DWDD mag restaurant niet meer promoten

Foto: AVRODe Wereld Draait Door mag zijn tijdelijke restaurant, die vanavond wordt geopend in Amsterdam, niet meer promoten op televisie. Dat zegt chefkok Robert Kranenborg vandaag in het NRC. Het Commissariaat voor de Media gaf DWDD toestemming voor het restaurant, maar keek op van de grootse aankondiging ervan op televisie en voerde een ernstig gesprek met BNN-VARA. “We mogen niks meer zeggen op tv over het restaurant en het kookboek. Jammer“, zegt Kranenborg.

De avond nadat DWDD toestemming kreeg besteedde Matthijs van Nieuwkerk enthousiast aandacht aan het restaurant in zijn NPO 1-show, die vaak 1,5 miljoen kijkers trekt. Voor andere restaurants rond de Westergasfabriek is die aandacht onbetaalbaar.

D66-Kamerlid Kees Verhoeven is kritisch. “Het runnen van een restaurant lijkt mij niet een kerntaak van de publieke omroep. Vooral omdat er oneerlijke concurrentie dreigt.

Dit soort dingen gebeuren vaker, meent hij. “Wij krijgen heel vaak klachten van organisaties over de publieke omroep. Denk aan festivals die er worden gepromoot, waarvoor kaartjes worden weggegeven.

DWDD stelt dat de winst van het restaurant naar een goed doel gaat. Maar dat betekent niet dat er alsnog een hoop mensen verdienen aan dit project. De vergoeding aan Kranenborg is volgens de VARA ‘marktconform’.

Dineren bij DWDD kost 80 euro zonder drankjes. Van Nieuwkerk op Nu.nl: “Het is aan de prijs, maar het eten is van een buitengewone kwaliteit. Dit vakmanschap zie je niet overal, het is misschien wel schaars. Het zal niet voor iedereen te betalen zijn.

Lees het artikel over DWDD vandaag in het NRC (via Blendle).

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen