NPO blijft alsnog trouw aan Kerstmis: tweede promo

De NPO lanceert vandaag een tweede kerstpromo, waarin het woord ‘kerst’ wél gewoon genoemd wordt. Het filmpje is vanavond voor het eerst te zien op NPO 1. Dat heeft de publieke omroep zojuist bekendgemaakt. Er ontstond het afgelopen etmaal veel ophef over de kerstpromo van de NPO, omdat de slogan ‘Kerst vier je samen’ was ingeruild voor ‘December vier je samen’, volgens critici om religieuze minderheden in ons land tegemoet te komen. Nu blijft de NPO alsnog trouw aan kerst. 

De NPO laat weten de ophef over het eerste filmpje te ‘begrijpen’. “Maar het klopt inderdaad niet met onze intentie. We vieren graag alle feestdagen, waaronder Kerst. Kerst is ook onderdeel van de feestdagen in de gezellige decembermaand! En vandaag komt er nog een tweede, toffe kerstpromo.

Een woordvoerder van de NPO voegt bij Lindanieuws toe dat de nieuwe kerstpromo zo snel mogelijk wordt vrijgegeven. “De promo waar de ophef over gaat, is een promo die over alle feestdagen in december gaat, dus niet alleen kerst, maar ook oud en nieuw. De aparte kerstpromo van NPO 1 komt vandaag nog online.

De NPO denkt dat een verkeerd beeld is ontstaan. “Eén bron heeft waarschijnlijk bedacht dat de NPO het woord geschrapt heeft om die en die reden. Die aanname is daarna als een feit door andere media overgenomen en zo is het balletje gaan rollen.

Lees alles over de kerstrel:
NPO haalt woordje ‘kerst’ uit jaarlijkse kerstpromo (donderdag)
Maxim Hartman walgt van kerstpromo NPO (donderdag)
Woeste reacties op schrappen ‘kerst’ door NPO (donderdag)
Kees van der Spek vindt kerstcensuur NPO ‘ridicuul’ (vandaag)
NPO reageert op rel over schrappen ‘kerst’ (vandaag)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen