SBS 6 huurt suite in kijkcijferhel: schapenshow naar 75K

Geplaatst op za 12 sep 2020 om 8:15

Het is een van de verschrikkelijkste weken in de geschiedenis van tv-zender SBS 6. Naast het drama van De 5 Uur show en Dit Vindt Nederland, keilt de zender nu ook op prime time ruim onder de honderdduizend kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De vierde aflevering van Schapenherden with the Stars (echte titel Hek van de Dam), met daarin Bert van Leeuwen en Tineke Schouten, kwam gisteren niet verder dan een abominabele 75.000 kijkers (1,4 procent).

Dit zijn kijkcijfers die echt gewoon niet kunnen, maar SBS 6 scoort ze ineens aan de lopende band. Sterker nog: voor De 5 Uur Show is 75.000 kijkers inmiddels een uitschieter naar boven.

Dat slechts 1,4 procent van tv-kijkend Nederland de moeite neemt om om half negen naar SBS 6 te zappen, is echt een teken van de wand: als Schapenherden with the Stars na deze week nog op de buis blijft, is dat echt een belediging van de kijker.

Toen de BN’ers en hun schapen uit beeld waren, trok SBS 6 ineens bijna acht keer zo veel kijkers. Familie Gillis: Massa is Kassa deed het met 506.000 kijkers (10 procent) nog best aardig.

De eerste drie afleveringen van de schapenherdenshow waren kijkcijferhits in vergelijking met de scores van gisteren. Tot nu toe zijn er dus vier afleveringen op de buis geweest:

 • De eerste aflevering met Bram Moszkowicz en Rachel Hazes noteerde 218.000 kijkers (5 procent);
 • De week erna – met Ruud de Wild en Olcay Gulsen – zaten er 169.000 kijkers (3 procent) voor de buis;
 • Vorige week keken er naar de uitzending met Martijn Koning en Wibi Soerjadi 160.000 kijkers (3 procent);
 • Gisteren waren dat er dus nóg minder: 75.000 kijkers (1 procent).

Er ligt in elk geval nog een aflevering met Britt Dekker en Wilfred Genee op de plank. Of die daadwerkelijk wordt uitgezonden, is na het drama van gisteren nog maar de vraag.

Foto: SBS
37 Reacties op “SBS 6 huurt suite in kijkcijferhel: schapenshow naar 75K”


 1. Geox

  Get woke, go broke !

  Dat krijg je ervan John, als je je doelgroep verlaat en je gaat richten op de linkse woke doelgroep die elders al uitgebreid bediend wordt.

 2. Mensje van Steen

  Na slechte tijden komen er goede tijden op de vrijdagavond.

 3. Diana Zeildoek

  Haha het hek is van de dam maar het is een zender in opbouw. Uhh

 4. Geox

  Het strategisch inzicht bij Talpa is minimaal.

  Wat doen al die managers daar behalve John naar de mond praten?

 5. Zomaar een persoon

  @Geox – Of het is juist bewust zo uitgestippeld, om iets volkomen kansloos tegenover The Voice Senior te zetten. Er vanuit gaande dat John daar nog steeds aan verdient.

 6. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  ‘DWDD had bij de start ook geen miljoen kijkers’.

 7. Geox

  Linkse 5 uur show 52.000 kijkers
  Linkse ‘wat vindt Nederland 70.000 kijkers
  Linkse hek van de dam 75.000 kijkers

  Niet linkse familie Gillis 506.000
  Niet linkse Hart van Nederland 566.000 kijkers.

  Nou kan ik een conclusie trekken, maar zou de Talpa-top dat ook kunnen??

 8. Nelly den Heijer

  Zomaar een persoon
  za 12 sep 2020 om 8:24

  Natuurlijk niet, dan hadden ze wel een film geprogrammeerd!

 9. Jan van Eerten

  Stop toch met die onzinprogramma’s

 10. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  Misschien dat een aflevering met Meiland en Derksen het gemiddeld wat kan opschroeven….

 11. Norvo

  Terwijl Het Hek van de Dam op zich echt geen slecht gemaakt vervelend programma is. Al was het maar vanwege de mooie natuurbeelden. Overigens zegt het ook wel iets over Massa is Kassa dat ze ondanks die afzichtelijke lead in iedere week meer kijkers sprokkelen. Dat wordt een tweede seizoen.

 12. Bart

  @Zomaar een persoon Tuurlijk verdiend John de Mol aan De Voice en andere programma’s. Dat de programma’s nu van ITV zijn i.p.v. van Talpa is slechts naar buiten toe alsof het hier om een heel ander bedrijf gaat. In werkelijkheid hoort als natuurlijk nog steeds bij Talpa. Hij zou wel gek zijn om die programma’s weg te doen.

 13. Sjoerd

  @geox De enige conclusie die je zou kunnen trekken is dat het management geen idee meer heeft. Programmatisch als promotioneel is het een zooitje. Blijkbaar veel verkeerde mensen op de verkeerde posities.

 14. Remi

  Massa is Kassa is op zich wel een lollig programma !
  Het is in ieder geval onderhoudend.

  Moeizaam inparkeren met een camper …
  Hebben we dat op Nederland 1 ook niet ergens gezien ?!

 15. De Mol

  Dat krijg je als je je achterban verloochent. Dat krijg je als je het publiek als een stel kleuters beschouwt die je alles kan voorschotelen. Dat krijg je als je gebruik maakt van adviseurs die geen idee hebben dat de tijd veranderd is. Dat krijg je als je denkt dat je met een bak geld alles kan maken.

 16. John Smeets

  Aan andere deelnemers ligt het dus duidelijk ook al niet. Keurige EO Bert en ooit publieke omroep Tineke.
  Het blijft toch allemaal ondermaats bij deze zender.
  Het lijkt op vechten tegen de bierkaai voor zowel SBS alsook Rtl. ( kijker heft altijd gelijk)
  Zelfs de ‘lead-in’ waar van der Vorst over sprak bleek gisteren niet bepalend voor Jinek. De kijker lijkt angstvallig weg te zappen.

 17. Jeroen

  Paul zegt het heeft tijd nodig. Zoals bij alle programma.
  Nu heb ik het door het heeft tijd nodig voordat de programma van de buis gaat.

 18. Henk

  Het maakt ze geen f… uit daar! Dit is zo afgesproken met RTL en daarom blijft dit lekker om half 9 staan! Het is totaal gesponsord door Natuurmonumenten, dus veel zal het niet kosten!

 19. Meer schapen dan kijkers

  De schapen hebben genoten.

 20. Mieke Telkamp

  Wel of niet gesponsord, het is minachting naar de kijker. John wil dit wat de kijker vind interesseert ons niet.

  Massa is kassa geeft voldoende aan wat de kijker wil. Zet om half 9 een tokkie programma en je hebt kijkers.

 21. Sport 7 kijker

  Gênante afgang voor de ooit zo gevierde John de Mol. 75.000 kijkers op prime time.

  En dan klagen ze hier in de comments dat RTL4 zulke slechte kijkcijfers heeft.

 22. JobF

  Er is nog maar 1 aflevering. Waarom zouden ze die niet gaan uitzenden? Ze hebben ook niks anders. 25 september komt Thank you for the music al. Familie Gillis doet het trouwens wel erg goed ja zo’n slechte lead in. Gaat ook nog 2 weken langer door dan Het hek op de Dam. Maar dan van 22:00 tot 23:00 na Thank you for the music

 23. JobF

  En verschrikkelijke weken? Ja er zijn erg grote flops (vooral de vooravond) maar overall gaat het op prime time gewoon prima. Buiten dit programma om scoort alleen Getekend voor het leven onder de 400k.

 24. T.E.D

  Zet familie Gillis massa is kassa volgend seizoen gewoon achter de Meilandjes en kabankebang KASSA!!!

 25. Lekker tv kijken

  Massa is kassa, familie Meiland, dat soort programma’s moeten ze op inzetten. Markante mensen zoeken die ook nog leuk zijn op televisie. Daar past man bijt hond ook goed bij. Verder wat spelletjes zoals Lingo. Wat nieuws uit Nederland loopt ook nog steeds goed. Geen halfslachtige programma’s, er is genoeg te kiezen, dan moet het wel echt goed zijn, wil de kijker blijven hangen.

 26. Ik weet alles van de tv

  dit is nog slechter dan slecht wat een afgang voor die schapen .zij staan met tranen in der ogen
  .

 27. AlexF

  het zwarte schaap, bleeh!

 28. AlexF

  Talpa is middels op de IC beland

  De hart word in de gaten gehouden.
  Kunstmatig word deze in leven gehouden.

  en dan… Zou die het gaan redden? Meer straks na de reclame.

 29. show nieuws sbs KANAAL 37

  ALexF NEE DUS

 30. Mick

  Dat modderprogramma met Kim-Lian scoorde nog beter vorig jaar. De Familie Gillis doet het wel erg goed. Kennelijk blijft men kijken om zich te verbazen over de walgelijkheid van die vent. Goede zet dan.

 31. Mark

  SBS kennende laten ze de vooravond gewoon aanmodderen naar de 50.000 kijkers en dan pas grijpen ze in. Of ze daarmee de vertrokken kijkers terugkrijgen. Ik hoop het voor ze. Maar wat een domme zenderleiding zeg.

  Zelfs in het AD vandaag: Hek Van De Dam blijft voorlopig gewoon op tv, we hebben geen plannen om de vrijdag de komende weken aan te passen. https : // www . ad . nl / show/sbs6-zet-schapendrijfshow-door-ondanks-horrorcijfers~af8b63c3/

  Volgens mij weten ze zelfs bij Talpa niet dat volgende week al de laatste uitzending is, daarna begint The Masked Singer op 4 en dus komt SBS 6 ook met een nieuw programma: tweede seizoen van Thank You For The Music. En volgens Talpa komen de begin dit jaar opgenomen thema uitzendingen rond het Songfestival en Koningsdag ook gewoon op de buis. Lekker actueel weer. Maar ja, zonde om te laten liggen. Beter dan wat er nu op de buis komt. Ik was trouwens begin deze maand gelijk al gestart met Thank You For The Music en Hek Van De Dam had nooit de buis op gemogen, dat had Ome John af moeten keuren. Of late night op de zondag, daar hebben ze vaker van die slow tv (human interest) neer gezet. Of laat het liggen tot januari/februari 2021.

  Ik denk dat SBS 6 het met Thank You For The Music net zo moeilijk gaat krijgen tegenover The Masked Singer, dat gaat nóg beter scoren dan The Voice Senior. Ik kijk nite gek op van 1,5 – 1,7 miljoen! Iedereen wil weten wie er in die pakken zit. Voor heel veel kijkers net zo’n gepuzzel als de vele kijkers van Wie Is De Mol.

  Is Thank You For The Music op een zaterdag na Ik Hou Van Holland geen optie? Ik vrees dat de kijkcijfers van Hit The Road gaan zakken.

 32. Mark

  In het AD vandaag: Hek Van De Dam blijft voorlopig gewoon op tv, we hebben geen plannen om de vrijdag de komende weken aan te passen. https : // www . ad . nl /show/sbs6-zet-schapendrijfshow-door-ondanks-horrorcijfers~af8b63c3/

 33. Lies

  Dat die schapen show ooit is goedgekeurd, wat Mark zegt.

 34. Zomaar

  Behoorlijk fake ook.
  Alles wordt in 1 dag opgenomen, die overnachting doen ze niet.

 35. WEST*

  Degene bij Talpa die Het Hek van de Dam heeft bedacht moeten ze op staande voet ontslaan. Hoe krijg je zo’n k u t fotmat op zender

 36. ano@niem.nl

  Angela de Jong is door haar tv-optredens weinig objectief meer.
  Ze kreeg een aanbod van SBS, dat afketste. Vervolgens is alles van SBS opeens niet goed, terwijl de kijkcijfers iets anders laten zien.

  VI vindt iets van Angela de Jong (ze is te veel in zichzelf gaan geloven, en dat klopt ook nog). Angela de Jong trapt terug.

  Doordat ze nu voortdurend op tv verschijnt is er niets meer objectief aan haar columns, De schrijft over een wereldje waar ze ondertussen zelf deel van uitmaakt.

 37. Mick

  @WEST* Het format is niet van Talpa. Dat weet jij ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.