Nieuwjaarseditie VI nu al drama: Johan Derksen weigert alle gasten

De makers van de nieuwjaarsspecial van Veronica Inside zitten met de handen in het haar. Het is de bedoeling dat er een keur aan gasten langskomt in de show, maar Johan Derksen weigert tot nu toe alle voorstellen.

Johan Derksen © Veronica Inside

Het nieuws dat Veronica Inside met een grote nieuwjaarsshow komt op SBS 6 lekte medio november uit nadat Angela de Jong onthulde uitgenodigd te zijn. Het nieuws werd vorige week bevestigd door de zender: het VI-trio komt op zaterdag 2 januari met de twee uur durende show De VI Meestervoorspellers.

Gasten

Het gaat in deze show allemaal om het doen van voorspellingen over 2021 en het is de bedoeling dat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp daar niet alleen in staan. De redactie wil ook een aantal bekende Nederlanders uitnodigen, maar áls die al te porren zijn, spreekt Johan Derksen tot nu toe steeds zijn veto uit.

De voetbalanalist gaf het gisteren zelf toe in Veronica Inside: “Ik heb steeds contact met onze eindredacteur en die komt dan met gasten waarvan ik zeg: ‘Met alle respect, maar daar ga ik niet mee zitten hoor.’”

Wilfred: “Maar dat heb je bij alle gasten tot nu toe gezegd.”

Wouter mag wel

Dat is niet waar, antwoordde Johan. Zo heeft hij zelf bijvoorbeeld voorgesteld om Wouter de Winther uit te nodigen. “Die columnist van De Telegraaf, Wouter de Winther, had ik er graag bij gehad, en onze Vitesse-supporter Van Roosmalen, die bedanken. En Nico Dijkshoorn kon niet.”

De redactie kwam vervolgens terug met andere namen, maar die wil Johan niet. “Dan komen er allemaal andere namen, waarvan ik denk: nee, nee, nee, dat doe ik niet. Ik heb hier één keer – misschien kun je het nog herinneren – met gasten aan tafel gezeten wat me niet aanstond en dat doe ik nooit meer.”

Dries Boussatta

Johan refereert hier natuurlijk aan de racismespecial van VI, waarin hij – tot zijn grote ongenoegen – aan tafel zat met Dries Boussatta en Natacha Harlequin. “Waarom nodigen we die Dries Boussatta niet uit? Ha ha ha!”, gierde René van der Gijp gisteren.

Wilfred: “Je kan ook Ali B uitnodigen. Ali zou toch ook wel willen of niet?”

Johan: “Wat voegt Ali B toe? Ik wil wel met gasten, maar met goede gasten. Zodra het slechte gasten worden, kunnen we beter geen gasten doen. Laat ons dan werken met onze sidekicks: met Hans, met Jan, met Wim. Dat is toch genoeg?”

2 januari

Welke BN’ers uiteindelijk wel Johan Derksen-proof zijn, zal dus op zaterdag 2 januari blijken. Overigens pleitten de VI-heren er gisteren ook nog voor dat hun ‘directeurtje’, Marco Louwerens, een eigen programma moet krijgen:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen