Jean-Pierre Geelen haalt uit naar Erland en Wendy

Erland Galjaard belazert de boel en zijn vrouw Wendy van Dijk is niet oprecht. Dat zegt tv-criticus Jean-Pierre Geelen in de Volkskrant van vandaag. Geelen verweet Galjaard dit jaar ‘huiliehuilie’ toen hij klaagde dat elke show van RTL wordt gewantrouwd. Daar staat hij nog steeds achter: “Ja, ik vind echt dat hij de boel belazert. Hij is geen charitatieve instelling, hij is een tv-boer. Geef gewoon toe dat je daar zit om centen te verdienen. En als jij die centen niet verdient, word je er door Luxemburg uitgeflikkerd.”

Galjaard vindt het vreselijk als iemand beweert dat RTL geld verdient met de ellende van een ander. Hij beweert alleen maar mensen te helpen, maar dat gelooft Geelen niet. “Ik vind dat een vieze manier van imagebuilding.”

Het is een combinatie van marketing en zelfbedrog, denkt Geelen. “Onder invloed van zijn roze wolkje Wendy zal hij er inmiddels ook wel echt in geloven. Aan hem zie je hoe slecht ze tegen kritiek kunnen. Nergens zijn de tenen zo lang als in Hilversum.

Zijn vrouw Wendy van Dijk noemt Geelen één van de ‘knuffelkoninginnen van de commerciële tv’, net als Natasja Froger en Angela Groothuizen. “Ik wantrouw ze allemaal. Maar ik geloof wel dat vrouwen als Angela Groothuizen en Natasja Froger voor een groot deel ook echt zo zijn.”

Wendy geloof ik niet. Die stond vijftien jaar geleden voor SBS nog op het marktplein op te roepen spaghetti uit de broek van de ander te eten in ruil voor 100 gulden.”

Erland en Wendy worden wel de koning en koningin van Hilversum genoemd. Het uiten van kritiek op hen is voor veel mediamensen onverstandig, omdat Galjaard als RTL-baas een flinke vinger in de pap heeft in medialand.

Gerelateerd:
‘Erland Galjaard doet huilie huilie’ (mei 2014)
Erland Galjaard walgt van Jean-Pierre Geelen (februari 2015)
Jean-Pierre Geelen reageert gelaten op Erland Galjaard (februari 2015)
’Wat is Erland Galjaard blij met zichzelf’ (februari 2015)
Jean-Pierre Geelen verbaast zich over Erland Galjaard (deze week)

Lees ook de artikelen over de cocaïnerel rond Wendy van Dijk.

Lees het hele interview met Geelen vandaag in de Volkskrant (via Blendle).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen