Jammer: VI terug zonder hysterisch geruzie

Geplaatst op za 12 sep 2020 om 8:00

De hele zomer lang trokken de mannen van Veronica Inside als verongelijkte dramaqueens van Van der Valk-hotel naar Van der Valk-hotel om elkaar de huid vol te schelden, dus de verwachtingen van hun tv-comeback waren gisteren hooggespannen. Zouden de mannen tegen elkaar tekeer gaan? Zou er eentje op de helft woest opstappen? Stonden er Jerry Springer-achtige bodyguards paraat om de mannen uit elkaar te halen? Niets van dat alles. Hun comeback was eigenlijk behoorlijk saai.

Johan Derksen stak aan het begin van de uitzending een monoloog af over waarom hij zo boos was. “Ik was heel erg boos en waar ik eigenlijk boos over was: we worden hier in Nederland geterroriseerd door de cancelhype. Als je tegenwoordig wat zegt op tv, is er een groepering die je dan meteen terroriseert en je een etiket geeft. Ik ben al een homofoob, een racist geweest, de gekste dingen worden je om de oren geslagen.”

Het gebeurt allemaal op social media, legt Johan uit. “En dan is er altijd nog Arie Boomsma en dat andere meisje, Bergman. Sunny Bergman ofzo. Die gaan dan adverteerders benaderen van: ‘Je moet niet bij dat programma adverteren.’ Ik vind het dan altijd verschrikkelijk om te zien dat grote adverteerders hun oren laten hangen naar Arie ‘nobody’ Boomsma. Wie is die gozer dan? Een kwijlebabbel van de EO. Onbegrijpelijk.

Deze politiek correcte types hebben een flinke rel veroorzaakt, zegt Johan. “Ze zijn in elk geval wel in staat om een geweldige mediarel te veroorzaken, vooral via de social media, en dan dreigt heel Nederland in paniek te raken, behalve ik. Ik was het middelpunt van die mediarel, maar heb er nooit een moment wakker van gelegen.”

Pleasen

Arie en Sunny vindt Johan tot daaraan toe, maar dat Wilfred Genee in de racismespecial van VI hun kant koos, ging hem te ver. “Het teleurstellende vind ik dan dat jij als presentator eigenlijk al die gekken die ons aanvallen zonder argumenten – ik maakte slechts een onbeduidend grapje – gaat pleasen. Zo heb ik dat ervaren. Dat heb ik als een soort verraad opgenomen. Dan denk ik: ik moet hier weg of jij moet weg.”

Johan wilde serieus stoppen met VI, benadrukte hij. “Ik heb er alles aan gedaan om weg te gaan. Ik heb voorgesteld om met Hélène Hendriks door te gaan, maar dat was niet bespreekbaar. Ik heb ook voorgesteld om Wim op mijn plaats te zetten. René ging er wel ver in mee met mij dat dit programma ongeloofwaardig was geworden. Ik vond dat jij als presentator van dit programma het format verkracht en verraden hebt.

Hij blijft erbij dat zijn zwartepietgrapje over Akwasi erg onschuldig was. “Het grapje van mij was blijkbaar erger dan wat Akwasi stond uit te brallen op de Dam.”

Wilfred

Helaas wil Wilfred niet meer ruziën op televisie. “Ik kan er een heleboel over zeggen, Johan, maar misschien moeten we nog een keer rustig in Grolloo gaan zitten. Dan kom ik op de koffie. Ik ben twee keer in twintig jaar bij je langsgekomen en dat was allebei deze zomer. Mijn fysiotherapeut zei gisteren tegen mij: ‘Wilfred, zou je niet weer gewoon een leuk programma kunnen maken? Ga nou niet weer die ruzie uitvechten.’”

Het was niet mijn sterkste uitzending, maar ik heb wel het idee dat er meer achter dit verhaal zit dan er nu geschetst wordt.”

Foto: SBS
40 Reacties op “Jammer: VI terug zonder hysterisch geruzie”


 1. Karel

  Derksen roept wel steeds dat hij de helft inlevert maar zegt er niet bij dat een donatie naar een erkende stichting als aftrekpost kan opvoeren bij de belasting.

 2. Snoopie

  Ach ja

 3. Diana Zeildoek

  Het gaat allemaal nergens over. Gijp zit wat schaapachtig te lachen en dat zegt alles over deze dramaqueens.

 4. Waarom krimpen schapen niet als het regent

  Er was al een rel vooraf met Derksen en Boulevard.

  Johan Derksen is vrijdagavond opgewacht door een legertje journalisten. De voetbalanalist kon het niet laten om een sneer uit te delen aan RTL Boulevard.

  Het RTL-medium wilde weten hoe Derksen de eerste uitzending van Veronica Inside in denkt te gaan. Dat leidde tot een pijnlijke counter. “Nou, vindt je het erg als ik daar mijn mening geef? John de Mol betaalt mij daar een kleine vergoeding voor. Als jou bazen doortastender waren geweest, dan zat ik nu nog bij RTL.”

 5. Nelly den Heijer

  Waarom krimpen schapen niet als het regent
  za 12 sep 2020 om 8:06

  Hoogtepunt van de dag voor jou dat Derksen iets over Boulevard zegt?

 6. Waarom krimpen schapen niet als het regent

  Rob Goossens
  @GoosR

  Er is niemand boos weggelopen. Stiekem toch jammer #veronicainside
  ———-
  Twitterbericht van Robje, dan spoort je toch niet als journalist.

 7. Jaap Aap

  Ach, het was 1 grote poppenkast. Zapte er voorbij en na z’n pleidooi gelijk verder gezapt. Dat enge achterbakse hoofd van Genee hoef ik nooit meer te zien. Laat staan dat ik ‘m wil horen.

  Hoop en denk dat het nu ook klaar is met ze. Wat een trieste vertoning…

 8. Fcking Freddie

  Het valt op dat het Fredje steeds zn gelijk wil hebben en houden, en wil van geen fouten weten. Dat klopt natuurlijk van geen meter.

 9. Waarom krimpen schapen niet als het regent

  Kijk mijn naam dan! Lache man!

 10. Smerig Zwijntje Geronimo

  @Waarom krimpen schapen niet als het regent?
  Worden schapen niet juist voller als het regent?

 11. Bart

  Het ligt volgens Tofik Dibi altijd aan alles en iedereen en hoe de wereld in elkaar zit maar nooit aan Tofik Dibi. Hij moet en zal ook altijd weer terug in de picture komen. Man zoek gewoon een baan in de anonimiteit en houd verder gewoon je muil. Je bent niet belangrijk!

 12. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  NSB-er Genee ging wijselijk de confrontatie niet aan met de verbaal veel sterkere Derksen….jammer eigenlijk…

 13. Ome Cor

  Ik heb als vanouds gekeken maar als Johan natuurlijk echt ballen en vooral principes had gehad, dan was ie er uitgestapt ongeacht de konsekwenties.

 14. Mousy

  @8.06 & 8.08u, Het was geen sneer naar het programma Boulevard maar naar Rtl als zender cq de directie.
  Beter luisteren. 😁

 15. Kwebbel

  De reuring/glans is weg. Benieuwd naar de kijkcijfers van de volgende uitzending.

 16. Bart

  Zwak van Wilfred Genee dat hij zich er zo makkelijk van af maakte. Vond wel dat Johan en René daar nog wel iets van konden zeggen. Wilfred had zichzelf tijdens de bewuste laatste uitzending in een moeilijke positie gezet. Achteraf hadden ze het of niet moeten doen en gewoon een reguliere uitzending moeten maken of hij had zelf als gast aan tafel moeten gaan zitten. Dat had hij best nog even uit kunnen leggen gisteren in de uitzending. Met een best wat schijnheilige blik zat hij nu tegenover Johan. Hij weet dat hij fout zat, zeg dat dan ook gewoon nog even een keer tegen de mannen op camera en in het programma. Dan pas kan Veronica Inside echt door.

 17. Dreetje H.

  De godganse avond Mootje volgeblaft dus helemaal niks gezien van VI.

  Wel topmannen, zeker, blij dat ze door gaan.

 18. Marco Borsato

  @Dre

  Echt? Ik was na 15 seconden uitgepompt.

 19. Maan de Steenwinkel

  Ja, dat was niet best.

 20. Mart Smeets

  Passé , die blije Genee die net doet of er niks gebeurt is .Wat een dwaas.

 21. L. Koopmans

  In het Financiële Dagblad werden vorige week adverteerders die terugkeren (bv Albert Heijn) en adverteerders die bleven (bv de Toto) geïnterviewd. Er zouden afspraken zijn gemaakt over de inhoud. Meer over voetbal praten, minder over de ‘maatschappij ‘.

 22. Henk

  Het was weer als vanouds, wat iedereen ons ook aan probeert te praten! Top tv e top kijkcijfers, dat zegt genoeg!

 23. Piet Pannelap

  Geef de “heren” een paar weken en de beerput gaat weer open… olé

 24. Eén groot vooropgezet theater

  VI

  Eén groot verdienmodel waar een paar 100.000 Nederlanders elke keer weer intuinen.

 25. Klaas Flink

  De waarheid is als volgt: VI is een melkkoe, qua advertentie inkomsten voor de Mol. Grote adrverteerders keren terug op de belofte dat men zich niet meer zo laat gaan. De mannen hebben hun ziel ordinair verkocht. De rest is allemaal kijkersbedrog.

 26. NPO voor altijd!

  Jinek blijft maar zakken met haar kijkcijfers, ook na ’n goede lead-in!!!

 27. Jean Paul

  “Ik ga daar nooit meer zitten.” En daar zaten ze weer, voor een grote zak geld. Volstrekt ongeloofwaardig. Ik zou het niet kunnen. Of alle spiegels uit mijn huis verwijderen.

 28. Jannes van Loon

  Het was niet onaardig toch misten er iets Johan deed het goed Rene hield zich op de achtergrond Genee deed of er niets aan de hand was als de contracten over twee jaar aflopen stopt het programma.

 29. JobF

  Sorry hoor maar als je een grote ruzie had verwacht in de uitzending ben je niet zo goed wijs. Dat was totaal niet verwacht. Ik had wel verwacht dat alleen Johan iets zou zeggen en Wilfred een klein beetje. René zei helemaal niks. René is er dus wel klaar mee, maar dat was al duidelijk de afgelopen weken. Johan heeft ook al 10 keer gezegd dat hij er gewoon gaat zitten en de kijkers niet met persoonlijke ruzies wil voorschotelen. Ook heeft hij al meerdere keren gezegd geen ruzie te hebben met Wilfred (zij hij gisteren ook) maar alleen te vinden dat hij geloofwaardig is geworden in zo’n setting.

 30. Flits Bom

  He is schandaling : met het vuistje omhoog en black excellence gillen mag wel.
  Moet je eens met white pride proberen… Maar zolang we maar politiek correct zijn.

 31. Ex Kniller

  Zou die Genee, met zn NL-Indie wortels, vroeger als familienaam Guinee hebben gevoerd? (Nieuw-Guinea enzo). Mensen met J00dse achtergrond gebruiken vaak geografie als familienaam.

 32. robb

  In de eerste uitzending kwam weer Van Gaal en Jeroen voorbij dat is een teken van onvermogen ,volgende week zeker weer Elie Lust en Gijp maar weer lachen ,Derkens spreekt zich uit maar Gijp zit laf wat te lachen wat valt die man me tegen.

 33. dylan

  Ze zullen het puur over voetbal moeten gaan hebben. Dit worden nog 2 lange jaren. Chemie is weg. VI Oranje volgend jaar zomer zou ik overslaan. Als de kijkcijfers blijven zoals ze waren doen ze het heel erg goed.

 34. Ron

  De hysterische shownieuws/boulevard pers en ‘deskundige’ maakte er vooraf juist een rel van. Het was een hele degelijke uitzending verder, het merendeel ging gewoon over voetbal. Als alle uitzendingen zo worden vanaf nu: top! Focus op voetbal!

 35. jmp

  Even een tip voor u mediacourant: misschien in de toekomst eerst naar de lijst met kijkcijfers kijken van een betreffende avond voor dat u een artikeltje plaatst. Ik zie toch echt een keurige top 10 notering met plusminus het aantal kijkers dat dit programma altijd al trok. Dit komt ernstig dom over.

 36. Gondorf

  Genee is blij dat ie 7 ton per jaar behoudt, meer niet. En hij denkt het geweten van NL te zijn, of te pleasen. Niet dus!

 37. joost

  Als fanatiek voetbal liefhebber, ben ik klaar met VI.

  De jus is er af en ik heb het gevoel dat het voorgekookt en ook onecht geworden is.
  Dus ik kijk nooit meer.

 38. C.v

  T,is gewoon zielig,dat er weer 700000 kijkers in trappen, ,Renee en Johan kijk eens in de spiegel thuis ,en meld je eigen psyhies ziek ,depressie of zo,kan john de Mol niets tegen doen.

 39. Britt Scholte Lover

  Gaan we nou het hele gesprek een kopie ervan hier neerzetten?

  Jammer he MC dat er geen rel meer is?

 40. bert

  ze zitten daar tussen reclameblokken doodleuk weer te cashen omdat het moest pfff, de chemie is er overduidelijk uit.
  dat kijkers hier nog intrappen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.