Leonie ter Braak keihard gedist op RTL-presentatie: ‘Met d’r pony!’

Arme Leonie ter Braak: de presentatrice is keihard gedist op de perspresentatie van RTL. Ze kwam daar vol verwachting aan met een nieuwe coupe, maar droop teleurgesteld af.

Leonie ter Braak © SBS 6

Het was anderhalve week een bonte verzameling van sterren bij de jaarlijkse perspresentatie van RTL. Ook de kersverse aanwinst Leonie ter Braak was daarbij aanwezig, maar zij moet het geheel ervaren hebben als een ferme klap in haar gezicht. Volgens mediadeskundige Victor Vlam is ze namelijk keihard gedist door haar werkgever.

Nieuwe Eva?

Leonie wordt net als vele anderen wel eens getipt als potentiële opvolger van Eva Jinek. “Er wordt dan geopperd dat zij maar de functie van Eva moet overnemen, want je hebt nu drie mannen en zij is een vrouw. Dat past perfect, is het idee”, vertelt Victor in zijn podcast De Communicado’s.

Die naam wordt niet zomaar genoemd, vervolgt hij. “Ze heeft bij SBS, waar ze vandaan is overgestapt, natuurlijk HLF8 gepresenteerd. Dus op zich zou een talkshow presenteren logisch zijn.”

Pony ter Braak

Het lijkt er echter niet in te zitten. Victor was namelijk ook aanwezig bij die presentatie en hield Leonie nauwlettend in de gaten. “Ze zat toevallig schuin recht achter mij. Nog een klein nieuwtje, ze heeft tegenwoordig een pony. Maar los daarvan: wat mij opviel is dat zij bijna niet te zien was in die hele presentatie.”

Wat?! “Het ging totaal niet over Leonie ter Braak. Je bent net overgestapt van de andere grote commerciële zender in Nederland. Je bent de nieuwe aanwinst van RTL. Dan wordt het nieuwe seizoen gepresenteerd en je komt er totaal niet in voor. Er zaten een paar flarden in, een paar flitsen in van Leonie ter Braak.”

Pijnlijk

Oei, dat is pijnlijk. “Er waren heel veel RTL-sterren die uitgebreid benoemd werden. Maar Leonie ter Braak, die bleef eigenlijk onbenoemd. Ik kan me voorstellen dat zij dat niet verschrikkelijk leuk vond. Maar ik kan me ook voorstellen dat dat betekent dat de kans dat zij het gaat overnemen voor Eva Jinek… Ik zou op basis van dit die kans niet al te groot dachten.”

Leonie? Dat wordt hem niet, denkt Victor… “Misschien lezen we hier te veel in, maar deze seizoenspresentatie zit zo goed in elkaar… Het is een hartstikke duur evenement, het heeft tonnen gekost. Er zijn mensen maandenlang mee bezig geweest. Dit soort kleine dingen, daar mag je wel naar kijken. Het zegt wel wat meestal…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Groeit Leonie ter Braak uit tot A-ster of blijft ze een beetje hangen in haar huidige status?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen