Carlo Boszhard krijgt geen steun van Story: ‘Wij zeggen niets’

Story-baas Guido den Aantrekker wil bevestigen noch ontkennen dat zijn artikel over ‘een tv-presentator die zich zou hebben vergrepen aan minderjarige jongens’ gaat over Carlo Boszhard.

Guido den Aantrekker en Carlo Boszhard © Shownieuws

De Story maakte in de eerste week van januari melding van ‘een tv-presentator die zich zou hebben vergrepen aan minderjarige jongens‘, maar wilde vanwege een lopend onderzoek geen naam noemen. Eind januari wilde hoofdredacteur Guido den Aantrekker geen einde maken aan de aanhoudende geruchtenstroom.

Guido reageert

Nu beweert RoddelPraat-presentator Jan Roos dat het om Carlo Boszhard gaat en Yvonne Coldeweijer sluit zich daarbij aan. Carlo heeft daarom aangifte gedaan tegen Jan en gaat dat ook nog doen tegen Yvonne.

Ondertussen zijn alle ogen gericht op Guido: klopt het dat zijn Story-artikel over Carlo ging of kan hij dat ontkrachten? Hij is er in elk geval niet blij mee dat RoddelPraat zijn blad hierin meetrekt. “Ja, dat is volledig voor eigen rekening, want zij betrekken Story erbij, waarschijnlijk om hun eigen verhalen wat meer gewicht te geven”, reageert hij in Shownieuws.

Betrouwbare bronnen

Guido staat nog steeds achter zijn verhaal. “Story heeft op 5 januari een verhaal gepubliceerd waarin melding werd gemaakt dat er in de tv-wereld geruchten gingen – en die kwamen ook van betrouwbare bronnen – dat er onderzoek werd gedaan naar ongewenst gedrag van een presentator jegens minderjarige jongens.”

Hij vervolgt: “We hebben daar melding van gemaakt en we hebben ook in dat artikel afstand genomen in die zin van: zolang het onderzoek loopt en helemaal niet duidelijk is wat er aan de hand is, moet je vooral ook enige afstand bewaren over bijvoorbeeld wie het gaat.”

Pertinente onzin

De Story is niet door RTL onder druk gezet om dit onder de pet te houden, aldus Guido. “RoddelPraat zegt dat RTL de Story en mijn persoon onder druk zou hebben gezet om niets te publiceren daarover. Nou, dat is pertinente onzin en dat heeft RTL vandaag ook bekendgemaakt dat dat absoluut niet het geval is.”

Hij vervolgt: “Alsof wij als hoofdredacteuren – en ik praat dan misschien ook een beetje voor Bart [Ettekoven] en zijn blad [Weekend] – ons onder druk laten zetten om iets niet te publiceren. Dan doen we het waarschijnlijk juist. Daar is geen enkele sprake van. Ik vind het wel schadelijk dat ze daarmee de betrokkenheid van Story suggereren.”

Gaat het om Carlo?

Maar ging het artikel van de Story nou over Carlo of niet? “Stel dat het om Carlo Boszhard zou gaan en RTL heeft een onderzoek gedaan… Dit speelde dus eind vorig jaar en begin dit jaar. Dan zou je toch verwachten dat er allang wat uitgekomen zou zijn.”

Bart Ettekoven: “Jij wil niet zeggen dat het om Carlo gaat, het verhaal dat je toen hebt gebracht?”

Guido: “Bart, wij hebben de policy bij Story dat we, om die redenen die ik net gaf, geen namen noemen zolang er helemaal niets uitkomt wat ook maar enig bewijs inhoudt. Het is niet mijn verantwoordelijkheid om te vertellen om wie het gaat.”

Bijzonder vervelend

Voelt Guido zich niet verantwoordelijk om Carlo te beschermen als het artikel niet over hem gaat? “Kijk. Dat RoddelPraat, en Yvonne kennelijk ook, beweren dat het om Carlo gaat, is geheel voor hun rekening. Zij zeggen nu voldoende bewijs te hebben. Ze zeggen allebei dat ze heel veel tips binnenkrijgen. Nou, good for them.”

“Ik vind het bijzonder vervelend voor Carlo, lijkt me, zeker als het niet het geval is. Maar goed, hij heeft nu aangifte gedaan. En zoals onze collega Evert gisteren ook al zei: waarom doe je niet gewoon een kort geding? Dat gaat sneller, maar daar kan iemand zijn eigen redenen voor hebben en die zal Carlo zelf wel weten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen