RTL 4 trekt stekker uit kwakkelende CSI-avond

Het kon niet uitblijven: RTL 4 trekt de stekker uit zijn kwakkelende CSI-avond. Nu het tv-station met zijn seriemaandag zelfs wordt ingemaakt door de kleinere concurrent SBS 6, is de maat vol voor Erland Galjaard en zijn kompanen. In januari, precies twaalf jaar nadat CSI zijn kijkcijferhoogtepunt beleefde op RTL 4, gaat de maandagavond van de zender op de schop. RTL 4 komt dan eindelijk met een Nederlandse titel als weekopener: op maandag 4 januari 2016 begint de Irene Moors-show Zeesterren.

Jarenlang was de seriemaandag van RTL 4 een grote hit. Vlaggenschip Crime Scene Investigation trok op het hoogtepunt in 2004 ruim 1,8 miljoen kijkers, maar de laatste jaren zijn de kijkcijfers in razend tempo gedaald.

In 2013 trokken nog bijna twintig afleveringen van CSI meer dan een miljoen kijkers, maar tegenwoordig liggen de scores dichter bij de half miljoen-grens.

De opkomst van on demand-diensten als Netflix raakt de traditionele tv-stations vooral op avonden waarop er flink geleund wordt op buitenlands drama. Dat is bij RTL 4 het geval op de maandag.

SBS 6 ruilde zijn buitenlandse maandag vorige week in voor een Nederlandse maandag: Under the Dome maakte plaats voor Dokter Tinus. Het gevolg: de kijkcijfers zijn meer dan verdubbeld en SBS 6 is RTL 4 nu de baas op de eerste dag van de week.

Maar RTL 4 wordt nu alsnog wakker: de Irene Moors-show Zeesterren krijgt de eer om de CSI-avond uit zijn lijden te verlossen.

Zeesterren, met teamcaptains Gerard Joling en Jamai Loman, volgt hoe een groepje BN’ers op het water een fysieke strijd met elkaar aangaat.

De opnames van Zeesterren vinden momenteel plaats in Turkije. Er komen vier afleveringen.

Gerelateerd:
RTL 4’s crime-maandag: tijd voor iets anders? (11 mei 2015)
Geeft RTL 4 de maandag weg aan SBS 6? (22 juni 2015)
Seriemaandag RTL 4 kwakkelt verder (28 juli 2015)
CSI: Cyber nieuw op RTL 4’s kwakkelende maandag (3 augustus 2015)
RTL 4 nummer vijf op prime time: serie-avond is drama (11 augustus 2015)
Weinig kijkers voor nieuwe RTL 4-serie CSI: Cyber (22 september 2015)
Geeft Dokter Tinus genadeklap aan serie-avond RTL 4? (28 september 2015)
SBS 6 met Dokter Tinus langs RTL 4 (29 september 2015)
SBS 6 ook met Bureau Raampoort langs RTL 4 (6 oktober 2015)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen