Nog niet duidelijk wie Wendy’s ‘derde persoon’ is

Het is nog niet duidelijk wie de ‘derde persoon’ is die op het twitteraccount van Wendy van Dijk haatberichten over Chantal Janzen heeft geliket. Dat heeft een woordvoerder van Talpa Network laten weten aan RTL Boulevard. Talpa liet zondag weten dat Van Dijk niet is gehackt, maar dat een ‘derde persoon’ de tweets heeft geliket. De presentatrice zelf heeft erkend dat het iemand uit haar omgeving moet zijn geweest die haar wachtwoord kent. Een vaag verhaal dat vaag blijft.

Er is nog steeds niets duidelijk over die ‘derde persoon’. “We hebben Talpa vandaag even gesproken en zij zeggen: ‘Er is nog geen nieuwe ontwikkeling in die zaak.’ Zij focussen zich nu vooral op John de Mol omtrent die bitcoinzaak tegen Facebook en als er meer nieuws is, dan horen we dat later“, aldus Luuk Ikink.

Er worden vandaag in het AD opnieuw vraagtekens gezet bij de verklaring van Van Dijk. “Ik was het niet, ik ben gehackt, iemand anders logde in op mijn account: dit verweer – en varianten erop – lijken bezig aan een opmars bij BN’ers, maar ook in de rechtbank.

De krant doelt onder meer op de zaak rond Robert-Jan Mastenbroek, de man achter de donatiewebsite Dream or Donate, die gehackt zou zijn. “Zijn het smoesjes of serieuze vermoedens? Op afstand is lastig te beoordelen of Van Dijk, Mastenbroek en anderen de waarheid spreken, maar in het algemeen staat of valt de betrouwbaarheid van de bewering met de actie die je vervolgens onderneemt, weten kenners.

Hoe Wendy van Dijk het twittermysterie nu verder ontrafelt, is onbekend. Op vragen daarover gaat Talpa niet verder in.

DWDD

De likezaak werd gisteren zelfs aangehaald in De Wereld Draait Door. Gastheer Matthijs van Nieuwkerk: “Dit weekend brak de aangekondigde tv-oorlog tussen SBS, RTL en de publieke omroep uit. Oorlogen zijn zelden schoon en ook deze niet. SBS-presentatrice Wendy van Dijk stak een like in de rug van RTL-concurrent Chantal Janzen. Althans, zo leek het. Van Dijk ontkent. Donkere tijden. Voor licht in de duisternis: dominee Gremdaat.”

Dominee Gremdaat cynisch: “Wendy ontkende het. Ze was gehackt, ze was gehackt! Het Russische rollenleger had blijkbaar geen aandacht meer voor Amerika, maar wierp zich volledig op Wendy van Dijk. ‘Daar moeten we achterheen gaan!’

Is het nodig? Is vrede niet prettiger dan oorlog? Is vredelievend naast elkaar bestaan niet veel rustgevender dan haat en nijd?

Lees ook:
Wendy van Dijk liket haatberichten over Chantal Janzen (zondag)
Wendy na twittermisbruik: ‘Ik ben niet gehackt’ (zondag)
Shownieuws denkt dat Chantal niet blij is met Wendy (maandag)
Ron Vergouwen: ‘Had Wendy een slok teveel op?’ (maandag)
Wendy van Dijk: ‘Lastig om mijn imago te keren’ (maandag)
Oplage van de Wendy daalt: ‘Heel lastige markt’ (maandag)
AD’s mammoettanker sloopt Wendy: ‘Ze is gewoon nep’ (maandag)

Foto: William Rutten, Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen