Linda de Mol wist al anderhalf jaar van seksueel wangedrag Ali B

Linda de Mol wist al anderhalf jaar van het seksuele wangedrag van Ali B. De dame die de rapper beschuldigt van verkrachting klopte namelijk eerst aan bij haar blad, meldt de Volkskrant vandaag.

Ali B en Linda de Mol © Instagram, Talpa

Het tijdschrift van Linda de Mol, de LINDA., heeft in juni 2020 met twee vermeende slachtoffers van Ali B gesproken. Eén van hen is de jonge vrouw die vorige week in de Voice-documentaire van Tim Hofman zei dat ze op 18-jarige leeftijd is verkracht door de rapper. De ander meent op een schrijverskamp herhaaldelijk door hem te zijn betast.

LINDA. zweeg

De twee jonge vrouwen wilden anoniem met hun ervaringen naar buiten treden in LINDA. Dat wilde het blad niet, omdat de hoofdredactie het bewijs te mager vond. Creatief directeur Jildou van der Bijl in de Volkskrant: “We geloofden de vrouwen absoluut, maar vonden de verhalen niet voldoende. Voor publicatie was echt meer bewijs nodig.”

Er lag ook nog geen aangifte, aldus Jildou. “Als we bijvoorbeeld getuigenissen van zes vrouwen hadden gehad, hadden we waarschijnlijk een andere beslissing genomen.”

Linda wist ervan

De getuigenissen over Ali waren bekend bij ‘diverse medewerkers van het tijdschrift’, schrijft de Volkskrant. Ook Linda de Mol was ‘vertrouwelijk op de hoogte gesteld’, verklaart ze via Jildou.

Deze bekentenis zal Linda op de nodige kritiek komen te staan. Ze wist namelijk ook al jaren van het seksuele wangedrag van haar geliefde Jeroen Rietbergen bij The Voice. Hij stelt immers door zijn opdrachtgever op de vingers te zijn getikt en daarna alles aan Linda te hebben opgebiecht.

Familiebelangen

Linda zegt dat ze de aantijgingen niet heeft gedeeld met haar broer John ‘om de anonimiteit en de wens van het slachtoffer te respecteren’. Een woordvoerder van Talpa bevestigt nooit geweten te hebben van deze getuigenissen, maar zegt dat ‘we dit wel graag hadden willen weten’.

Volgens Jildou hebben commerciële- en familiebanden geen enkele rol gespeeld om de getuigenissen niet te publiceren. Vanwege die banden zou het ‘best lastig’ zijn geweest, aldus Jildou, maar de ‘loyaliteit van Linda gaat in de eerste plaats naar de vrouwen en niet naar het moederbedrijf’.

Felle kritiek

Bezoekers van NU.nl uiten nu al felle kritiek op Linda, die vorige week nog riep dat LINDA. het enige medium is dat nog te vertrouwen is. “Dus Linda wist dat er wat fout was, en mogelijk haar partner ook en deed er niets mee? En dan zijn de mensen boos op John, heel interessant”, zegt Parg.

Paul laat weten: “Linda de Mol wist hier al van!?!? Bizar. Ook al met de kennis van haar ex hadden veel bellen moeten afgaan.”

En Tiszo: “Ze hadden er wel werk van moeten maken richting John de Mol. Maar ja, er zijn wat andere belangen voor deze familie.”

Lees ook

Marianne Zwagerman stelde gisteren al dat ze LINDA. niet meer te vertrouwen vindt. “Als je er zó dicht op hebt gezeten je hele leven lang en je doet wel mee aan alle folderteksten van #MeToo, maar je vertelt niet wat je écht weet… Ik vind de schade aan het merk LINDA. hierdoor heel erg groot. Er is een heel stuk geloofwaardigheid weggevallen.”

Het Volkskrant-artikel ‘Blad Linda kreeg al in 2020 signalen van grensoverschrijdend gedrag door Voice-coach’ kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Linda de Mol definitief door de mand is gevallen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen