Parool vindt eten in DWDD-restaurant niet te kanen

Foto: AVROHet Parool is vernietigend over het eten in het dure DWDD Pop-up Restaurant. Het restaurant krijgt twee van de vijf sterren, oftewel rapportcijfer 4. Dat is vandaag te lezen in de krant. Recensente Hiske Versprille had hoge verwachtingen gezien het menu tachtig euro kost (‘dat zijn Champions Leagueprijzen’), maar die zijn niet waargemaakt. Het begon al bij de slechte logistiek. “Maar het is vooral het eten dat het diner in het DWDD-restaurant tot een verbijsterende ervaring maakt.

En dat terwijl Robert Kranenborg, de chefkok van het restaurant, in De Wereld Draait Door altijd zo te koop loopt met zijn culinaire hoogstandjes. Volgens Versprille is van culinaire hoogstandjes in zijn DWDD-restaurant in Amsterdam absoluut geen sprake.

Versprille bestelde onder meer de macaronitaart. “Het gerecht (…) is uitgedroogd, en ik kom met geen mogelijkheid met mijn mes door de bodem heen – die is rauw, en zo wit, stug en droog als schoolbordkrijt. Ik heb in studentenhuizen ovengerechten gegeten die beter in elkaar zaten.”

Ook de koninklijke haas is volgens haar een ramp. “Het gortdroge, grijze en duidelijk veel te hoog verhitte vlees piept en jeukt tussen de kiezen, de ‘koninklijke’ bloedsaus is geschift en vet.”

De ijskoude mokkapunt waar het diner mee werd afgesloten smaakte meer naar een natte cake, aldus Versprille. “Voor het gebodene is de prijs niet minder dan absurd.

Lees de hele recensie op de website van Het Parool.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen