Catherine Keyl rekende op boycot door John de Mol

Catherine Keyl begrijpt er helemaal niets van dat ze zo welkom is op SBS 6, de tv-zender van John de Mol. Ze heeft immers forse kritiek op hem geuit. Dat zegt ze in het programma Rooijakkers over de Vloer van RTL 4. Zowel in De 5 Uur Show als in Dit Vindt Nederland is Catherine een van de vaste gasten. Het verbaast haar dat zij op 73-jarige leeftijd zo’n podium krijgt op een zender van John. “Bij de zender van de man die zei dat vrouwen een houdbaarheidsdatum hebben.”

John heeft op televisie ronduit toegegeven dat hij aan leeftijdsdiscriminatie doet. “Daar heb ik nog een column over geschreven, van: we zijn geen pakken melk! Weet je wel? Ja, en dan ben ik 73 en dan vraagt hij je voor alles. Dat is niet te geloven.”

Waarom is dat? “Ik heb geen flauw idee. Ik denk dat er misschien een behoefte is aan het geluid van ouderen ofzo. Weet ik veel? Zoiets?

Heel lang was Catherine een beetje in de vergetelheid geraakt. “Daar had ik het best weleens moeilijk mee hoor. Dan denk je: hoe kan dat nou? En: wat heb ik verkeerd gedaan?

Ik dacht: waarschijnlijk ben ik gewoon te oud. Dat is het enige wat ik kon bedenken.”

Lees ook: John de Mol: ‘Catherine Keyl, ik vind je een bitch’ (30 december 2019)

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen