René van der Gijp en Wilfred Genee: ‘Linda de Mol zat toch écht fout’

René van der Gijp en Wilfred Genee nemen afstand van hun collega Johan Derksen, die hem er elke dag een stukje dieper insteekt bij de Mol-familie. “Linda had toch écht wat moeten zeggen.”

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen © SBS 6

Linda de Mol ligt onder vuur omdat ze al anderhalf jaar lang wist van het vermeende seksuele wangedrag van Ali B, maar niet heeft ingegrepen. Volgens oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk was het haar plicht om melding te doen bij haar broer John de Mol, om op die manier eventuele nieuwe slachtoffers te voorkomen. Dat heeft ze echter nagelaten.

‘Angela is kutwijf!’

Dat Linda van Ali’s wangedrag wist, biechtte ze vorige week pas op na een onthulling hierover in de Volkskrant. Wat vindt Talpa-lakei Johan Derksen van die Volkskrant-primeur? “Een slap stukje. En dan concluderen al die columnisten daar wat uit en vroem, dan vallen ze er weer overheen, terwijl ze absoluut niet weten van de hoed en de rand”, zei hij gisteren in VI Vandaag.

De woedeuitbarsting van Linda die daarop volgde is onhandig maar begrijpelijk, vindt hij. “Linda de Mol doet iets doms en dat begrijp ik best, want ze heeft al die ellende thuis. Die heeft nu van zich afgebeten op Facebook. Dat moet je niet doen. Je moet daar stoïcijns in zijn. Maar dat gaat dan over Angela. Dat vindt ze een geweldig kutwijf, dat begrijp ik wel.”

‘Ze is bezeten’

Johan blijft maar doorgaan met zijn hetze tegen Angela: “Angela zegt dan heel stoer: ‘Ja, daar ga ik geen column over schrijven.’ Nee, ze heeft vanochtend haar wekker om vijf uur gezet en om zeven uur zat ze in de tv-studio om dat te weerleggen. Dan denk ik: dan ben je ook wel een beetje bezeten, hoor.”

Hij doelt op Angela’s optreden in Goedemorgen Nederland, waar ze reageerde op Linda’s lelijke uithaal. Johan laat voor het gemak maar weg dat Angela daar helemaal niet te gast was om over Linda te praten, maar om het over de documentaire over de geliefde van Peter R. de Vries te hebben. En dan heeft Johan het over een hetze…

René gaat tegen Johan in

Als Wilfred Genee verbaast vraagt waarom Johan de Volkskrant-onthulling wegzet als een ‘slap stukje’, antwoordt hij: “Nou, ik vond het nou niet zo’n geweldig stukje, nee.”

Dan is voor René van der Gijp de maat vol. Hij gaat tegen Johan in. “Het is toch wel zo, Johan, dat als je duizend mensen vraagt: ‘Had Linda het tegen haar broer moeten zeggen?’, dat er 999 ja zeggen?”

Johan: “Jawel, dat kun je wel zeggen, maar als een hoofdredacteur waar zij mee samenwerkt tegen haar zegt: ‘Die meisjes willen niet dat het naar buiten komt’, en het is een vertrouwelijk gesprek geweest, dan vind ik het alleen maar karaktervol van haar dat ze het niet doorverteld heeft.”

‘Het is verkrachting, man!’

Karaktervol?! “Nee, het is verkrachting, man!”, aldus René.

Johan: “Jaaaa, maar dat was toen nog helemaal niet bekend hoe ernstig dat was.”

René: “Jawel, dat was toen wel bekend.”

Wilfred: “Jawel, dat meisje had het over verkrachting.”

René: “Natuurlijk had ze de namen niet hoeven noemen, maar ze had toch even moeten zeggen: ‘John, er hangt je wat boven het hoofd jongen dadelijk. Dit en dat is er aan de hand.’”

‘Niks bewezen!’

Johan: “Ja, maar het moest allemaal nog bewezen worden. Die meisjes hadden nog niet eens aangifte gedaan bij de politie.”

René: “Die gingen het doen.”

Johan: “Ja, die gingen het doen omdat die hoofdredacteur van LINDA. hen dat gezegd heeft. Kijk, ze hebben die meisjes geholpen door ze naar BOOS te sturen. Nu zit ik het weer te verdedigen! (…) Die meisjes wilden ook niet met naam en toenaam in dat blad.”

René: “Dat hoeft toch niet?”

Johan: “Dat moet wel. Anders heb je toch geen verhaal?”

Nou, Tim Hofman heeft bewezen dat je dan wél een verhaal hebt. Ook hij voerde de jonge vrouwen zonder naam en toenaam op in zijn BOOS-documentaire over The Voice.

Foute inschatting

René: “Als zij gewoon John geappt had en gezegd had: ‘Joh, luister eens, er zijn hier twee meisjes op kantoor geweest die dit en dat over Ali B gezegd hebben en ook aangifte bij de politie gaan doen, dus hou er rekening mee. Het is wel iemand die bij jou in een grote show zit.’”

Johan: “Moet je luisteren, René. Dat is toen zo gelopen. Dat is er toen niet van gekomen om een of andere reden en dan kun je nu zeggen dat het een foute inschatting is geweest, maar zo gaat het leven.”

René: “Ik vind het ook nog niet eens met de wetenschap van nu… Ik vind het wel zo ernstig dat je het even had moeten zeggen.”

Wilfred beaamt: “Dat lijkt mij ook.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen