Chantal Janzen weer ‘on speaking terms’ met rivalen Linda en Wendy

Chantal Janzen is momenteel weer on speaking terms met haar tv-rivalen Linda de Mol en Wendy van Dijk. Ze zijn echter nog geen vriendinnen. “We zijn collega’s die elkaar tegenkomen.”

Wendy van Dijk, Chantal Janzen en Linda de Mol © William Rutten, Cornelie Tollens

Hoe hard ze ook roepen dat het anders is, ze liggen elkaar totáál niet: Chantal Janzen enerzijds en Linda de Mol en Wendy van Dijk anderzijds. Hoe gaat het inmiddels tussen deze dames? Gaan ze ’s avonds nog steeds naar bed met een voodoopoppetje en speldenkussen? Of is de woede weer een beetje gaan liggen?

Ruzie met Wendy

Chantal en Wendy speelden een kleine drie jaar geleden de hoofdrol in een ontzettend valse mediarel. Wendy begon eind 2019 op een doodgewone zaterdagavond namelijk allemaal haatberichten over Chantal te liken op Twitter.

Waarschijnlijk had Wendy geen flauw idee dat andere mensen konden meekijken toen ze haar vermeende haat voor Chantal botvierde. “Jeetje, wat is er met het gezicht van #chantaljanzen gebeurd? Mislukte facelift, die wangen zo hoog en botox? Zonde!”, likete ze onder meer.

Wendy kwam met allerlei gekke excuses aan; zo zou er een ‘derde persoon’ zijn die haar Twitter-account had gebruikt. Talpa ging onderzoek doen, maar dat ging linea recta de doofpot in. Mogelijk was ze dronken, werd nog gesuggereerd. Later sloeg Chantal weer keihard terug naar Wendy. Niet chic, vond Linda de Mol. Lachen, vonden omstanders.

Oorlog met Linda

En hoe zit het dan tussen Chantal en Linda? Die begonnen elkaar te haten in 2017, toen Chantal net als Linda ook een blaadje begon. Hun ruzie ontplofte pas écht toen Chantal de voormalige Linda-show Oh Wat Een Jaar kaapte. Dat RTL 4-programma is mede bedacht door Linda en zij wilde de show meenemen naar SBS 6, maar dat mocht niet.

Linda heeft het Chantal uiterst kwalijk genomen. “Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had”, zei Linda. De laatste keer dat Linda gevraagd werd naar Chantal, afgelopen oktober, liet ze duidelijk blijken dat ze nog steeds geen vriendinnen zijn.

Wat zegt Chantal?

Hoe staat het er nu mee? Ruud de Wild vraagt het aan Chantal in zijn podcast 30 Minuten Rauw: “Waar ik ontzettend mee zat, hè, voor dit gesprek… Of ik het ging vragen en hoe ik het ging vragen… Ik ben er eigenlijk nog niet helemaal over uit. Linda, Wendy, Chantal, jullie zijn ongeveer…”

Chantal: “De Drie Musketiers, hahaha.”

Ruud: “Haha, nou ja, geef het een naam. Wat is dat? Is dat iets Nederlands? Dat er altijd iets is? Of hoort dat bij groot zijn?”

Chantal: “Nee, dat hoort bij mensen, denk ik.”

‘Kleine wrijving’

Ruud: “Is er rivaliteit of bestaat het helemaal niet?’

Chantal: “Nou ja, in mijn belevingswereld niet. Nederland is een relatief klein land en deze wereld waarin wij opereren en werken is ook klein, dus dat je je begeeft op sommige gebieden waar de ander al opereert, is natuurlijk niet zo gek. Soms overlapt dat te veel en dan kan er wel eens een kleine wrijving ontstaan, ja.”

Ruud: “Ik weet niet of ik dit mag zeggen, maar ik doe het toch: is het op één Chantal, op twee Linda en op drie Wendy? Als jullie coureurs waren.”

Chantal: “Oh zo. Nou, dat durf ik eigenlijk niet te zeggen.”

‘On speaking terms’

Chantal stelt dat de ruzie voorbij is. “Het wordt volgens mij ook wel gewoon smeuïger gemaakt dan het is, want je bent gewoon on speaking terms samen.”

Zijn ze echt weer vriendinnen of gewoon collega’s die elkaar soms tegenkomen? “Ik denk wel collega’s die elkaar tegenkomen, maar dat gaat ook zeker wel gewoon met een knuffel en een gesprek. (…) Het zijn ook gewoon mensen.”

De presentatrice besluit: “Als je afgelopen december op een vakantiebestemming was geweest op een strand, dan had je mij gewoon met Linda zien kletsen en met Wendy had ik laatst voor Oekraïne een actie en dan zie je ons daar knuffelen. (…) Het is allemaal denk ik wel minder heftig is dan het lijkt.”

30 Minuten Rauw

De half uur durende podcast 30 Minuten Rauw kunt u onderstaand terugluisteren. De eerste 27 minuten kunt u skippen; dat is niet veel meer dan het opdissen van Chantals Wikipedia-biografie. Waarom de beschrijving van deze podcast nog steeds ‘Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen’ is, wordt met elke aflevering een groter raadsel.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen