Angela de Jong reageert op lelijke uithaal Linda de Mol: ‘Sneu’

Angela de Jong reageert op de lelijke uithaal van Linda de Mol aan haar adres. Ze vindt dat de SBS 6-presentatrice zich schuldig maakt aan het creëren van een ‘sneue’ mediaruzie.

Linda de Mol en Angela de Jong © NPO, WNL

Linda de Mol is er niet van gediend dat critici hun vraagtekens zetten bij haar rol in het misbruikschandaal rond The Voice of Holland. Ze is zaterdag echt he-le-maal ontploft en heeft een woest stuk op haar website geplaatst, waarin ze keihard uithaalt naar een aantal mediaprominenten, waaronder Beau van Erven Dorens en Angela de Jong.

Angela reageert

Juist door die critici heeft Linda naar eigen zeggen besloten om niets meer te zeggen over het Voice-schandaal. Ze sprak over ‘een handjevol sensatiezoekende opiniemakers’, waaronder Beau van Erven Dorens, Rob Goossens, Youp van ’t Hek ‘en de grote aanvoerster van deze bizarre hetze: die sneue, intens valse Angela de Jong’.

Angela heeft vanochtend in het tv-programma Goedemorgen Nederland gereageerd op die lelijke uithaal van Linda. “Ja, ik las het. Dat ze mij niet de leukste persoon op de wereld vindt, ja, dat begrijp ik best. Dat is ook haar goed recht.”

Megaschandaal

Het is echter niet terecht, vindt Angela. “Het enige lastige is, voor haar dan in dit geval, dat het schandaal wat nu aan het licht komt achter de schermen van The Voice, eigenlijk het grootste schandaal is wat we hebben gehad in zeventig jaar televisie. Dus ja, daar is heel veel aandacht voor.”

De mensen willen weten hoe dat misbruik bij The Voice heeft kunnen plaatsvinden. “Er zijn nog heel veel vragen die de mensen thuis in de huiskamer stellen, maar die ik ook hardop stel in mijn column. Dat ik dan af en toe de kop van Jut ben, ja, dat zij zo.”

Sneue mediaruzie

Wel betreurt Angela dat Linda er nu een ‘sneue mediaruzie’ van maakt. “Wat ik er wél vervelend aan vind – en waar ik echt van baalde afgelopen weekend – is dat het nu weer zo’n sneue mediaruzie aan het worden is en dat ís het natuurlijk niet.”

“Het gaat hier om de slachtoffers en daar moet het ook vooral om gaan. En om de mannen die het gedaan hebben. Die verdwijnen nu ook een beetje aan de horizon, wat volgens mij ook niet de bedoeling kan zijn. Dus ja, dat vond ik er jammer aan.”

‘Hou Ali in de gaten’

Angela blijft erbij dat Linda wat had moeten doen met de misbruikmelding die ze anderhalf jaar geleden kreeg over Ali B. “Je had niet de directiekamer van Talpa binnen hoeven te stappen, maar je had aan de keukentafel kunnen zeggen: ‘John, ik hoor nu zoveel gekke dingen. Ik kan je niet zeggen hoe ik het weet, maar vertrouw me.’”

En die verhouding hebben ze met z’n tweeën, aldus Angela. “Van: ‘Hou hem alsjeblieft in de gaten of loos hem’, want hij maakte op dat moment misschien niet meer The Voice, maar nog wel andere programma’s met Ali B. Daar heb je ook een soort verantwoordelijkheid voor. Maar goed, daar kun je anders over denken, maar dat is mijn mening.”

Geen column

Hoe dan ook: Angela heeft besloten om niet mee te gaan in de door Linda gecreëerde ‘sneu mediaruzie’. “Dat Linda dat niet leuk vindt, snap ik ook best wel. Voor de rest, weet je: ik heb een column geschreven, zij heeft erop gereageerd en ik ga niet weer een column schrijven over deze reactie van haar.”

“Het is zoals het is, maar nu weer even de slachtoffers.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in deze 'sneue' mediaruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen