Rob Goossens heeft veel spijt van uitspraken over Eva Jinek

Rob Goossens heeft er veel spijt van dat hij op televisie heeft gespeculeerd over een mogelijke zwangerschap van Eva Jinek. “Daar ben ik van de afgelopen jaren echt het minst trots op.”

Rob Goossens, Eva Jinek en Bridget Maasland © RTL

Eva Jinek heeft maar één keer in haar carrière keihard uitgehaald naar directe tv-collega’s. Ze deelde januari vorig jaar namelijk een stevige rechtse uit aan mede-RTL-gezichten Bridget Maasland en Rob Goossens. Die hadden een paar maanden eerder op televisie gesuggereerd dat ze opnieuw zwanger zou zijn.

Rob uit de bocht

Het was jaren geleden eigenlijk de bedoeling dat slechts twee presentatoren de late avond van RTL 4 zouden gaan dragen: Beau van Erven Dorens en de net in huis gehaalde Eva Jinek. Al snel werd oude bekende Humberto Tan aan de carrousel toegevoegd. Rob kon de precieze reden daarvan destijds niet achterhalen en begon daarom te speculeren.

Rob riep in RTL Boulevard namelijk dat er mogelijk iets met een van de andere presentatoren aan de hand was ‘wat wij nog niet weten’. Bridget: “Oh, waar doel je op? Iets bij een vrouw? Nou, uhum, we moeten door, want we hebben helemaal geen tijd meer. Dankjewel, Rob!”

Woeste Eva

Het hinten op een zwangerschap is bij Eva enórm in het verkeerde keelgat geschoten. Ze reageerde wóest: “Ik ben de juiste persoon op de juiste plek bij dat programma, en dat er toch meteen wordt gesuggereerd dat ik wel zwanger moet zijn omdat er een man bij komt, vind ik beledigend tot op het bot. Het is seksisme in z’n meest irritante vorm.”

Ze brieste: “Ik kon niet geloven wat ik zag. Dat een ongeïnformeerd iemand (Rob, red.) in een roddelprogramma als RTL Boulevard zoiets maar gewoon kan roepen – het zou je baan zijn, om zulk broddelwerk af te leveren. (…) En dat nota bene een vrouw eraan meewerkt! Die twee hebben zich in mijn ogen volledig gediskwalificeerd.”

‘Niet trots op’

Nu, anderhalf jaar later, blikt Rob terug op die ruzie in het radioprogramma MISCHA. Hij is er ‘niets trots op’. “We hadden die dag allemaal vragen gesteld aan RTL, waar we geen goed antwoord op kregen. Dan begin je aan zo’n uitzending, maar je hebt eigenlijk geen antwoord en je kunt niet zeggen: ‘We beginnen een uurtje later met Boulevard.’”

Rob begon daarom te speculeren. “Ik heb op een gegeven moment gezegd: ‘Het kan natuurlijk dat er iets speelt waar ze nu nog niks over kunnen zeggen.’ En toen zei Bridget: ‘Oh, je bedoelt iets dat alleen vrouwen kunnen hebben.’ Die maakte grappend een gebaar van een bolle buik.”

Excuses aan Eva

Die roddel heeft Eva veel overlast bezorgd. “Ik snap heel goed dat mensen dat toen hebben geïnterpreteerd als: Boulevard suggereert dat Eva Jinek zwanger is. Ik heb ook op het moment dat dat ontplofte meteen excuses aangeboden aan Eva Jinek voor het feit dat dat zo’n ding werd en de paparazzi bij haar in de duinen gingen liggen.”

Die paparazzi hoopten op een foto van Eva met een bol buikje. “Waarom ik dat vervelend vond, is omdat wij helemaal niets hadden opgevangen over dat ze zwanger zou zijn. We wilden dat niet suggereren, maar we wilden alleen laten zien dat we met een heleboel vragen zaten die niet beantwoord waren.”

‘Vervelend voor haar’

Rob besluit: “Persoonlijk vond ik het extra erg, omdat ik het helemaal niet mijn positie vind om iemand anders zijn zwangerschap te onthullen. Juist dat het erop leek dat wij haar probeerden te outen, vond ik vervelend voor haar.”

De relatie tussen Eva enerzijds en Bridget en Rob anderzijds is overigens nog steeds erg koeltjes. De Boulevard-sterren vielen haar twee weken geleden nog aan vanwege haar onhandige gestuntel tijdens de mediaruzie met Vandaag Inside.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke van deze tv-rivalen ziet u liever op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen