‘NSB Shownieuws’ belooft: geen nieuwe Ferd-foto’s

SBS Shownieuws gaat later in de week of volgende week geen nieuwe compromitterende foto’s van minister Ferd Grapperhaus droppen. Die zijn er namelijk niet. Dat heeft Evert Santegoeds gezegd in de showrubriek op SBS 6. Ferd is na zijn huwelijk in etappes afgeslacht door Shownieuws: twee weekenden geleden kwamen de eerste foto’s naar buiten waarop te zien is dat hij zich niet aan de coronaregels hield en eergisteren verscheen er een nieuw setje foto’s.

De foto’s, die de positie van Ferd aan het wankelen hebben gebracht, zijn op de huwelijksdag gemaakt door Ferry de Kok. De roddelfotograaf gniffelde gisteren op de radio dat hij ze in etappes naar buiten brengt, omdat dat lekker casht. Hij kondigde nog meer foto’s aan.

Evert en Shownieuws gaan daar in elk geval niet meer aan meewerken nu de showrubriek her en der verwijten heeft gekregen – onder meer van 538-ster Coen Swijnenberg – dat het NSB-praktijken bedrijft.

Ferd wordt nu gespaard door Evert. “Ik kan hem wel geruststellen, want hij is bang dat er nog andere foto’s zijn. Die zijn er niet. Nou, ze zijn er wel, maar dat zijn geen compromitterende foto’s. Daar staat hij alleen op. Bij gelegenheid zal ik hem die eens laten zien en misschien kan hij er tegen die tijd nog wel om lachen.”

Werkwijze

Door het in etappes naar buiten brengen van de huwelijksfoto’s heeft Shownieuws de justitieminister moedwillig extra schade berokkend. Gisteren werd Ferd emotioneel in de Tweede Kamer. “Het laat niemand onbewogen natuurlijk, zo’n grote, stoere man, hyperintelligent, een bevlogen minister die daar zo door het stof gaat. Ik moet ook zeggen toen ik die foto’s live toen het gebeurde op mijn telefoontje binnenkreeg, heb ik nooit kunnen denken dat het zo’n enorme rel zou worden.”

Het is volgens Evert niet zijn bedoeling geweest om Ferd te slopen. “Ik heb een collega hier gehad die zei: ‘Ik ga er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat Femke Halsema binnenkort geen burgemeester van Amsterdam meer is.’ Dat is helemaal mijn insteek niet geweest in deze affaire“, zegt hij, verwijzend naar Shownieuws-collega Guido den Aantrekker.

Etappes

Maar waarom koos Shownieuws er nou voor om de foto’s in etappes naar buiten te brengen? “Dat is eigenlijk door zijn eerste reactie. We hebben in eerste instantie laten zien: de bruiloft van Grapperhaus zag er zo uit. Niet helemaal goed, maar niet met die vinger van: kijk eens, wat een foute boel! Toen hij ging zeggen dat hij dat de rest van de dag wel had gedaan, zijn wij nog foto’s gaan uitlichten en bekijken, van: nou, het is toch wel vaker fout gegaan. En toen is die tweede partij naar buiten gekomen. Het was een vervelend moment voor hem, want het was de dag voor het debat.

En wat vindt Evert ervan dat fotograaf Ferry de Kok op de radio gniffelt dat hij er zo lekker aan verdient? “Daarom maken fotografen foto’s en zit ik hier.

Juiste man

Al met al blijft Evert achter zijn werkwijze staan. “Hij is nou eenmaal de man van de boetes die het goede voorbeeld moet geven.”

Wat Evert betreft mag Ferd aanblijven. “Ik denk dat meneer Grapperhaus de juiste man op de juiste plek is, als hij maar inziet dat dat niet zijn handigste move was.”

Lees ook:
Shownieuws brengt Ferd Grapperhaus verder in nauw (gisteren)
Grapperhaus-foto’s in etappes op straat: fotograaf casht (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen