Geert Wilders: ‘RTL Nieuws-baas is leugenaar’

Foto: SBSPieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, is terechtgewezen door PVV-leider Geert Wilders. Dat is te volgen op Twitter. RTL-journalist Frits Wester stelt in een vlog dat Wilders graag de nieuwe premier van Nederland wordt en daarom bereid is tot ‘vergaande compromissen’. “Kijk. Geen ononderhandelbare standpunten…“, concludeerde Klein in een tweet aan zijn volgers. Maar Wilders heeft geen idee waar de RTL Nieuws-baas die conclusie vandaan haalt.

Klein zuigt het gewoon uit zijn duim, aldus Wilders. “Wat een leugens. Nooit door mij gezegd, ook niet tegen Frits Wester. Die Pieter Klein verzint het ter plekke.

Inmiddels is Klein alweer door de knieën gegaan. “Ik begreep ‘serieus zaken doen’ als geen blokkades en bereidheid tot concessies. Kennelijk verkeerd begrepen.

Het is niet de eerste keer dat Wilders een RTL-journalist terechtwijst op Twitter. Vorig jaar moest hij ‘kneus’ Jos Heymans corrigeren.

RTL staat bekend als anti-Wilders. RTL Nieuws sprak zich na de ‘minder Marokkanen’-oproep als één van de weinige media uit tegen Wilders, nieuwsbaas Pieter Klein is anti-Wilders en ook RTL 4-baas Erland Galjaard vindt Wilders verwerpelijk.

Lees ook:
RTL Nieuws vindt Geert Wilders misselijkmakend (maart 2014)
RTL 4-baas Erland Galjaard anti-Wilders en pro-PvdA (februari 2015)
Geert Wilders slaat terug naar Erland Galjaard (februari 2015)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen