VI laat Angela de Jong vallen, diva reageert bij Op1

Geplaatst op za 12 sep 2020 om 8:35

Lange tijd waren de mannen van Veronica Inside groot fan van Angela de Jong, maar ook bij hen is het tij nu aan het keren. Ze werd gisteren neergezet als volstrekt mediageil. Dat was te zien in de uitzending op Veronica. De VI-heren hebben lange tijd complimenten uitgedeeld aan Angela, maar inmiddels begint ze hen een beetje de keel uit te hangen. Ze ergerden zich vooral aan haar donderdagoptreden van Op1, waarin ze onder meer over haar pittige RTL-column kwam vertellen.

VI-ster René van der Gijp denkt dat zelfoverschatting op de loer ligt. “Kijk, ik vind die stukjes allemaal prima en ik ben het er nog vaak mee eens ook, maar gisteren had ik toch bij die Angela de Jong wel een beetje dat ik dacht van: ja… Om nou ’s avonds bij Op1 te gaan zitten praten hoe goed je column ’s ochtends was, dat gaat mij dan toch wel weer heel erg ver, of niet Wim? Ik zou bijna zeggen: ‘Die begint wel heel langzaam in zichzelf te geloven.’”

Collega Johan Derksen: “Het begon Jort ook de keel uit te hangen. Jort maakte er een einde aan.”

René: “Ze was in principe voor het nieuws over Paul de Leeuw gekomen, maar ze ging al heel snel over haar eigen columnpje praten. Ze vond dat een goed columnpje.

Wim Kieft: “Ze is er een beetje in gaan geloven, ja.”

Johan: “Het probleem met Angela is – ik vind die columnpjes best lezenswaardig hoor – dat ze eigenlijk zelf niet op tv zou moeten gaan, want ze is zo geil van zichzelf om op tv te zitten… Laat dat aan ons over. Daar is ze nou niet zo bedreven in, vind ik, op tv.”

René: “Nee, nee.

Johan: “Ze heeft dan niet die gunfactor. Iedereen heeft zo zijn eigen aantrekkelijkheden. Ze had gisteren ook zo’n omajurk aan.”

Angela analyseert VI-comeback

Angela kon gelijk op de sneer reageren, want ze zat voor de tweede avond op rij in Op1, ditmaal om over Veronica Inside te praten. Ze blikte eerst terug op het monoloog van Johan. “Ze waren best zenuwachtig aan het begin. Daarna begon Johan aan tafel aan een monoloog, om nog eens uit te leggen aan de kijker wat er gebeurd is, terwijl al die kijkers heel goed weten wat er gebeurd is. Aan de manier waarop hij sprak, merkte je wel dat hij zenuwachtig was.”

De comeback van VI stelde Angela niet tevreden. “Om voor mezelf te spreken: ik, als fan van het programma en de vrije mening die daar werd geuit, krijg nog steeds geen eensluidend antwoord over waarom het nu toch weer zou moeten kunnen met z’n allen. Hij herhaalde nog eens dat hij boos was op Genee en waarom het volgens hem niet meer kon.”

Ik denk dat een aantal fans echt wel weer blij zijn dat ze er zitten, maar mij hebben ze niet kunnen overtuigen. Ik vond de zenuwen in het begin wel authentiek, maar er is iets opgeblazen in het programma. Dat zegt Johan ook heel duidelijk en daar is denk ik iedereen het mee eens. Hoe gaat het nu verder?

Tijdens de VI-uitzending werden onder meer Louis van Gaal en Jeroen van der Boom bespot. “Dan denk ik: ja, jongens, de grootste hypocrieten die aan tafel zitten, dat zijn toch echt jullie. Ja, hè?

Angela reageert op sneer

Presentatrice Sophie Hilbrand: “Jij kwam zelf ook nog even voorbij hè?

Angela: “Ja, dat is hoe het gaat hè? Dan proberen ze met een heleboel geslijm en vleierij mij toch wat milder te krijgen, had ik het idee.”

Sophie: “O, ze waren lief ook nog?

Angela: “Op z’n VI’s waren ze heel lief, ja.”

Sophie: “Hoe is dat?

Angela: “Dat heb je kunnen zien vanavond. Ik zou zeggen: kijk het lekker terug.”

Nou, die heeft kennelijk naar een andere uitzending zitten kijken.

Foto: SBS
42 Reacties op “VI laat Angela de Jong vallen, diva reageert bij Op1”


 1. Mensje van Steen

  Heel (er zijn altijd gekkies) Nederland laat Angela al lang vallen.

  Het idee van Angela: “Ja, dat is hoe het gaat hè? Dan proberen ze met een heleboel geslijm en vleierij mij toch wat milder te krijgen, had ik het idee.”

  Lachen. Ze is nog dommer dan dom.

 2. Rubicon

  Idd geestig dat ik ook kennelijk ander progamma heb gezien….ze had het zwaar..

 3. Mart Smeets

  VI is passé

 4. Sem

  Ik lees dat het media-meningencircuit weer op volle toeren draait.

  Mediamensen die over andere mediamensen praten. Altijd interessant….not.

 5. Ben Zine

  @Mensje van Steen: je hebt te lang onder jezelf gelegen om nu iets zinnigs te zeggen.

 6. Mensje van Steen

  Ik verheug me al op de gong van ZOMERPROMENADE op haar moorkop wang

 7. Klaas Flink

  Wie neemt die mannen van VI nou nog serieus?
  Kijkers worden in de maling genomen

 8. CB

  Gevalletje pot-verwijt-de-ketel. Ik zou zeggen huur samen een hotelkamer en ontdek wie het ‘geilst’ is. Zuchterdezuchtzuchtzucht.

 9. Angelafan

  Ze zag er weer lekker uit. Heel net decolleté. Een èchte MILF.

 10. Geilneef

  De Jong die het heeft over mediageil,amusant

 11. Help

  Even over de leugens van het mediakartel met hun staatspropaganda over covid19.
  Zie Jensen van gisteravond (Youtube).

  Officiële cijfers RIVM:
  aantal doden corona tot 70 jaar: 70 doden
  Boven de 70 jaar: onbekend. (Iets van 300, maar het RIVM kan niet aantonen of er sprake was van “ook met corona”.

  Oftewel: cijfers over corona zijn uit de lucht gegrepen.
  En wat doen de journalisten van het media kartel ?
  Helemaal niets ! Deze “journalisten” zijn ingehuurd om de staatsmedia te verdedigen. (Zoals DDR, Wit-Rusland, Noord-Korea).
  En waar blijft na al die maanden eindelijk een open en eerlijke discussie. Dat zal nooit komen. We moeten bang blijven.

 12. Mark2

  De reactie van Angela in op1 was als van een klein kind. Die trust komt steeds meer bij steeds meer mensen in een negatief daglicht te staan. Dat heeft ze dan wel helemaal zelf gedaan, dat is dan weer mooi!

 13. Mark2

  @help… je hebt inderdaad hulp nodig! Goed dat het zelf om vraagt, dat dan weer wel

 14. Jaap

  Angela heeft het goed verwoord. De uitzending van VI was heel krampachtig. Guinee had zijn excuses moeten aanbieden want hij is de veroorzaker van alle ellende, maar hij snapt er nog steeds niets van.

 15. Trudy

  Angela de Jong stikt nog een keer in haar eigen braaksel.

 16. kruitje roer me niet

  Heren zijn totaal ongeloofwaardig, het programma is zijn glans verloren.
  Weer een programma wat de nek is omgedraaid, bah.

 17. Joost

  VI is over en uit. De spontaniteit en onbevangenheid was ver te zoeken; vooral bij Genee. Ik kon eigenlijk ook niet meer lachen om de grappen rond Van Gaal en Van der Boom die Van der Grijp maakte; volstrekt onbetrouwbaar figuur dat die daar weer is gaan zitten en alles weg lacht. Van Derksen weet je tenminste dat die alles gewoon zegt en niks achter houd; dit komt er eerlijk gezegd nog het beste mee weg!

 18. Jasper

  Als Angela ook eens iets positiefs wil schrijven: kijk naar LOVE ISLAND. Het is echt een top seizoen waar ze niets anders dan positief over kan schrijven.

 19. Kees weet alles van de tv

  top angelA je bent de eerste en de beste die je ongezouten mening durft te zeggen

 20. Een ander geluid

  Filmpjes om van Gaal belachelijk te maken zou ik als ik VI was even laten rusten.

 21. Josja

  Ze is zo negatief geworden, ze heeft geen idee.. dat zij juist degene is die kijkcijfers naar beneden praat en mensen naar Netflix toe jaagt. Dat laatste zetje om tv zenders overeind te houden.. schiet zij af. Ik ben benieuwd wanneer het AD haar de laan uit stuurt. Ze is echt passé.

  Laat haar programma’s analyseren met opbouwende kritiek en niet elke keer gelijk aanvallen dat het programma niet deugd.

 22. Dennis

  Ze gebruikt vaak van die vage bewoordingen. Eergisteren bij Op 1 ook. Toen vroeg Jort meerdere keren: Wat bedoel je daar precies mee? Ze kwam toen ook wat ongemakkelijk over vond ik.

 23. Ik weet alles van de tv

  top Angela ga zo door wat een afgang voor vi John heeft er de komende geen kind méér aan .wat een stumpers

 24. Bart

  @MC Angela heeft niet naar een andere aflevering gekeken maar gewoon naar de goeie. Het was precies zoals ze zei bij OP1. U moet niet altijd alles zo letterlijk nemen van wat er overal gezegd word.

 25. Mousy

  “VI laat Angela de Jong vallen” dat zouden er meer moeten doen. Is het gelijk afgelopen met dat gebash van deze dame in haar columns.

 26. Simon Dekker

  Angela de Jong maakt zichzelf volstrekt ongeloofwaardig door over tv te schrijven, maar voor een Peter R de Vries-schnabbelbedrag zelf vervolgens ook op tv te verschijnen.

  Dat zij haar mond vol heeft over de VI-mannen die hetzelfde doen: DAT is pas ongeloofwaardig.

 27. Jantje met de pet

  Johan Derksen gaat 300.000 euro, schenken aan goede doelen.

 28. Ron

  Niemand neemt dat mens nog serieus. Zoals gezegd, ‘die is wel erg in zichzelf gaan geloven’, maar dat is een understatement dat is ze al jaren.

 29. Black Panther

  Die vrouw moet echt minder tv kijken. Als iemand anders praat zit ze maar met dr ogen te knipperen. Zit ze ook zo voor de tv de hele dag?

 30. Kris

  Angela lul maar lekker raak, maar kun je aub een andere pruik kopen? Deze gaat echt niet meer.

 31. HansR

  Ach ja als je onderling totaal op elkaar bent uitgekeken grijp je al snel naar een uitweg om je ongenoegen op een ander bot te vieren. Zelf ben ik afgehaakt toen Johan zijn toch nog even “goede doel donatie” ter sprake bracht met de smoes dat hij niet had moeten pochen over zijn gulheid, maar het toch even wilde herhalen, dus het in de zeil zetten van Angela heb gemist. Maar als het VI sfeertje zo blijft ga ik niet meer kijken.

 32. Peter

  Wat een verademing. Eindelijk iemand die angela even op haar plaats zet. En ze durft over verschillende fragmenten van vi te praten, maar toen de vi mannen het over angela zelf hadden. Daar durfde ze over te praten. Jammer dat je dan altijd presentatoren hebt. Die niet door durven te vragen. Omdat ze geen ruzie willen. Kijk je kunt zeggen wat je wilt van fidan, maar die had angela op dit fragment laten reageren. Zo zie je maar. Dit was duidelijk exit angela op tv. Elke programma die haar nu nog op laat draven. Maat het programma volledig ongeloofwaardig.

 33. chris?

  Gelukkig hoef je niet te kijken naar de 3, die voor fortuin mensen beledigen

 34. chris?

  een fortuin (geldwolven)

 35. Curryworst

  Die Angela houdt zo te zien wel van een dikke curryworst.

 36. Black Panther

  Lachwekkend natuurlijk dat niemand van de redactie van Op1 de presentatoren wijst op wat ze over Angela zeiden. Amateurs.

 37. John

  Jantje met de pet,

  Dat weten we nu wel, je lijkt wel een papegaai.

 38. Bart

  @Black Panter Dat deden de presentatoren van OP1 wel.
  En het viel wel mee wat de heren over Angela zeiden.
  Ze zijn het vaak met haar eens en vinden haar leuke vrouw. Alle 3.
  Alleen gaven ze haar het advies om minder aan die talkshow tafels te gaan zitten.
  Dit hebben ze al vaker gezegd en daar hebben ze denk ik gelijk ik.
  Ze past beter bij haar columns en als deskundige in programma’s als RTL Boulevard, Ochtendshow to go en Shownieuws.

 39. Teuntje

  Over zelfoverschatting gesproken REnee denkt dat ie god is zonder Johan is hij nergens die slappe dweil

 40. JobF

  Ik heb de hele uitzending Twitter gekeken. De reacties waren voor 90% positief. Kijk bijvoorbeeld onder een tweet van RTL Boulevard die een artikel deelt die zegt dat mensen op Twitter het ongemakkelijk vonden. Allemaal reacties van mensen die het er niet mee eens waren. Pas na de uitzending krijg je de MC types die weer gaan zeiken over geloofwaardigheid en al die onzin.

 41. ZBV

  Heb genoten, denk dat een heleboel mensen incl. Op1 dachten dat VI an publiek onder uit zouden gaan. De eerste afl. Van het seizoen onder Coronaregels kan me voor stellen dat ze zenuwachtig zijn voor je het weet begint he publiek te morren dat ze zich niet aan de Coronaregels houden zoals Grappenhaus!

 42. Philips de Goede

  Het is jammer dat de NSBer zo een beetje de macht heeft gepakt. Ook jammer is dat de bloedhond JdML dictatoriaal zn willetje erin ramt tav de presentatie enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.