Tranen met tuiten op nieuwe woensdagavond SBS 6

Geplaatst op wo 07 okt 2015 om 14:45

De SBS 6-kijker zit vanavond op de bank met een doos Kleenex. De nieuwe woensdagavond van de zender biedt een dubbele portie emo-tv met De Grote Herkansing van Kim-Lian van der Meij en Waarom Wachten van Jochem van Gelder. In De Grote Herkansing worden dikke koppels van elkaar gescheiden om te diëten en in Waarom Wachten spreekt iedereen lieve woorden over elkaar. “Het lijkt alsof het een enorm jankprogramma is en dat is het eigenlijk ook wel“, aldus Van Gelder.

Kim-Lian van der Meij bezoekt de koppels van De Grote Herkansing en hoort hun aangrijpende verhalen aan. Ze geeft ze daarna de mogelijkheid om vijf maanden los van elkaar aan zichzelf te werken, zonder enig contact.

Dit is nodig om hun vaste patronen te doorbreken, omdat het voor henzelf onmogelijk is om elkaar te motiveren. Na een emotioneel afscheid gaan de stellen ervoor.

Na vijf maanden en vaak tientallen kilo’s lichter mogen ze elkaar weer in de armen vliegen. Bij de heftige hereniging zien de geliefden elkaar zoals ze elkaar nog niet eerder hebben gezien.”

In Waarom Wachten geeft Jochem van Gelder kandidaten de kans om hun gevoelens hardop voor iemand uit te spreken. “Want waarom zou je hiermee wachten als het ook nu kan?

De Grote Herkansing begint om 20.30 uur en Waarom Wachten om 22.00 uur op SBS 6.
15 Reacties op “Tranen met tuiten op nieuwe woensdagavond SBS 6”


 1. Dijkema

  Kleenex? Nou, dat zal niet zijn om mijn ejaculaat op te vangen. Wat een monsterlijke kop heeft die Kim-Lian.

 2. Anoniem

  ‘Tranen met tuiten bij SBS op donderdagochtend’… na het zien van de kijkcijfers..

 3. drs. Aloé Hel (docent Duits)

  Als linkse intellectueel met een drang naar keiharde kennis ben ik een structureel tegenstander (Gegner) van emo-tv, met name wanneer de betreffende uitzendingen als beoogd publiek onderontwikkeld plebs hebben.

  Wist iedereen dat veel Duitse werkwoorden met A en E in de stam, soms zomaar veranderen in Ä en I(E)?
  ich spreche –> du sprichst
  ich lese –> du liest
  ich lade ein –> du lädst ein

  Deutsch macht Spaß!

 4. Rick

  Kopie avond

 5. Jelte

  Vind het sowieso al een slecht plan om HvNl standaard op woensdag om 23:00 te laten starten… Skip dan de Leukste Websnacks weg en laat om 20:00 De Grote Herkansing starten…

 6. Jelte

  -weg*

 7. R.van Meer.

  Heerlijk, dat word lekker bankhangen, met de tv op SBS6 heel de avond.
  Heerlijk zulke programma’s waar mensen iets goeds presteren.

 8. SBS NIX

  Wie zit hier nou op te wachten?

  Die Kim Lian wordt zelf ook steeds boller. Nog even en ze mag Wendy van Dijk bellen om mee te doen aan het origineel Obese.

 9. Roerganger

  Het programma ‘Waarom Wachten’ wordt gesponsord door de uitvaartverzekeraar DELA (Draagt Elkanders Lasten). Bizar, hoor.

 10. aammehoela

  Denk dat ik maar rugby ga kijken voordat we naar George Gentley gaan kijken.

 11. Laurens

  Domme beslissing om HvNL weer om 23.00 uur uit te zenden!
  Komt het nu ook op sbs9?

  Waarom duurt de afvalshow 1,5 uur, terwijl ze maar 5 maanden afvallen.
  Bij Obese worden ze 12 maanden gevolgd en het duurt maar 1 uur!

 12. albert

  Idd , HvNL zou altijd om 22.30 uitgezonden worden , bij voetbal naar sbs9……en nu ineens om 23.00. praat dat maar eens goed!!!!

 13. Tv man

  @ Laurens en Albert: De Nederlandse versie van Obese duurt ook 1,5 uur. Oud programma directeur tv Remko van Westerloo had het voorheen over de belofte om HvN altijd om half 11 te starten. Peter Lubbers zit er inmiddels alweer een tijdje en zoals jullie weten brengt een nieuwe baas nieuwe regels met zich mee.

 14. Martijn

  Waarom wachten… op Hart van Nederland, ja !?

 15. Roberto

  Waarom is men zo verbaast in de OP als het dit soort programma’s betreft? We weten nu wel langzamerhand dat de Nederlandse tv heden ten dage alleen maar om oppervlakkigheid gaat i.c.m. veel “Shock and awe” beeldmateriaal zodat men de volgende ochtend zowel in de bladen als bij de koffie automaat weer iets te vertellen heeft. Daarbij lijkt het steeds meer alsof ons land en zijn gemiddelde inwoner een regelrechte kopie wordt van de ‘domme’ Amerikaan die nooit verder kijkt dan zijn eigen grenzen en alles daarbuiten algauw of amazing of eng vindt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.