VI laat Angela de Jong vallen, diva reageert bij Op1

Lange tijd waren de mannen van Veronica Inside groot fan van Angela de Jong, maar ook bij hen is het tij nu aan het keren. Ze werd gisteren neergezet als volstrekt mediageil. Dat was te zien in de uitzending op Veronica. De VI-heren hebben lange tijd complimenten uitgedeeld aan Angela, maar inmiddels begint ze hen een beetje de keel uit te hangen. Ze ergerden zich vooral aan haar donderdagoptreden van Op1, waarin ze onder meer over haar pittige RTL-column kwam vertellen.

VI-ster René van der Gijp denkt dat zelfoverschatting op de loer ligt. “Kijk, ik vind die stukjes allemaal prima en ik ben het er nog vaak mee eens ook, maar gisteren had ik toch bij die Angela de Jong wel een beetje dat ik dacht van: ja… Om nou ’s avonds bij Op1 te gaan zitten praten hoe goed je column ’s ochtends was, dat gaat mij dan toch wel weer heel erg ver, of niet Wim? Ik zou bijna zeggen: ‘Die begint wel heel langzaam in zichzelf te geloven.’”

Collega Johan Derksen: “Het begon Jort ook de keel uit te hangen. Jort maakte er een einde aan.”

René: “Ze was in principe voor het nieuws over Paul de Leeuw gekomen, maar ze ging al heel snel over haar eigen columnpje praten. Ze vond dat een goed columnpje.

Wim Kieft: “Ze is er een beetje in gaan geloven, ja.”

Johan: “Het probleem met Angela is – ik vind die columnpjes best lezenswaardig hoor – dat ze eigenlijk zelf niet op tv zou moeten gaan, want ze is zo geil van zichzelf om op tv te zitten… Laat dat aan ons over. Daar is ze nou niet zo bedreven in, vind ik, op tv.”

René: “Nee, nee.

Johan: “Ze heeft dan niet die gunfactor. Iedereen heeft zo zijn eigen aantrekkelijkheden. Ze had gisteren ook zo’n omajurk aan.”

Angela analyseert VI-comeback

Angela kon gelijk op de sneer reageren, want ze zat voor de tweede avond op rij in Op1, ditmaal om over Veronica Inside te praten. Ze blikte eerst terug op het monoloog van Johan. “Ze waren best zenuwachtig aan het begin. Daarna begon Johan aan tafel aan een monoloog, om nog eens uit te leggen aan de kijker wat er gebeurd is, terwijl al die kijkers heel goed weten wat er gebeurd is. Aan de manier waarop hij sprak, merkte je wel dat hij zenuwachtig was.”

De comeback van VI stelde Angela niet tevreden. “Om voor mezelf te spreken: ik, als fan van het programma en de vrije mening die daar werd geuit, krijg nog steeds geen eensluidend antwoord over waarom het nu toch weer zou moeten kunnen met z’n allen. Hij herhaalde nog eens dat hij boos was op Genee en waarom het volgens hem niet meer kon.”

Ik denk dat een aantal fans echt wel weer blij zijn dat ze er zitten, maar mij hebben ze niet kunnen overtuigen. Ik vond de zenuwen in het begin wel authentiek, maar er is iets opgeblazen in het programma. Dat zegt Johan ook heel duidelijk en daar is denk ik iedereen het mee eens. Hoe gaat het nu verder?

Tijdens de VI-uitzending werden onder meer Louis van Gaal en Jeroen van der Boom bespot. “Dan denk ik: ja, jongens, de grootste hypocrieten die aan tafel zitten, dat zijn toch echt jullie. Ja, hè?

Angela reageert op sneer

Presentatrice Sophie Hilbrand: “Jij kwam zelf ook nog even voorbij hè?

Angela: “Ja, dat is hoe het gaat hè? Dan proberen ze met een heleboel geslijm en vleierij mij toch wat milder te krijgen, had ik het idee.”

Sophie: “O, ze waren lief ook nog?

Angela: “Op z’n VI’s waren ze heel lief, ja.”

Sophie: “Hoe is dat?

Angela: “Dat heb je kunnen zien vanavond. Ik zou zeggen: kijk het lekker terug.”

Nou, die heeft kennelijk naar een andere uitzending zitten kijken.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen