor het eerst op tv. “Dat is onze jaarlijkse promo waarin we laten zien welke programma’s allemaal te zien zijn tijdens de feestdagen. Die is niet even snel gemaakt naar aanleiding van de ophef, maar lag al heel lang in de planning.

Het is een storm in een glas water, vindt de NPO. “Het begon bij een aanname in de media dat de NPO het woord ‘kerst’ zou hebben geschrapt om geen mensen uit te sluiten. Dat is vervolgens door andere media weer opgepakt. Zo is het balletje gaan rollen.

Lees alles over de kerstrel:
NPO haalt woordje ‘kerst’ uit jaarlijkse kerstpromo (donderdag)
Maxim Hartman walgt van kerstpromo NPO (donderdag)
Woeste reacties op schrappen ‘kerst’ door NPO (donderdag)
Kees van der Spek vindt kerstcensuur NPO ‘ridicuul’ (vandaag)
NPO reageert op rel over schrappen ‘kerst’ (vandaag)
NPO blijft alsnog trouw aan Kerstmis: tweede promo (vandaag)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen