Yvonne Coldeweijer zegt sorry tegen Marc van der Linden: ‘Spijt’

Yvonne Coldeweijer biedt haar excuses aan aan Marc van der Linden. De juicekoningin vindt dat ze te ver is gegaan met haar oproep aan ‘spionnen in het VUmc’. “Dit was niet zo cool.”

Yvonne Coldeweijer en Marc van der Linden © RTL

Marc van der Linden is de afgelopen jaren behoorlijk aan lager wal geraakt. Over zijn situatie wordt in de reguliere showmedia weinig geschreven, omdat daar allemaal oud-collega’s van hem zitten. Wel zijn er via de brutale showrubriek RoddelPraat wat dingen naar buiten gekomen, bijvoorbeeld over afpersing, pikante filmpjes en drugsgebruik.

Herseninfarct

De zon begint nog niet te schijnen voor Marc, want afgelopen week belandde hij met een herseninfarct in het ziekenhuis. Door het rumoerige jaar dat Marc achter de rug heeft – hij kwam zelfs in aanraking met de politie – en zijn recente leugen over een ontmoeting met koningin Elizabeth, was Yvonne Coldeweijer achterdochtig toen ze hoorde over deze opname.

Yvonne besloot daarom maandag op haar juicekanaal een oproep te plaatsen aan ‘spionnen in het VUmc’ voor meer informatie, maar dat is een behoorlijk relletje geworden. Niet alleen Marc maakte zich er boos over, maar ook RTL Boulevard kwam met allerlei items. Presentator Eddy Zoëy pleitte zelfs voor wetgeving tegen de juicediva.

Blauw oog

Achteraf gezien vindt Yvonne dat ze de fout in is gegaan. “Ik kreeg een vrij betrouwbare bron die ik wel vaker spreek binnen en die zei: ‘Goh, Marc heeft een blauw oog. Ik heb vernomen dat het zou kunnen dat hij dit ook weer heeft verzonnen’”, legt ze uit in haar podcast De Juice Show.

Ze vervolgt: “Dat is natuurlijk vrij cru als iemand écht een herseninfarct heeft gehad. Maar goed, je hoort het, je wil het onderzoeken, dus ik dacht: laat ik beginnen bij het blauwe oog. Is hij in elkaar geslagen of what happened? Ik heb dus een oproepje geplaatst of er nog VUmc-spionnen waren die ik even iets mocht vragen.”

‘Dit was niet zo cool’

Yvonne stelt dat ze daar niet goed over heeft nagedacht. Dan met een serieuze toon: “Marc van der Linden, het spijt me dat ik je heb laten schrikken. Dat heb je niet verdiend. Je ligt daar niet voor niks. Ik wou het niet erger maken en ik wou je niet opnaaien, dus hopelijk heeft het niet al teveel effect gehad.”

Ze vervolgt: “Ik ben op een punt in mijn carrière waar het bijna normaal is dat ik medische shit van mensen ontvang in mijn dm en dat alle grenzen vervagen. Het is beroepsdeformatie. Ik vind het normaal en ineens werd ik er even mee geconfronteerd dat het helemaal niet normaal is natuurlijk, dus bij deze mijn excuses. (…) Dit was niet zo cool.”

Leugenaar

Wel wijst ze erop dat Marc zelf ook niet eerlijk is over zijn huidige levensstijl. “Jullie weten toch allemaal wel dat Marc van der Linden liegt over alles? Dan kun je lachen, maar ziek hoor. Weet je hoeveel dingen hij liegt? Hij heeft een hele, hele zware verslaving. Chrystal meth en dat soort shit. Hij zit zwaar aan de meth.”

Marc is volgens Yvonne duidelijk aan lager wal geraakt. “Hij wordt supervaak afgeperst door dealers en shit. Dat is iets wat ik heb gehoord. Dat gaat toch al heel lang in de rondte en iedereen weet dat hij over heel veel dingen liegt. (…) Bied jij nu ook je excuses aan voor al die keren dat je hebt gelogen?”

Rare dingen in anus

Tot slot geeft Yvonne aan dat ze eigenlijk altijd zeer discreet omgaat met medische informatie die ze ongevraagd binnenkrijgt over bekende Nederlanders. “Ik post het nooit, maar mensen sturen het dus wel door.”

Ze weet bijvoorbeeld over een acteur die suïcidaal is en een zanger die stiekem stemproblemen heeft. “Ook over BN’ers met rare dingen in hun anus. Een operatie dat iemand iets uit zijn anus heeft laten verwijderen, maar ik breng dat niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yvonne vroeg in het openbaar om informatie over Marc. Doen Boulevard en Shownieuws niet gewoon hetzelfde, maar dan achter de schermen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen