Wendy van Dijk steunt harde aanval Linda de Mol op Angela de Jong

Nou, die zagen we niet aankomen: Wendy van Dijk steunt de snoeiharde kritiek van Linda de Mol aan het adres van de in Hilversum zo gehate Angela de Jong. “Ze verheerlijken zich hieraan!”

Wendy van Dijk en Angela de Jong © NPO

Angela de Jong is niet geliefd in Hilversum, omdat zij zonder aanzien des persoons BN’ers en hun programma’s fileert. En dat is natuurlijk wel even wennen als je liever gewoon de hele dag ‘wat zie je er goed úúúit’ hoort. Ondertussen geniet Angela veel meer steun van de gewone man en vrouw dan al die verongelijkte BN’ers op het Media Park samen.

Klaar met Angela

Wendy van Dijk was waarschijnlijk de eerste grote naam in Hilversum die he-le-maal klaar was met Angela de Jong. En daarvoor moeten we terug naar de tijd dat Wendy samen met haar man Erland Galjaard over RTL heerste. Zat je niet aan de keukentafel bij Er en Wen? Dan was het vechten om de kruimels bij RTL.

Net zoals nu bij de machtige mediafamilie De Mol, durfde daar niemand toen wat van te zeggen. Iedereen voelde dat die vriendjespolitiek wrong, maar ja: uiteindelijk willen ze in Hilversum toch wel graag dat ene programma hebben. Angela legde de vinger echter op de zere plek en dat is héél slecht gevallen bij zowel Erland als Wendy.

‘Get a life!’

Op een gegeven moment was Wendy er zelfs zó klaar mee dat ze bekende Angela te willen slaan. “Get a life!”, brieste de tv-presentatrice. Ze probeerde Angela altijd zo weinig mogelijk aandacht te geven en niet bij naam te noemen, totdat ze aan de talkshowtafel van Op1 zat. Daar trok ze helemaal wit weg toen Angela’s naam genoemd werd.

Jaren later kan Wendy haar voodoopoppetje delen met Linda, want die heeft nu ook een grúwelijke hekel aan Angela. Linda vindt namelijk dat Angela haar té kritisch benadert in de rel rondom The Voice. En dat terwijl Linda zélf een broeinest van geruchten creëerde door hardnekkig te zwijgen over de misbruikrel.

Wendy steunt Linda

Het is opvallend dat Linda’s aanval op criticasters als Angela de Jong en Rob Goossens niet heel veel Instagram-likes en -comments uitlokt van andere BN’ers. Het zijn vooral de usual suspects die Linda liken, denk aan Johnny de Mol, Patty Brard, Lil’ Kleine en de verongelijkte maanzusjes Van Lexmond.

Wendy van Dijk laat als een van de weinige BN’ers een lange comment achter: “Recht uit het hart. En je hebt groot gelijk. Alle energie en tijd moet gaan naar het onderzoek en de rust en ruimte voor de slachtoffers om ze te horen en NIET naar alle mensen die zich verheerlijken aan dit leed en hun eigen ego voorop zetten. Jij ook heel veel sterkte ❤️”

Johnny ❤️ Angela

Het is duidelijk hoe Wendy over Angela denkt: als iemand die zich verheerlijkt aan dit leed en haar eigen ego vooropzet. Maar Johnny, die dat bericht ook liket… Hij vindt Angela toch een wereldwijf?

Hij liet één week voordat de Voice-rel uitbrak nog het volgende weten in Veronica Superguide: “Ik ben het misschien niet altijd eens met wat ze schrijft, maar ik vind Angela verder een wereldwijf. Uiteindelijk is het ook gewoon prima als erover geluld wordt.” Behalve als het écht niet uitkomt dan.

Jochem Myjer

Een andere BN’er die Linda steunt, is Jochem Myjer. “#TeamLinda”, twitterde hij gisterenavond. Het leidde tot een stortvloed aan negatieve reacties (zie onderstaand) en mensen die ‘#TeamSlachtoffers’ begonnen te posten.

Inmiddels heeft Jochem zijn tweet weer verwijderd. “Te makkelijk. Ik ook uiteraard. Dat is vragen naar de bekende weg”, zegt hij tegen de mensen die #TeamSlachtoffers plaatsten. “Het gaat hier om het stelselmatig kapot maken van mensen. Hou ik niet van.”

Eén van de reacties op Jochems inmiddels verwijderde tweet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u begrip voor de Angela de Jong-haat in Hilversum?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen