Eddy Zoëy wil wetgeving tegen Yvonne Coldeweijer: ‘Verbied het!’

Eddy Zoëy vindt dat er wetgeving moet komen zodat Yvonne Coldeweijer niet meer aan haar spionnen kan vragen naar informatie over BN’ers die in het ziekenhuis liggen. “Verbied het!”

Yvonne Coldeweijer en Eddy Zoëy © YouTube, RTL

Het zit RTL Boulevard behoorlijk hoog dat Yvonne Coldeweijer spionnen naar informatie heeft gevraagd over Marc van der Linden, die in het ziekenhuis herstelt van een herseninfarct. De showrubriek besteedde er gisteren een heel item aan, waarin onder anderen advocaat en ‘zoon van’ Royce de Vries zijn gal mocht spuwen over de juicekoningin.

Knipperende Royce

Royce vindt het allemaal walgelijk. “Ik moest wel echt even met mijn ogen knipperen toen ik dat zag. Ik was wel echt even versteld dat we nu mensen in het ziekenhuis gaan vragen om informatie te delen over patiënten die daar liggen.”

Hij vervolgt: “Iemand bevindt zich in het ziekenhuis en dat is de meest kwetsbare situatie waar iemand zich in kan bevinden. Ja, om dan een oproep te doen om privé-informatie te delen… Ik denk dat dat een zorg is die Marc van der Linden er niet bij kan hebben op dat moment.”

Luuk kritisch

Luuk Ikink vindt het flauw dat Yvonne haar critici erop wijst dat ze helemaal niet op zoek was naar klikkend zorgpersoneel. “Het maakt uiteindelijk niet zoveel uit of het nou gaat om personeel of mensen die daar zijn. Het is toch sowieso niet heel prettig als je medische informatie wordt gedeeld als je daar ligt? Dat wil je toch niet?”

Tv-kenner Rob Goossens daarop: “Nee, inderdaad, als je in het ziekenhuis ligt moet je ervan uit kunnen gaan dat alles erop gericht is om jou beter te maken en dat je je niet ook nog zorgen hoeft te maken om wat er eventueel in de media zou kunnen komen.”

Eddy wil wetgeving

Luuk vreest dat Yvonne niet terugdeinst. “Het gaat toch ook gewoon door? Dit is er nu en Yvonne Coldeweijer doet dan net alsof iedereen die daar tegen is gek is. De volgende keer komt er weer zo’n oproep natuurlijk.”

Eddy Zoëy wil dat voorkomen met wetgeving. “Nou ja, de volgende keer… Dat wou ik aan jou vragen, John: kun je je voorstellen dat het in de toekomst verboden wordt dit soort oproepen te doen? Het is toch een soort aanzetten tot ordeverstoring of whatever.”

John van den Heuvel: “Je bedoelt het in de wet verbieden?”

Eddy: “Ja, natuurlijk!”

Onfatsoenlijk

John noemt Yvonne daarop onfatsoenlijk. “Het is een soort uitlokking misschien, maar zo ver zou ik niet eens willen gaan. Het is toch gewoon normaal fatsoen om dit niet te doen?”

Eddy: “Maar als dat er niet is dan moet het maar opgeschreven worden ergens.”

John: “Ja, maar je kunt alles wel in het wetboek van strafrecht stoppen. Ik denk dat dat niet de goede oplossing is. Je kunt gewoon constateren met elkaar dat er een grens is overschreden. Het ergste vind ik het nog voor Marc, want je hele gevoel van veiligheid in zo’n ziekenhuis is gewoon weg.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u RTL Boulevard een beetje hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen