Bizar: Airene Mylene verdwijnt in decor Shownieuws

Airen Mylene heeft vrijdagavond voor ongeruste kijkers gezorgd door tijdens de uitzending van Shownieuws in het niets te verdwijnen. Toen ze naar haar kruk liep, werd ze opgezogen door het decor. Dat was te zien in de showrubriek op SBS 6. Na haar intropraatje loopt Airen altijd naar de presentatiedesk toe, maar hoe ze daar gisteren uiteindelijk precies beland is, is een raadsel. Tijdens haar loopje loste het tv-talent namelijk op in het niets, voor het oog van 384.000 getraumatiseerde kijkers.

Veel kijkers zullen verbaasd naar hun scherm gekeken hebben. Is Airen Mylene in werkelijkheid een soort 3D-hologram uit de AI-afdeling van John de Mol?

Voor de ongeruste zappers: de werkelijkheid ligt andersom. Het decor van Shownieuws is juist virtueel om geld te besparen. De presentatoren zitten aan de desk in een volledig groene studio, (zie hier een foto), een soort greenscreen 2.0.

Door al het chroma groen weg te filteren kan de computer ieder willekeurig virtueel decor om de presentatoren heen creëeren. Zo kan John met één druk op de knop allerlei wijzigingen aanbrengen.

Dat technische hoogstandje betekent kennelijk ook dat presentatoren zomaar uit beeld kunnen verdwijnen als ze zich iets te ver van hun presentatieposities bevinden. Hoe dat er precies uitziet, ziet u in onderstaand filmpje:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen