Johan Derksen vindt Leo Blokhuis een backstabber: ‘Niet solidair’

Johan Derksen vindt Leo Blokhuis een backstabber omdat hij de opnames van de Top 2000-programma’s voortzet zonder Matthijs van Nieuwkerk. “Als collega’s hoor je solidair te zijn.”

Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en Johan Derksen © NPO, SBS

Matthijs van Nieuwkerk heeft zich vorige maand, nog tijdens de opnames, teruggetrokken uit de programma’s rond de Top 2000 omdat hij is ontmaskerd als omroepbeul. De NTR heeft nu besloten om de opnames met Matthijs weg te gooien en de uitzendingen opnieuw op te nemen met Herman van der Zandt als ’tijdelijke’ vervanger.

Kaltgestellt

Dat sidekick Leo Blokhuis daarmee akkoord is gegaan, vindt Johan toch een beetje wrang. Hij vindt de ‘popprofessor’ een backstabber. “Dat was een ontzettend leuk programma zo tegen de feestdagen. Dat deed Matthijs ook heel goed en er zijn nog geen klachten gekomen, dus hij heeft waarschijnlijk niemand uitgescholden, maar die sidekick…”

“Hoe heet die jongen ook alweer? Leo Blokhuis. Die heeft hij erbij, en Blokhuis heeft nationale bekendheid gekregen dankzij Matthijs. En nu is Matthijs kaltgestellt en nu gaat die Blokhuis het met een ander doen en dat had hij niet moeten doen, maar ja, voor hem is dat natuurlijk het hoogtepunt van het jaar, dan is hij iedere dag in beeld met zijn plaatjes.”

In overleg?

Johan vindt Leo een goede muziekkenner, maar dit valt hem tegen. “Ja, absoluut, en hij doet het altijd leuk, maar als je met z’n tweeën dat doet… Want eigenlijk beschuldigt hij nu Matthijs een beetje, vind ik, zo van: ja, dat heeft hij aan zichzelf te wijten. Dat zegt hij niet, dat spreekt hij niet uit, ‘maar ik ga er gewoon staan’. Dat had hij niet moeten doen.”

Collega Wilfred Genee: “Zou hij het niet in overleg met Matthijs hebben gedaan? Dat hij even gevaagd heeft van: ‘Wat vind je ervan?’”

Niet solidair

Johan stelt dat het voor Matthijs onmogelijk is om Leo deze productie te ontzeggen. “Ja, maar als hij dat aan Matthijs vraagt, dan zegt Matthijs: ‘Joh, ga er staan.’”

Het is gewoon niet solidair, besluit Johan. “Solidair ben je of niet. Dat heeft niets met vriendschap te maken denk ik. Als collega’s ben je op een gegeven moment solidair als er wat gebeurt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Leo Blokhuis ook een backstabber?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen