CSI: Cyber nieuw op RTL 4’s kwakkelende maandag

Geplaatst op Mon 03 Aug 2015 om 12:07

RTL 4 houdt ook in het nieuwe tv-seizoen vast aan zijn kwakkelende seriemaandag. Op 7 september voegt de zender een nieuwe titel toe aan deze avond, namelijk CSI: Cyber. Dat blijkt uit de nieuwste uitzendschema’s. De kijkcijfers van RTL 4’s seriemaandag dalen al jaren, maar komend tv-seizoen krijgt deze thema-avond het zwaarder dan ooit. Concurrent SBS 6 heeft namelijk besloten om zijn eigen Nederlandse dramaseries, zoals tv-hit Dokter Tinus, naar de maandag te verhuizen.

De kijker maakt steeds vaker duidelijk dat het liever kijkt naar originele Nederlandse programma’s, dan naar buitenlandse series die vaak al maandenlang op het internet terug te vinden zijn.

Hetzelfde geldt voor RTL 4’s seriemaandag: tien jaar geleden keken er op maandag nog 1,8 miljoen mensen naar CSI, tegenwoordig wordt vaak de 500.000-grens al niet meer aangetikt.

RTL 4 zou er goed aan doen om de week weer te beginnen met eigen producties, zoals vroeger met de serie Westenwind of de studioshow Monte Carlo. Toch blijft de zender mikken op buitenlands drama.

Met CSI: Cyber hoopt RTL 4 de zondagkijker vanaf 7 september alsnog voor zich te winnen. In deze gloednieuwe ‘cyber’-versie van CSI, met in de hoofdrol Patricia Arquette, draait alles om computercriminaliteit.

CSI: Cyber, waarvan onlangs een tweede seizoen is besteld, is de meest recente spin-off van Crime Scene Investigation. Alle andere spin-offs zijn inmiddels ter ziele gegaan.

Ook het origineel, CSI, is komend najaar voor het laatst te zien in de Verenigde Staten. Dat is een flinke dobber voor RTL 4, die op de maandagavond al jaren leunt op CSI.

De verhuizing van het SBS 6-drama naar de maandagavond is op 28 september. Vanaf die dag staan Dokter Tinus en Bureau Raampoort op het menu van de familiezender.

Overigens is de meest bekeken tv-zender op maandag traditiegetrouw NPO 1, dankzij kijkcijferkanonnen als Spoorloos en Radar.

Lees ook:
Geeft RTL 4 de maandag weg aan SBS 6? (juni 2015)
RTL 4’s crime-maandag: tijd voor iets anders? (mei 2015)
7 Reacties op “CSI: Cyber nieuw op RTL 4’s kwakkelende maandag”


 1. Mark

  “Met CSI: Cyber hoopt RTL 4 de zondagkijker vanaf 7 september alsnog voor zich te winnen.”

  Moet dat niet maandagkijker zijn??? Zou trouwens niet mistaan op een zondag. Maar dan zou RTL concurreren met CSI herhalingen op RTL 8.

 2. J

  Verhuis die handen naar de zondag van RTL5 of naar RTL7 op zondag of woensdag.

 3. Don

  Is natuurlijk ook een stuk goedkoper om uit te zenden dan series als Dokter Tinus, dus ook al zijn de kijkcijfers dan een stuk minder, is t blijkbaar nog steeds winstgevend voor RTL.

 4. watiserdan

  Half nl heeft die serie al gedownload, waneer leert met eens sneller uittezenden, zegmaar 24uur later, dan hou je meschien nog iets over kwa kijkers.

 5. Pipo Koeien

  @MC ;
  CSI scoort altijd tussen de 800.000 en 1 miljoen. Prima cijfers lijkt me. Maar niet 500.000, zoals deze pro SBS pipo suggereert.
  Dat zijn de zomer herhalingscijfers!
  Moeilijk hè, opjectieve stukjes schijven!

  Ik vindt wel dat deze serieavond naar RTL5 (maandag) mag, daar waar CSI Miami ooit begon (op zondag)!

 6. MichaelDH

  Wat doet Eva Jinek op die foto?

 7. Anonymous

  maak van de zondag op RTL5 een serie avond. daar staan nu alleen herhalingen voor komend tv seizoen van NL product wat door de weeks word uitgezonden.

  20.00 CSI
  21.00 CSI: Cyber
  21.55 Suits
  22.50 Suits
  23.45 suits
  00.40

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.