Rob Goossens baalt van kroketvrede: ‘Zelf ga ik Youp aanklagen!’

Rob Goossens vindt het eigenlijk wel een beetje jammer dat Yvonne Coldeweijer tóch niet in hoger beroep gaat tegen het kroketvonnis. “Zelf overweeg ik nu om Youp van ’t Hek aan te klagen!”

Youp van 't Hek, Yvonne Coldeweijer en Rob Goossens © NPO, RTL

De aankondiging van Yvonne Coldeweijer dat ze in hoger beroep zou gaan tegen het kroketvonnis van de rechter, zorgde voor paniek bij Rachel Hazes. Die kan niet nóg een pr-drama gebruiken en daarom heeft ze Yvonne, ondanks de uitspraak van de rechter, toestemming gegeven om toch weer ‘gecremeerde kroket’ te zeggen.

Gedoogsituatie

Yvonne ziet om die reden af van het hoger beroep en dat vindt Rob Goossens jammer. De showkenner van RTL Boulevard was daar namelijk een groot voorstander van, omdat hij het belachelijk vindt dat een Nederlandse rechter heeft geoordeeld dat je iemand kennelijk niet meer mag uitschelden voor kroket.

Nu zegt hij in de showrubriek: “Ik vind de reactie van Rachel wel slim, want als ze het niet had gedaan, dan had heel Nederland haar gecremeerde kroket genoemd, wat al een beetje zo is natuurlijk. Maar ik hoop tóch eigenlijk dat Yvonne het wél doorzet, omdat er nu een soort van gedoogsituatie ontstaat.”

Rob kritisch

Zo’n gedoogsituatie is helemaal niet wenselijk, vindt Rob. “Waarbij het van de rechter niet mag, maar de andere partij zegt: nou, vooruit, het mag wel. Maar ja, dan zijn er nog steeds allemaal andere mensen die denken van: hé, maar als Rachel het voor elkaar krijgt, dan ga ik het ook proberen bij de rechter.”

Privé-baas Evert Santegoeds vult in Shownieuws aan: “Nu blijft er toch jurisprudentie liggen. Het was een heel principiële zaak, dus ze had eigenlijk alle reden om dat wel te doen. Dat vonnis blijft nu gewoon staan, maar goed: iedereen heeft echt zijn buik vol van die kroketten. We zijn er ook wel klaar mee. Als je ziet wat er allemaal speelt in de wereld…”

Aanval op Youp?

Rob grapt nu dat hij een rechtszaak tegen Youp van ’t Hek overweegt. De cabaretier heeft hem namelijk uitgescholden voor een ‘Rob Goossens’: “Is dat niet al scheldwoord op zich? Dat je tegen iemand zegt: ‘Wat ben jij een Rob Goossens!’”

De Boulevard-ster knipoogt op Twitter: “Ik overweeg sterk een rechtszaak te starten tegen Youp van ’t Hek om hem te verbieden mij ooit nog Rob Goossens te noemen. Onnodig kwetsend wat mij betreft. Woorden hebben effect!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Yvonne Coldeweijer nu een streep zet door de kroketzaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen