Wie is de BN’er die aan minderjarige jongens zou hebben gezeten?

Er loopt in Hilversum een presentator rond die zich heeft vergrepen aan minderjarige jongens. Althans, dat meldde de Story drie weken geleden. Hoe staat het inmiddels met die misbruikzaak?

Guido den Aantrekker © SBS

Naast het enorme misbruikschandaal rondom The Voice of Holland, staat er volgens de Story nóg een beerput op het punt te worden geopend. Drie weken geleden pakte het blad groot uit met geruchten over een nieuw schandaal. “Het zou daarbij gaan om een tv-presentator die zich vergrepen zou hebben aan minderjarige jongens.”

Roofdier

Hoofdredacteur Guido den Aantrekker meldde toen dat de beschuldigingen ‘in alle rust’ worden onderzocht om een Marco Borsato-achtige mediastorm te voorkomen. “Story is bekend om wie de geruchten gaan; het gaat om een bekende presentator van wie dat vast en zeker door niemand verwacht zou worden.”

Hij sprak de verwachting uit dat de naam snel op straat zou komen te liggen, maar inmiddels zijn we drie weken verder en loopt er dus nog steeds een vermeend roofdier rond in Hilversum dat het gemunt zou hebben op jonge jongens.

Guido zwijgt

Hoe zit het hier nou mee? Guido twittert dat hij de naam niet zomaar de wereld in wil slingeren. “Story schrijft al weken over #MeToo-gedrag in Hilversum maar vermeldt nog geen namen zonder dat daarvan klip en klaar bewijs is. Daarin verschilt Story van juice channels die omwille van clicks lukraak met namen strooien. Velen smullen ervan maar het blijft kamikazejournalistiek.”

Door het artikel in Story is er al wel een RTL 4-presentator beschuldigd. Dat mensen gaan gissen is toch ook heftig? Guido: “Eén naam noemen zonder enig geleverd bewijs (of het later waar blijkt of niet), dát is heftig. En schadelijk. Een beerput vermelden is wat anders. Het is nieuws, we zijn er journalistiek mee bezig. Rot als mensen daar verdacht door worden. Dat is voor rekening van vingerwijzers.”

Kotsen op Yvonne

Guido vindt zichzelf veel zorgvuldiger dan juicekanalen zoals die van Yvonne Coldeweijer. “Ik zie in mijn tijdlijn journo’s en andere mediamensen die ik serieus neem (nu: nam) lyrisch doen over juice channels, die ‘spionnen’ als bron opvoeren over doorgaans één BN’er. Smeuïge sensatie, altijd lekker. Dit vergelijken met journalistiek papier gaat echter volledig mank.”

Wie zijn die mediamensen die nu niet meer serieus worden genomen door Guido? Columnist Jan Dijkgraaf bijvoorbeeld. Hij twitterde onlangs: “Die juichechannels, met name Roddelpraat en Yvonne Coldeweijer, hebben de boel wel even opgeschud, zeg.”

Disruptie

Ook Wilson Boldewijn prijst de juicekanalen. “BN’er zijn zal nooit meer hetzelfde zijn met en door de juice channels. Zoveel is duidelijk.”

NRC-journalist Stijn Bronzwaer: “Zo snel kan disruptie gaan. Juice channels als Roddelpraat en programma’s als die van Tim Hofman hebben in no time de relatief veilige wereld van showrubrieken en roddelbladen totaal op z’n kop gezet. BN’er zijn zal nooit meer hetzelfde zijn.”

En journaliste Stéphanie Hoogenberk: “Waar zouden we zijn zonder Yvonne Coldeweijer?”

Dirtjunkies

Guido houdt zich echter graag aan journalistieke wetten. “Wij publiceren (in print) soms verhalen niet als die de wens van onze lezers niet aanraken. Toen er ooit een linkse partijvoorman (onderdanig type, natte lipjes) geregeld in een bekende Haagse SM-club werd afgeranseld, was niemand geïnteresseerd. Soms kun je ook teveel vertellen.”

Nooit zal Guido het voorbeeld van de juicekanalen volgen. “Print moet het meer dan ooit hebben van retentie van abo’s. Snelle gossipsnacks, vaak wat gehaast geserveerd door zogenoemde juice channels, horen daar niet in thuis. Da’s voor online. Ik maak onze titels voor de loyale lezers, niet voor hijgerige dirtjunkies.”

Lachwekkend

Lachwekkend, vindt Alexander Klöpping het. Hij vindt Guido hooghartig. “Hahahahahahha de hoofdredacteur van de Privé op de Morele Hoogvlakte. Hoe is het uitzicht daar Guido?”, twittert hij.

Guido: “Story, dude.”

Alexander: “Piepstemmetje: ‘Ik ben de hoofdredacteur van de story niet van de privé.’ Who fucking cares!”

Guido: “Haha, ik geloof niet echt dat ik een piepstemmetje heb. Meer jouw fysieke audio. Anyway, is het speelkwartier nog niet voorbij?”

Hilversum houdt adem in

Al met al houdt Hilversum volgens Guido nog steeds de adem in. Wanneer komt zijn Story met de naam van de tv-presentator in kwestie op de proppen?

Eén ding is zeker: als Guido die naam naar buiten brengt, zal hij dat dus doen na een gedegen journalistiek onderzoek.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen