RTL 4 knipt gekleurde pieten uit Ik Hou Van Holland

Foto: RTLRTL 4 heeft besloten om de gekleurde pieten uit de opening van de Sinterklaas-special van Ik Hou Van Holland te halen. Dat meldt het tv-station vanmiddag in een persverklaring. Op het laatste moment kiest RTL 4 voor een hermontage van de Linda de Mol-show. “Het standpunt van RTL is dat we dit jaar hebben gekozen om het uiterlijk van onze Pieten niet aan te passen. Er is miscommunicatie geweest rondom het officiële standpunt van RTL richting het team van Ik Hou Van Holland.”

Producent Talpa heeft vervolgens ‘met goede bedoelingen’ gekleurde Pieten ingezet, maar dat vindt RTL 4 niets. “De Pieten discussie is jammer genoeg heel gecompliceerd en roept veel emotie op. Het blijkt moeilijk om een eenduidige oplossing te vinden die recht doet aan de Nederlandse traditie van Sinterklaas en waarin tegelijkertijd niemand wordt gekwetst.”

Mocht op termijn de uitkomst van de brede maatschappelijke discussie vragen om een verandering van het uiterlijk van Piet, dan zal RTL daarin volgen, meldt de zender. “Wij vinden het belangrijk om open te staan voor alle zienswijzen en maken daarom ook deel uit van een gespreksgroep onder leiding van Minister Asscher.”

Wat de uitkomst van deze discussie ook zal zijn, boven alles vinden wij dat dit mooie kinderfeest behouden moet blijven voor alle Nederlandse kinderen, van welke culturele achtergrond dan ook. En dat de saamhorigheid die dit typisch Nederlandse feest zo kenmerkt, zo snel mogelijk terugkeert.”

Sinterklaas brengt tenslotte gezinnen, kinderen, hele buurten en gemeenschappen samen. Dat is naast gezelligheid en vrolijkheid de kracht van dit Nederlandse feest. En Piet is daar onlosmakelijk mee verbonden.”

Ik Hou Van Holland is om 20.55 uur te zien op RTL 4.

Lees ook: Gekleurde pieten in Ik Hou Van Holland: ‘Landverraad!’ (dinsdag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen