Ferd vond tramaanslag Utrecht erger dan mediarel

Geplaatst op za 05 sep 2020 om 11:00

Minister Ferd Grapperhaus vindt de tramaanlag in Utrecht en de moord op Derk Wiersum vorig jaar erger dan de mediarel waar hij de afgelopen weken in is terechtgekomen. Dat heeft hij vrijdag gezegd in Jinek. Ferd ligt onder vuur, omdat hij zich twee weken geleden op zijn bruiloft niet aan de coronaregels heeft gehouden. De rel werd op gang gebracht door Shownieuws. Verslaggever Jaïr Ferwerda vroeg Ferd gisteren of hij de ergste week uit zijn politieke carrière achter de rug heeft.

Ferd antwoordde daarop: “Ja, nou in ieder geval voor mij als persoon. Ik vond zwaarder de Utrechtse tramaanslag, denk ook aan de moord op Derk Wiersum.

De justitieminister vertelde aan de kijkers van Jinek dat hij gewoon verdergaat. “Ik ga door. Ik vind echt dat ik ook als ik zo’n deuk oploop in mijn geloofwaardigheid dat ik er zelf alles aan moet doen om het te herstellen. Ik ga door, ik moet gewoon het werk goed afmaken.

Ook premier Mark Rutte nam het voor de camera van Jaïr nogmaals op voor Ferd. “Ferd Grapperhaus – vind ik oprecht – doet het ontzettend goed. Hij heeft hier een fout gemaakt, die hij toegeeft. Ik vind leiderschap ook dat je fouten toegeeft en ik wil hem gewoon niet kwijt in het team.

Presentatrice Eva Jinek praatte in de studio kort na over Ferd. “Waarom zou hij zijn das pas strikken als hij daar is?“, vroeg zij zich af.

En Gordon: “Ik weet niet of ik aangebleven was als ik hem was. Dit is zo beladen.

Foto: RTL
33 Reacties op “Ferd vond tramaanslag Utrecht erger dan mediarel”


 1. Loopt Jaïr nu nog steeds stage?

  Blijkbaar te licht voor Den Haag vandaag.

 2. Geox

  Een man die gaat trouwen anno 2020 is sowieso niet goed bij z’n hoofd. Het is als uit een vliegtuig springen met een parachute wetend dat de kans 50% is dat de parachute niet opengaat.

 3. Pettie Fart

  @ Geox; ‘Een man die gaat trouwen anno 2020 is sowieso niet goed bij z’n hoofd’.

  Een vrouw ook niet. :P

 4. Geox

  Een vrouw kan alleen maar winnen met een huwelijk.

  Als ze een goede partij heeft gekozen.

 5. Echte Hollander

  Deze kale clown is een echte grapjas, niettemin is deze domme actie hem duur komen te staan.

 6. Pettie Fart

  Winnen, niet echt. Maar dat ze er vaak een slaatje uit willen slaan om financiële redenen of dmv kinderen dat dan weer wel. Uiteindelijk blijven ze toch alleen achter, verzuurd, bedrogen en aan de kant geschoven voor een jonger en strakker exemplaar. Noem dat maar winnen….

 7. Willie

  Die Ferd weet niet het verschil tussen appels en peren.

 8. Geox

  Ach Pettie, uiteindelijk wint niemand in het leven, maar die 15 redelijk comfortabele jaren dankzij die man zijn toch mooi meegenomen voor de vrouw.

 9. Nelly

  Dan waren de tranen in de kamer dus toch fake.

 10. Ome Cor

  Als je als eindverantwoordelijke minister niet snapt dat je na zo’n mis-stap (in een samenleving die al zo gepolariseerd is) nog denkt aan te kunnen blijven, dan ben je geen knip voor de neus waard.
  Andere stellen hebben huwelijken uitgeschoven of zeer bescheiden gevierd, uitvaarten zijn in zeer beperkte kring gedaan, er gaat geen avond voorbij dat er in talkshows over Covid-19 wordt gesproken en wat wel/niet te doen.
  Er zijn boetes uitgeschreven, mensen zijn op hun eigen verantwoordelijkheid gewezen, bedrijven hebben maatregelen moeten nemen voor hun personeel en toegang tot gebouwen, bedrijven zijn omgevallen, personeel ontslagen of staan op het punt om ontslagen te worden en last but not least heeft het zorgpersoneel weken/maanden aan bedden gestaan van zieken/doden etc en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  En dan gaat hij, zich onbespied wanend, even lekker z’n bruiloft vieren zonder afstand, mondkapje maar met aanrakingen.
  Waren er geen foto’s geweest, dan had hij, kan niet missen, op de lachende vraag van een reporter of op zijn bruiloft de regels in acht zijn genomen, met een vriendelijke glimlach met een ‘JA, natuurlijk’ beantwoord.
  En daar gaat het me om.
  Kijk, iedereen heeft wel eens ’n 1.5m foutje gemaakt (ik ook) maar ………… het bewust opzoeken, in zijn functie, in deze tijd, en dan ontkennen en er vervolgens na wat krokodillentranen er mee weg denken te komen???
  Ongelooflijk, dus weg ermee, alsnog!

 11. Sender

  Willie, ik wilde exact hetzelfde schrijven? Wat heeft het van doen met de tramaanslag??
  Natuurlijk was dat vreselijk erg en had het een grote impact.
  Maar dat noemen ze : Het afleiden van aandacht om er zelf beter uit te komen.
  Alles in het leven is relatief heer Grapperhaus.
  Balkenende zei ooit tegen Bos: ‘ U liegt en u draait’ en die CDA quote past dus eveneens op u.
  Het CDA heeft met Halbe Zijlstra een reputatie op dit gebied van leugenaars hoog te houden…die was ook oooit in een buitenhuis van Potin geweest zogenaamd.
  En wat dacht u van Jack de Vries, nee hij was niet vreemdgegaan.

  Maar hoed u…de grootste bedrieger en het gevaar voor de samenleving van het CDA zit alsnog in het zadel, gekozen met eerlijke verkiezingen zo bleek al een dag later na het onderzoek.
  En alles wordt Den Haag met opperhoofd Kluk kluk aan het roer (MP) met de mantel der liefde afgedekt.
  Ik zou willen zeggen…denk goed na in Maart 2021.

 12. Mieke Telkamp

  Haha en morgen gaat die met een stalen gezicht zeggen, dat hij zich irriteert aan de jongeren die zich niet aan de 1,5 meter houden 🤣 en dat daar hoge boetes op staan. Clown

 13. Ome Cor

  @Sender: Halbe is/was van de VVD

 14. John Smeets

  Klopt Sender.
  Van de week nog huilen. Die lui kun je niet meer serieus nemen.

 15. chris?

  @sender 11.50 Zijlstra is een VVD’er en de Vries inderdaad CDA.
  Ik vind overigens dat Grapperhaus zich voorlopig maar stil moet houden na zijn ongelofelijke blunder. Na de verkiezingen zal hij waarschijnlijk niet terugkomen als minister

 16. anoniem

  Politici, je kunt blijkbaar niet zonder ze.. Maar het liefst houd ik een paar kilometer afstand . :-)

 17. Sender

  @Ome Cor en Chris,

  Een groot Mea Culpa.
  Natuurlijk was/is Halbe van de VVD. ‘ Dat was een beetje dom van mij’
  En moet gezegd, goed opgelet.
  Maar de boodschap is duidelijk, Het CDA heeft een geschiedenis met dit soort types.

 18. Joop55

  Iedereen met een beetje gezond verstand weet dat hij gewoon gelijk heeft, alleen zulk onderscheid is te moeilijk voor vele PVV/FvD-adepten. Die verstaan enkel Trumpiaanse mosquito signalen.

 19. Remi

  Jinek … de werkelijk ténenkrommende onbenulligheid.

 20. NSB6

  Foute types.

 21. Anymous

  @Remi, inderdaad.
  Over die das strikken. Ik zou zeggen Eva, bel hem en vraag het aan Grapperhaus.

 22. Zomaar

  Liet publiekelijk een harde scheet, maar de atoombom op Hiroshima was erger.

 23. Leo knots

  Ik vindt Ferd erg egoïstisch. Huile huile doen om zijn eigen baantje te redden. Niet meer geloofwaardig. Wat mij betreft geen 1,5 meter afstand meer

 24. Teuntje

  Hij wil met zn dikke reet in het pluche blijven zitten

 25. Garry glamour

  Alles wat Ferd zegt of doet , neem ik sinds Woensdag met een enorme korrel zout .

 26. 123

  Ik heb aangifte gedaan. De dag na de rel zag ik een supermarktmedewerkster helemaal over de rooie in een vreemde taal te tellen (bleek Fries te zijn, zei ze later), omdat klanten zich niet meer aan de regels willen houden. Ze vertelde me dat haar dochter haar huwelijk eerst had uitgesteld van mei naar oktober, en nu naar volgend jaar, en dat hun vader/opa van 95 erbij wil zijn. Daarnaast heeft ze een zus met MS, dus maakte zich – terecht, vind ik – enigszins kwaad toen klant 1 lak had aan de maatregelen, en vervolgens klant 2 hem bijsprong. Haar letterlijke woorden: “Sorry, ik moet klantvriendelijk blijven, maar dit maakt mij echt boos. Tellen in een andere taal zorgt er weer voor dat ik het weer aankan.”

  Nou, als dat de wereld is die Grapperhaus heeft gecreëerd, dan steun ik die medewerkster echt wel! Los daarvan: ik wil ook graag naar m’n ouders en schoonouders, maar die vallen onder risicogroepen. En ik hou me wél netjes aan de regels. Dus vond ik maar één iets gepast: aangifte tegen deze minister!

 27. Maria

  Dan ga je ook voorbij aan al die mensen die niet meer naar hun zangkoor kunnen, hun vaste kennissen missen die ze kennen van het vrijwilligerswerk etc. etc.. En al die mensen die (nog steeds!) verpieteren in de verpleeghuizen.

 28. HBaz

  Ik vond Ferd hiervoor ook al een ei.

 29. Jan Knoest

  Vreemd dat niemand van de aanwezigen hierop attendeerde. De foto’s met al die dure vriendjes… zijn die nou zo dom of? Je schoonmoeder huggen is het laatste wat je wilt doen, ever!! Corona crisis komt wel goed uit om onder de hugs en 3 kussen uit te komen. Onze stoere crimefighter heeft al zijn geloofwaardigheid verliren. Ook betaald hij cash €30miljoen aan weet ik veel wat. Spijt omdat ze betrapt zijn. Niet om het feit zelf!

 30. Verry de Cock

  Mijn bloed geld is binnen…..

 31. G.ossip

  Voor die ruim 6 maanden is Grapperhaus nog wel te doen,maar jongens Sigrid Kaag heeft even gesproken op Papendal,we moeten straks 1 worden met Brussel ,dat betekent 1 Europees leger, Europese belasting ,en Europees pensioen,zeg maar gedag met onze soevereiniteit.

 32. Mirthe

  Vernam dat hij voor immigratie en tegen zwarte Piet is. Zou zo kandidaat kunnen zijn voor Bij1 lijkt het.

 33. Al mijn collega’s zijn boze witte mannen

  Appels met peren vergelijken dit, alles is er al over gezegd dus ja. Gewoon die lui wegstemmen, na die corona bullshit wil het CDA nog meer vrijheidsbeperkende maatregelen nemen en prostitutie verbieden.

  Weg ermee man, met die fundementalisten die anderen maar al te graag vertellen wat ze moeten doen, maar het zelf uiteraard natuurlijk niet hoeven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.