Zenderbaas SBS 6: ‘RTL 4 wilde K3 Zoekt K3 ook’

RTL 4 wilde de talentenjacht K3 Zoekt K3 ook graag uitzenden. Dat vertelt SBS 6-baas René Oosterman vandaag in het AD. De Vlaamse tv-zender VTM zocht voor K3 Zoekt K3 een Nederlandse partner, die net als zij ook wilde gaan uitzenden op vrijdagavond. Maar op die avond heeft RTL 4 al The Voice of Holland staan. “VTM koos voor ons. Zij hadden de wens om vrijdagavond uit te zenden en wij wilden daar al onze talentenshowavond van maken“, zegt Oosterman.

RTL 4 is met The Voice nu veel te sterk voor K3 Zoekt K3. De SBS 6-show klom vorige maand richting de 1 miljoen kijkers, maar toen The Voice terugkeerde stortte het kijkersaantal in tot 450.000.

Vorige week vrijdag keken er 626.000 menen naar K3 Zoekt K3. “Natuurlijk wisten we dat RTL met The Voice of Holland zou komen en dat mag je nooit onderschatten: een van de grootste programma’s van de Nederlandse tv“, zegt Oosterman.

De vraag was: gaan we daarom defensief programmeren of ondernemen we een serieuze poging om een wezenlijk marktaandeel te halen?

SBS 6 koos voor het laatste. “Onze ambitie is om te scoren boven het zendergemiddelde. Dat is in dit geval meer dan 10 procent marktaandeel. We zitten nu gemiddeld op 11 procent en daar zijn we heel erg blij mee.

Vanavond is de halve finale van K3 Zoekt K3 te zien is op SBS 6. The Voice of Holland begint op RTL 4 aan zijn Battles-ronde.

Lees het artikel over de vrijdagstrijd op tv vandaag in het AD (via Blendle).

21 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Farborough
oktober 31, 2015 20:56

Zolang The Voice nog niet live is kijk ik het ook nog niet live (sowieso eerst nog K3 zoektK3) als je bij The Voice alle vooruitblikken/reclame/terugblikken door zapt kijk je het in een krap uurtje. Na de eerste 5 minuten weet je al wat je de rest van het programma te zien krijgt (vooral als je hun promotie-spotjes en bezoekjes bij Boulevard ook kijkt)

Gast
Martijn
oktober 30, 2015 19:43

@Bart V. Ik denk dat dat zeker geen slimme oplossing was, dat zag je wel bij So You Think You Can Dance met VTM en RTL5. VTM zond het uit op Zondag en RTL5 3 dagen later op woensdag. Ging toen ook helemaal verkeerd, i.v.m. social media, een flop voor de zender RTL5.

Gast
Jeffrey
oktober 30, 2015 18:59

VTM en SBS6 werkten bij K2 zoekt K3 ook succesvol samen, dat was voor zowel SBS6 als VTM een dikke hit. Logisch dat VTM rondkijkt naar uitzendpartners, maar terugkomen bij SBS6 ligt dan enigszins voor de hand.

Gast
Gewoon
oktober 30, 2015 18:58

Die twee feeksen. Gelukkig niet!

Gast
Tim20
oktober 30, 2015 15:20

Ik denk dat VTM ook liever een Wendy of Chantal als co-presentator had gehad. Er wordt in de show constant gelachen met Gerard door presentator Niels en de jury

Gast
kerel
oktober 30, 2015 15:15

@Bart: Nee, dat is lekker handig met live stemmen van de kijker…

Gast
RW
oktober 30, 2015 15:08

VTM en RTL werkten veel samen, Dancing On Ice, So You Think You Can Dance, My name is. Ook het RTL nieuws werkt samen met VTM, dus samen hebben ze goede banden.

Gast
Pipo Koeien
oktober 30, 2015 14:49

“VTM koos voor ons” Hahahaha, natuurlijk omdat RTL het niet wilde!
VTM bepaald en SBS betaald!

Gast
Bart V.
oktober 30, 2015 14:38

VTM had het dan op vrijdagavond kunnen laten staan, terwijl SBS het dan op zaterdag had kunnen zetten. VTM is niet in Nederland te ontvangen, SBS niet in Belgie, dus dat bijt elkaar niet. Blijft het feit dat het een kinderprogramma is.

Gast
Anoniem
oktober 30, 2015 14:32

@Jan Voor VTM maakt het geen bal uit of het in NL nu wel of niet scoort, de productie kosten zijn al betaald, dus niet dom van VTM.

@JB Op Zaterdag komt VTM met moeite tot 500.000 kijkers en 20% marktaandeel, terwijl op Vrijdag , wat al meer dan 10 jaar hun vaste grote showavond is, ze vlot 1.2 miljoen kijkers en 45% marktaandeel behalen.
Dus VTM had zo een dure show NOOIT op Zaterdag willen uitzenden, gedoemd om te mislukken.

Gast
Televisiefreaks
oktober 30, 2015 14:22

René kletst achteraf de zaken goed en doet alsof zijn neus bloedt. Alsof wij geloven dat Sanoma en Talpa ook tevreden zijn met deze kijkcijfers. Het hele jaar ging het intern bij SBS over niets anders dan de dure K3 show. Het moest en zou een succes worden, want anders zou het wel heel erg gesteld zijn met het bedrijf. Peter de M. trek je conclusies.

Gast
Anoniem
oktober 30, 2015 12:53

Oosterman: ”Zij hadden de wens om vrijdagavond uit te zenden en wij wilden daar al onze talentenshowavond van maken“. Gooi die Oosterman er nou toch uit SBS6! Deze man is totaal waardeloos en heeft helemaal geen verstand van het gene wat ie doet. Sanoma en Talpa zit die bril af. Deze man geilt op het pluche waarop hij zit en geeft helemaal niets om SBS.

Gast
Ik
oktober 30, 2015 12:32

Dus eigenlijk zegt SBS: We zijn tweede keus? klopt!

Gast
Alex
oktober 30, 2015 12:16

Bij VTM is het een gigantische hit met bijna 44% marktaandeel (ruim 1 miljoen kijkers)

Gast
Willem
oktober 30, 2015 12:14

Ja, bij VTM wordt dit programma wel heel goed bekeken. Ik weet niet wat René wilde zeggen met dit stukje, maar dit komt niet echt over als een winst voor SBS, meer dat VTM precies dat tijdstip wilde, en SBS dan nog niets fatsoenlijks had….

Gast
Anoniem
oktober 30, 2015 11:45

Scoort het wel bij VTM dan?

Want bij SBS6 is het gewoon een flop. En het heeft helemaal niks met lef te maken bij SBS het bewijst alleen maar meer dat ze niet weten wat ze doen daar.

Gast
Anoniem
oktober 30, 2015 11:43

RTL wilde dit in de middag programmeren op RTL Telekids.

Gast
JB
oktober 30, 2015 11:40

Als VTM op zaterdag was gaan uitzenden met RTL, hadden ze met gemak 1,5 miljoen kijkers.

Gast
JAN
oktober 30, 2015 11:14

Het getuigt van domheid. Van VTM wel te verstaan.

Gast
Anoniem
oktober 30, 2015 11:14

11% kinderhand snel gevuld

Gast
NL
oktober 30, 2015 11:13

het getuigt van lef, defensief programmeren doen er al genoeg.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen