CSI: Cyber nieuw op RTL 4’s kwakkelende maandag

RTL 4 houdt ook in het nieuwe tv-seizoen vast aan zijn kwakkelende seriemaandag. Op 7 september voegt de zender een nieuwe titel toe aan deze avond, namelijk CSI: Cyber. Dat blijkt uit de nieuwste uitzendschema’s. De kijkcijfers van RTL 4’s seriemaandag dalen al jaren, maar komend tv-seizoen krijgt deze thema-avond het zwaarder dan ooit. Concurrent SBS 6 heeft namelijk besloten om zijn eigen Nederlandse dramaseries, zoals tv-hit Dokter Tinus, naar de maandag te verhuizen.

De kijker maakt steeds vaker duidelijk dat het liever kijkt naar originele Nederlandse programma’s, dan naar buitenlandse series die vaak al maandenlang op het internet terug te vinden zijn.

Hetzelfde geldt voor RTL 4’s seriemaandag: tien jaar geleden keken er op maandag nog 1,8 miljoen mensen naar CSI, tegenwoordig wordt vaak de 500.000-grens al niet meer aangetikt.

RTL 4 zou er goed aan doen om de week weer te beginnen met eigen producties, zoals vroeger met de serie Westenwind of de studioshow Monte Carlo. Toch blijft de zender mikken op buitenlands drama.

Met CSI: Cyber hoopt RTL 4 de zondagkijker vanaf 7 september alsnog voor zich te winnen. In deze gloednieuwe ‘cyber’-versie van CSI, met in de hoofdrol Patricia Arquette, draait alles om computercriminaliteit.

CSI: Cyber, waarvan onlangs een tweede seizoen is besteld, is de meest recente spin-off van Crime Scene Investigation. Alle andere spin-offs zijn inmiddels ter ziele gegaan.

Ook het origineel, CSI, is komend najaar voor het laatst te zien in de Verenigde Staten. Dat is een flinke dobber voor RTL 4, die op de maandagavond al jaren leunt op CSI.

De verhuizing van het SBS 6-drama naar de maandagavond is op 28 september. Vanaf die dag staan Dokter Tinus en Bureau Raampoort op het menu van de familiezender.

Overigens is de meest bekeken tv-zender op maandag traditiegetrouw NPO 1, dankzij kijkcijferkanonnen als Spoorloos en Radar.

Lees ook:
Geeft RTL 4 de maandag weg aan SBS 6? (juni 2015)
RTL 4’s crime-maandag: tijd voor iets anders? (mei 2015)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen