VI-studio uit zijn dak voor Top 2000-koning Danny Vera

De studio van Veronica Inside is maandagavond behoorlijk uit zijn dak gegaan voor huiszanger Danny Vera, die is gekroond tot de nieuwe koning van de Top 2000. Dat was te zien in de uitzending op Veronica.

Danny Vera © Veronica Inside

Na vijf jaar kent de ‘lijst der lijsten’ weer een nieuwe nummer één: het liedje Roller Coaster van Danny Vera heeft de koppositie overgenomen van Bohemian Rhapsody van Queen. Een prestatie van formaat. Het zaadje is natuurlijk ooit geplant bij Veronica Inside: daar werd hij in 2009 omarmd als de nieuwe huiszanger.

‘Trots als hond met 7 lullen’

Johan Derksen, die er destijds voor zorgde dat Danny Vera bij VI aan de slag kon, is apetrots op de zanger. “Wij zijn allemaal zo trots als een hond met zeven lullen, want Danny Vera staat op nummer één in de Top 2000.”

Wilfred Genee: “Dat is een applaus waard, dames en heren!” Daarop ging de hele studio uit zijn dak.

Johan: “Voor een Nederlandse artiest die alle peperdure Amerikaanse producties zomaar achter zich laat: dat is nooit eerder vertoond. Het lijkt wel of de carrière van Danny geëxplodeerd is, weet je wel.”

Ongelooflijk

Wilfred: “Ja, het is echt ongelooflijk. Die Top 2000 bestaat sinds 1991 en er is naast Bohemian Rhapsody drie keer een andere nummer één geweest. En nu gewoon Danny Vera.”

Danny: “Wat er door me heen gaat? Nou, ik ben er een beetje stil van. Ik vond het echt heel erg leuk. Als zoiets gebeurt… Vorig jaar was het al heel bijzonder dat ik op 4 stond en ik had niet verwacht dat ik op 1 zou komen. Nogmaals: lijstjes enzo zijn niet zo heel belangrijk, maar dit is toch wel heel erg leuk. Iemand stuurde net ook een screenshot door dat ik in het Achtuurjournaal zat. Dat is heel bijzonder.”

Gênant

Johan: “Weet je wat het leuke is Danny? Je hebt het nog verdiend ook, want je maakt zulke prachtige liedjes die zowel door jong als oud gewaardeerd worden, ze worden op bruiloften en begrafenissen gespeeld. Het is echt fantastisch wat je doet.”

Danny: “Het wordt een beetje gênant nu.”

Fragment

Het bewuste fragment ziet u op de VI-site of onderstaand via YouTube:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen