Zenderbaas SBS 6: ‘RTL 4 wilde K3 Zoekt K3 ook’

RTL 4 wilde de talentenjacht K3 Zoekt K3 ook graag uitzenden. Dat vertelt SBS 6-baas René Oosterman vandaag in het AD. De Vlaamse tv-zender VTM zocht voor K3 Zoekt K3 een Nederlandse partner, die net als zij ook wilde gaan uitzenden op vrijdagavond. Maar op die avond heeft RTL 4 al The Voice of Holland staan. “VTM koos voor ons. Zij hadden de wens om vrijdagavond uit te zenden en wij wilden daar al onze talentenshowavond van maken“, zegt Oosterman.

RTL 4 is met The Voice nu veel te sterk voor K3 Zoekt K3. De SBS 6-show klom vorige maand richting de 1 miljoen kijkers, maar toen The Voice terugkeerde stortte het kijkersaantal in tot 450.000.

Vorige week vrijdag keken er 626.000 menen naar K3 Zoekt K3. “Natuurlijk wisten we dat RTL met The Voice of Holland zou komen en dat mag je nooit onderschatten: een van de grootste programma’s van de Nederlandse tv“, zegt Oosterman.

De vraag was: gaan we daarom defensief programmeren of ondernemen we een serieuze poging om een wezenlijk marktaandeel te halen?

SBS 6 koos voor het laatste. “Onze ambitie is om te scoren boven het zendergemiddelde. Dat is in dit geval meer dan 10 procent marktaandeel. We zitten nu gemiddeld op 11 procent en daar zijn we heel erg blij mee.

Vanavond is de halve finale van K3 Zoekt K3 te zien is op SBS 6. The Voice of Holland begint op RTL 4 aan zijn Battles-ronde.

Lees het artikel over de vrijdagstrijd op tv vandaag in het AD (via Blendle).

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen