Linda over de Wendy en Chantal: ‘Het is een vrij land’

Linda de Mol was in eerste instantie niet blij met de lanceringen van de tijdschriften van haar RTL 4-collega’s Wendy van Dijk en Chantal Janzen. Dat zegt de tv-koningin aanstaande vrijdag in de talkshow 5 Jaar Later op RTL 4. De Mol begon in 2003 met haar tijdschrift LINDA., dat nog altijd een groot succes is. In 2015 begon de Wendy en in 2017 de &C, het blad van Janzen. “Nou, ik moest wel even slikken. Ik had wel zoiets van: o, Wendy gaat het ook doen. En: o jé Chantal ook“, aldus de tv-koningin.

Van Dijk en Janzen hebben het idee van De Mol min of meer gekopieerd. “Ik dacht natuurlijk niet: ik hang de vlag uit. Maar als je een goedlopende pizzeria hebt en er aan de andere kant van de straat een pand te koop staat, dan kun je moeilijk zeggen: ik wil niet dat jij daar een pizzeria begint. Het is gewoon een vrij land.”

De tv-koningin maakte zich zorgen over het bedrijf dat ze heeft opgebouwd. “Het is een heel groot bedrijf geworden, er werken 66 mensen en je denkt toch: de bladenmarkt is ook een moeilijke business, dus als dat betekent dat er bij ons een grote hap uitgaat, dan hebben we misschien wel een probleem. Dat gebeurt echter niet.”

Uiteindelijk staat de LINDA. nog steeds als een huis. De Wendy en de Chantal blijken inhoudelijk toch behoorlijk te verschillen. “En daarom kan het allemaal prima naast elkaar bestaan. Als zij echt een een-op-een-kopie van de LINDA. hadden gemaakt, dan was dat heel vervelend geweest natuurlijk. Maar Wendy zit eigenlijk meer richting de Happinez en ik vind de &C ook niet lijken van: o jeetje, nu gaan ze heel erg hetzelfde doen als wij doen. Het heeft toch ook wel een heel ander gevoel. Daar was ik wel blij om.”

Maar een feit blijft dat ze haar wel keihard hebben nagedaan, legt 5 Jaar Later-host Beau van Erven Dorens de tv-koningin voor. De Mol daarop: “Ik denk dat zij natuurlijk ingezien hebben dat je van je naam een merk kunt maken. Dan begrijp ik wel dat het navolging krijgt. Zeker in de huidige tijd – ook met het afnemen van het lineair televisiekijken – denkt een televisiemaker al snel: misschien wil ik wat meer online doen. Als je van jezelf een merk maakt, zijn er natuurlijk meer mogelijkheden. Dat is wat zij ook doen.”

De eerste aflevering van 5 Jaar Later op RTL 4 was dinsdag te zien. Hierin was Jeroen Pauw te gast. Vanavond schuift Bram Moszkowicz aan. Het programma begint steeds om 22.30 uur.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen