‘Carlo Boszhard-exit zou enorm groot probleem zijn voor RTL 4’

Carlo Boszhard is te waardevol voor RTL 4 om uit te vallen, zeggen de mannen van de tv-podcast Content Wars. “Het is toch wel hun belangrijkste presentator, dus RTL kan hem niet kwijtraken.”

Carlo Boszhard en Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen © RTL

Carlo Boszhard heeft tegen zowel Jan Roos als Yvonne Coldeweijer aangifte gedaan van smaad en laster, omdat zij geruchten hebben verspreid die hem in verband brengen met grensoverschrijdend gedrag. Als hij uit zou komen te vallen, zou dat voor RTL 4 een enorme aderlating zijn, zeggen de heren van de tv-podcast Content Wars.

RTL slecht in nieuws

Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die zijn carrière begon als een van de eerste vier creatives voor John de Mol, beaamt dat RTL nu wéér slecht in het nieuws is. “Ja, die hebben het natuurlijk wel aardig te verduren, RTL. Al merk ik wel dat ik het lastig vind om ehh… Allereerst: ik ken Carlo niet, dus ik weet helemaal niet waar dit op gestoeld is.”

Het is voor Kirsten Jan niet duidelijk waar de geruchten vandaan komen. “Ze zeggen natuurlijk van meerdere kanten dit te horen, maar ik vind het wel lastig dat op basis van geruchten mensen nu voor de bus worden gegooid. Als er aangifte gedaan wordt en als je een officiële aangifte doet bij de politie, dan kan ik me voorstellen dat je dan wat hebt.”

Te grabbel

Maar in dit geval is er eigenlijk geen bewijs, vervolgt Kirsten Jan. “Om voor mensen die bellen naar die juicekanalen iemand voor de bus te gooien en toch ook wel heel erg zijn naam te grabbel te gooien, daar heb ik wel moeite mee. Ik vind dat lastig. De juicekanalen zijn daar nu natuurlijk groot mee aan het worden (…) maar ik vind het wel lastig.”

Het gaat misschien ook wel te ver, vervolgt hij. “Ik moet je zeggen: zo iemand als Carlo heeft natuurlijk een hoop te verliezen en iedereen die in de schijnwerpers staat loopt echt wel risico om hun naam hier volledig mee onderuit gehaald te zien worden. Ik vind dat wel een moeilijk ding.”

Groot risico

Die juicekanalen ondermijnen de tv-wereld behoorlijk, aldus presentator van de podcast Jelle Maasbach. “Ja, dat klopt. Het zijn natuurlijk nog steeds geruchten en die juice channels kunnen dat makkelijker de wereld in helpen.”

Hij vervolgt: “Het lijkt me ook wel een risico voor zenders, voor formatontwikkelaars, dat een presentator die zo aan je format of programma verbonden is, in één keer beschuldigd kan worden. Voor je het weet komt er een programma in gevaar.”

Grootste naam

RTL kan een uitval van Carlo absoluut niet gebruiken, zegt Kirsten Jan. “Het is op dit moment misschien wel de grootste naam van RTL. Als je even kijkt wat voor programma’s hij maakt: I Can See Your Voice, Married At First Sight, The Masked Singer, Oh Wat Een Jaar, Beste Kijkers. Ja, het zijn allemaal kijkcijferhits en primetimeprogramma’s die heel belangrijk zijn voor de programmering van RTL.”

Hij vervolgt: “Je zet echt wel de boel op zijn kop bij RTL, dat het sowieso al zwaar heeft met het hele schandaal van The Voice en dat zich daar overigens best goed tegen weet te weren, want als ik kijk naar de kijkcijfers valt het allemaal nog wel mee. Maar ja, het is wel iets dat als dit echt gaat doorzetten, het een enorm probleem is voor RTL.”

‘RTL kan hem niet kwijt’

Jelle: “Ja precies, want het is toch wel hun belangrijkste presentator, dus RTL kan hem niet kwijtraken.”

Kirsten Jan: “Nee, en dan hebben we het nog niet over De TV Kantine, wat natuurlijk een heel knap gemaakt programma is en Carlo is echt wel een heel getalenteerde televisiemaker en ook een goede presentator. Hij weet een hoop te brengen en geeft programma’s zijn eigen sjeu mee. “

“Het zou echt voor RTL en ook wel voor televisiekijkend Nederland heel jammer zijn als dit gevolgen heeft, dus ik hoop het van niet en ik hoop ook dat het bij geruchten blijft en dat dit weer snel verdwijnt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Carlo Boszhard überhaupt komt uit te vallen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen