‘VI-grappen over zelfmoordpoging Meiland ongepast’

Jan Dijkgraaf vindt het zwaar ongepast dat de mannen van de radio-Veronica Inside grappen hebben gemaakt over de zelfmoordpogingen van Martien Meiland. Dat laat de columnist, die de biografie van Martien schreef, weten in zijn Briefje van Jan. Martien onthult in het boek onder meer dat hij een zelfmoordpoging heeft gedaan met een plastic zak over zijn hoofd. “Nou, volgens mij houdt Martien wel van een zak op zijn hoofd!“, gierde VI-sidekick Niels van Baarlen, tevens baas van Radio Veronica.

Niels verwees daarmee naar de seksuele voorkeur van Martien en het feit dat mannen een balzak hebben. Zijn collega’s Wilfred Genee en Rick Romijn lagen in een deuk.

Ongelooflijk, vindt Jan het. Hij besloot in juli op te stappen als columnist van de radio-Veronica Inside omdat Wilfred niet wilde dat hij een kritische column over Gordon voor zou lezen.

Jan: “Je had al genoeg gezeik met John de Mol. Gordon gaat bij ieder gevalletje waarbij in een Talpa-programma niet lief over hem wordt gedaan klagen bij de grote baas. En dat kon je er niet bij hebben.

Al langer waren de VI-mannen niet meer zo blij met de columns van Jan. Rick Romijn vroeg hem columns te maken die ‘meer om te lachen’ zijn en meer ‘humor’ bevatten. “Maar juist dat Briefje aan Gordon dat jij verbood vond ik zelf wel aardig eigenlijk. Misschien begreep ik gewoon niet zo goed wat ‘om te lachen is’.”

Nu hij Wilfred, Niels en Rick zo hard heeft horen lachen om de zelfmoordpoging van Martien Meiland, weet Jan eindelijk waar de radio-VI naar op zoek was. “Nu snap ik éindelijk wat jullie bedoelden met ‘meer om te lachen’ en ‘humor’.”

Iemand vertelt openlijk over één van de tragische dieptepunten uit zijn leven en dan maak je een grapje over zijn geaardheid. Heel erg om te lachen inderdaad.

Lees ook: VI-heren gieren om zelfmoordpoging Martien Meiland (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen