Woeste reacties op schrappen ‘kerst’ door NPO

Het besluit van NPO om het woord ‘kerst’ te schrappen in de jaarlijkse kerstpromo heeft woeste reacties opgeleverd. Onder meer politici Martin Bosma van de PVV en Thierry Baudet van Forum voor Democratie zijn boos. Dat is te lezen op sociale media. De NPO sloot de kerstpromo vorig jaar nog af met ‘Kerst vieren we samen’ en nu is dat ‘December vieren we samen’, volgens de Volkskrant om de minderheden in ons land tegemoet te komen. “Hoera voor de multikul“, aldus Bosma.

De PVV’er gruwelde al van het zwarte-pietenbeleid van de NPO, maar inmiddels lijkt de omroep bijna een hetze tegen Nederlanders te voeren, vindt hij. “Weg met ons!

Baudet wil de NPO al langer aanpakken. Nu de NPO het woordje ‘kerst’ schrapt, is hij er al helemaal klaar mee. “Ook daarom: sanering noodzakelijk.

Ook GeenStijl reageert op de nieuwe kerstpromo. “Wat een gezellige bende, daar bij de NPO! Ho wacht. Zeiden we ‘kerst’? Sorry! Want kerst zit er niet meer in. Want volgens de NPO veels te kwetsend voor anderskokenden.

Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum vindt het onhandig van de NPO. “Het woord kerst niet meer noemen in de NPO-promo’s, Shula Rijxman? Ik dacht dat de NPO van ons was, niet van u.

Vanavond heeft de NPO een kerstborrel. Bronkhorst: “De hypocrisie ten top.

Kijkers reageren eveneens boos. “Dit is zeker een grapje of hoax… Zo niet, dan wordt het tijd voor een nieuwe NPO-directie. Hoe noemen we dan een kerstboom“, zegt Roy.

Volgens journalist Bert Brussen is Shula Rijxman weer terug in haar ivoren toren.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen