Maxim Hartman kwetst Aaf Brandt Corstius: ‘Je vader was t*ringhond!’

Aaf Brandt Corstius is in een zeer onaangename discussie met Maxim Hartman terechtgekomen. Als het RTL Boulevard-gezicht haar overleden vader een ’t*ringhond’ noemt, haakt ze direct af.

Aaf Brandt Corstius en Maxim Hartman © RTL

Net als veel andere mensen vindt Aaf Brandt Corstius dat Maxim Hartman zich erg respectloos heeft uitgelaten over Nikkie de Jager. Hij walgt ervan dat zij het gebruik van make-up zou propageren en vindt haar op een Poolse prostituee lijken. Veel mensen vinden het volstrekt onnodig om de YouTube-ster op deze beledigende manier te bejegenen.

Aaf is boos

Aaf spreekt Maxim er op Instagram op aan. “Hoi Maxim, gaat het wel goed? Waarom iemand zonder enige aanleiding op basis van haar uiterlijk afkraken, en dan ook nog verordonneren dat niemand er tegenin mag gaan?”

Ze vervolgt: “Ik had je in mijn hoofd als een aardige, redelijk intelligente man, maar dit kan ik niet zien als grap (die slecht zou zijn), omdat je zelf zegt dat het geen act is. Ik wilde eerst een heel kwade reactie plaatsen maar ik probeer het maar eens even op deze manier.”

Maxim reageert

Wat zegt Maxim daarop? “Aardig van je. Ik ben tegen make-up. En zie steeds meer mensen geïnspireerd door Nikkie en overdreven veel make up gebruiken. Natuurlijk gaat dat over het uiterlijk. Waarover anders?”

Hij vervolgt: “Ik dacht altijd dat je een redelijke grappige columniste en podcastmaker was maar nu begin ik toch ernstig te twijfelen. Waar geef je zelf allemaal ongevraagd je mening over? Waarom mag je niks over het uiterlijk van iemand zeggen als dit het werk is? Jammer Aaf.”

Vijandig en humorloos

Aaf is niet overtuigd. “Je bent tegen make-up, maar dan hoef je haar nog niet zo vijandig en humorloos te bejegenen. Je zit vooral op reacties te wachten. En je moedigt andere hatelijke mensen aan om met je te heulen. Ook met de term ‘non-binaire wezens’. Je bent echt te slim om niet te snappen dat dat kwetsend is.”

Ze vervolgt: “Ik geef inderdaad ook mijn mening over van alles, maar ik probeer wel redelijk te blijven, niet in het wild maar wat rond te schelden, iedere seksualiteit etc te respecteren (want dat doe je gewoon als weldenkend mens) en niet te zeggen ‘je bent lelijk/je lijkt op een hoer’. Vind ik meer iets voor het schoolplein in 1983.”

T*ringhond

Maxim houdt voet bij stuk. “Smaken verschillen Aaf. Ik vind jou ook vaak humorloos. Zowel in je columns als in je podcast. Maar dat geeft niet. Je mag zeggen wat je wilt. Net als ik. Nikkie is niet van marsepein. Ze lijkt mij een heel sterk mens. Alleen overdrijft ze met haar make up. Zomaar in het wilde weg overal make-up. Wezens is voor mij niet kwetsend. Jij en ik zijn ook wezens.”

Dan begint hij haar te kwetsen: “Krijg het idee dat je je hier ook vooral aan het profileren ben voor je sensitieve achterban. Dat mag hoor. Alles mag. En ik blijf ook formuleren hoe ik dat wil. Of jij en desnoods tienduizenden anderen dat niet fijn of aardig vinden. Denk aan je vader. Was net zo een t*ringhond. Daar hield je toch ook van?”

Overleden vader

De in 2014 overleden vader van Aaf is schrijver, wetenschapper en columnist Hugo Brandt Corstius. Ze laat haar vader niet zomaar beledigen. “Oke Maxim. Ik heb jou niet nodig om me te profileren. Ik deed een poging om een gesprek te voeren, maar je snapt heus wel dat als je mijn vader een t*ringhond noemt, ik alras uitgepraat ben. Dag!”

“T*ringhond was en is een compliment. Groetjes!”, besluit Maxim, die Willibrord Frequin laatst ook al een t*ringhond noemde, tot groot verdriet van diens vrouw.

En dan is RTL Boulevard-ster Luuk Ikink aan het oreren hoe smakeloos hij de kritiek op het yogapakje van Maan de Steenwinkel wel niet vindt. Tijd voor de hand in eigen Boulevard-boezem.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen