SBS 6 huurt suite in kijkcijferhel: schapenshow naar 75K

Het is een van de verschrikkelijkste weken in de geschiedenis van tv-zender SBS 6. Naast het drama van De 5 Uur show en Dit Vindt Nederland, keilt de zender nu ook op prime time ruim onder de honderdduizend kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De vierde aflevering van Schapenherden with the Stars (echte titel Hek van de Dam), met daarin Bert van Leeuwen en Tineke Schouten, kwam gisteren niet verder dan een abominabele 75.000 kijkers (1,4 procent).

Dit zijn kijkcijfers die echt gewoon niet kunnen, maar SBS 6 scoort ze ineens aan de lopende band. Sterker nog: voor De 5 Uur Show is 75.000 kijkers inmiddels een uitschieter naar boven.

Dat slechts 1,4 procent van tv-kijkend Nederland de moeite neemt om om half negen naar SBS 6 te zappen, is echt een teken van de wand: als Schapenherden with the Stars na deze week nog op de buis blijft, is dat echt een belediging van de kijker.

Toen de BN’ers en hun schapen uit beeld waren, trok SBS 6 ineens bijna acht keer zo veel kijkers. Familie Gillis: Massa is Kassa deed het met 506.000 kijkers (10 procent) nog best aardig.

De eerste drie afleveringen van de schapenherdenshow waren kijkcijferhits in vergelijking met de scores van gisteren. Tot nu toe zijn er dus vier afleveringen op de buis geweest:

  • De eerste aflevering met Bram Moszkowicz en Rachel Hazes noteerde 218.000 kijkers (5 procent);
  • De week erna – met Ruud de Wild en Olcay Gulsen – zaten er 169.000 kijkers (3 procent) voor de buis;
  • Vorige week keken er naar de uitzending met Martijn Koning en Wibi Soerjadi 160.000 kijkers (3 procent);
  • Gisteren waren dat er dus nóg minder: 75.000 kijkers (1 procent).

Er ligt in elk geval nog een aflevering met Britt Dekker en Wilfred Genee op de plank. Of die daadwerkelijk wordt uitgezonden, is na het drama van gisteren nog maar de vraag.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen