Ferd vond tramaanslag Utrecht erger dan mediarel

Minister Ferd Grapperhaus vindt de tramaanlag in Utrecht en de moord op Derk Wiersum vorig jaar erger dan de mediarel waar hij de afgelopen weken in is terechtgekomen. Dat heeft hij vrijdag gezegd in Jinek. Ferd ligt onder vuur, omdat hij zich twee weken geleden op zijn bruiloft niet aan de coronaregels heeft gehouden. De rel werd op gang gebracht door Shownieuws. Verslaggever Jaïr Ferwerda vroeg Ferd gisteren of hij de ergste week uit zijn politieke carrière achter de rug heeft.

Ferd antwoordde daarop: “Ja, nou in ieder geval voor mij als persoon. Ik vond zwaarder de Utrechtse tramaanslag, denk ook aan de moord op Derk Wiersum.

De justitieminister vertelde aan de kijkers van Jinek dat hij gewoon verdergaat. “Ik ga door. Ik vind echt dat ik ook als ik zo’n deuk oploop in mijn geloofwaardigheid dat ik er zelf alles aan moet doen om het te herstellen. Ik ga door, ik moet gewoon het werk goed afmaken.

Ook premier Mark Rutte nam het voor de camera van Jaïr nogmaals op voor Ferd. “Ferd Grapperhaus – vind ik oprecht – doet het ontzettend goed. Hij heeft hier een fout gemaakt, die hij toegeeft. Ik vind leiderschap ook dat je fouten toegeeft en ik wil hem gewoon niet kwijt in het team.

Presentatrice Eva Jinek praatte in de studio kort na over Ferd. “Waarom zou hij zijn das pas strikken als hij daar is?“, vroeg zij zich af.

En Gordon: “Ik weet niet of ik aangebleven was als ik hem was. Dit is zo beladen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen