Leco van Zadelhoff onder vuur na verdedigen Marco Borsato

Leco van Zadelhoff, de levende poederkwast van Leontine Borsato, springt in de bres voor haar geliefde Marco. En dat komt hem op sociale media op behoorlijk wat kritiek te staan.

Leco van Zadelhoff en Marco Borsato © RTL, NPO

Marco Borsato wordt net als een aantal collega’s van The Voice of Holland beschuldigd van roofdierengedrag. Naast de aangifte die tegen hem is gedaan van het seksueel misbruiken van een minderjarige, heeft Tim Hofman het verhaal naar buiten gebracht dat Marco tijdens The Voice Kids te fysiek is geweest bij minderjarige meisjes.

Leco steunt Marco

Om ongemak bij bezoekers te voorkomen heeft het stadion GelreDome nu besloten om de eretegels en een plakkaat van Marco tijdelijk onzichtbaar te maken. De sterren van het Borsato-gezinde Shownieuws vinden dat walgelijk en daar sluiten zich nu een handjevol BN’ers bij aan, waaronder dus Borsato-bestie Leco van Zadelhoff.

Leco onderstreept de column die Richard Kemper over dit onderwerp geschreven heeft volledig. “Ik lees net de column van Richard Kemper, en hij heeft niet beter kunnen verwoorden hoe ik er over denk!!! Hier een klein stukje van de column!! Neem de moeite en ga naar zijn pagina…”

Stupéfait

Het stukje van Richard dat Leco deelt is het volgende: “Dat normale mensen snel klaar met je kunnen zijn, wist ik al, maar ik was stupéfait toen ik las dat ook het GelreDome afgelopen week de eretegels van Borsato zonder overleg verwijderde en afplakte.”

“Vijfentwintig uitverkochte concerten en 800.000 toeschouwers vonden ze pas geleden nog de moeite waard om Marco met veel tromgeroffel op het schild te hijsen. Persberichten, foto’s, interviews. Alles om het GelreDome als concertlocatie mee te laten liften op de vleugels van Marco. Hij was hùn man. Hùn artiest. Hùn allessie.”

Kritiek

En nu laten ze hem keihard vallen, is het beklag van Richard. En van Leco dus. Relatief weinig BN’ers liken de steunbetuiging van Leco, namelijk Irene Moors, de fel bekritiseerde Patty Brard en… Leontine Borsato. De ‘gewone’ mensen reageren op sociale media behoorlijk kritisch, vooral onder een Facebook-post van LINDA.

Zo zegt Michelle: “Dit is de man die de beste vriend is van de vrouw van de dader. Hij zou toch meer moeten weten. Daarnaast snap ik dat het schokkend is om ineens te moeten accepteren dat iemand niet is wat je denkt dat ie is. Dat hebben de ouders van de aangerande meisjes ook.”

Bescheidenheid

Michelle vindt dat Leco zich gedeisd moet houden. “Jullie past bescheidenheid en op de pas plaats. Niks grote mond op zetten. Het is een van de grootste schandalen en die kun je niet meer ontkennen. Je doet mensen heel erg pijn. Ga kopjes thee zetten voor de vrouw van de dader en zorg voor zijn kinderen en wees zuinig op jouw Robin maar hou verder je mond!”

En LINDA.-lezer Ingrid: “Misschien moet Richard Kemper iets bozer worden over zijn industrie. Het is duidelijk geworden dat er veel slachtoffers zijn. Lijkt mij meer woede waard dan een paar stomme tegeltjes…”

‘Gaat om minderjarigen!’

Mariam begrijpt de gretigheid om Marco te verdedigen niet zo. “Het gaat hier om minderjarigen hè…. Waarom verdedigen ze dan 1 man die toevallig populair is geweest, en niet de minderjarigen? Als blijkt dat hij onschuldig is kun je alsnog toch weer die tegeltjes tevoorschijn halen? (…) Dus die mensen liegen allemaal of zo???? 🙄”

En Vera: “Volgens mij heeft Leco ook een dochter van die leeftijd. Vraag me af hoe hij zou reageren als het zijn dochter was die met het verhaal thuis komt. Koopt hij dan een kaartje voor het concert?”

Steun

Er zijn ook mensen die Leco steunen. “Je kunt hier heel veel van vinden, maar onder de streep heeft Leco gewoon gelijk. Niets meer of minder. Punt”, zegt Frank.

Alle reacties kunt u lezen op de Facebook-pagina van LINDA.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Leco en andere BN'ers het opnemen voor Marco Borsato?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen