Grapperhaus-foto’s in etappes op straat: fotograaf casht

Roddelfotograaf Ferry de Kok brengt de foto’s die hij maakte van het trouwfeest van justitieminister Ferd Grapperhaus in etappes naar buiten, omdat hij op die manier lekker kan cashen. Dat vertelde hij vanochtend op Radio 538. Het huwelijk van Ferd vond twee weekenden geleden plaats en vlak erna bracht Ferry de eerste foto’s naar buiten. De minister kwam flink onder vuur te liggen omdat hij zich op de foto’s niet aan de coronaregels houdt. Nu, anderhalve week later, duiken er weer nieuwe foto’s op.

Shownieuws had gisterenavond de primeur en vandaag ligt Ferd Grapperhaus opnieuw onder vuur. “Kijk, als ik alles in één keer eruitgooi, dan verdien ik maar één keer wat“, legde fotograaf Ferry de Kok vanochtend uit op de radio.

Ferry heeft nóg een hoop foto’s thuis liggen en ook die gaat hij naar buiten brengen. “De mooiste foto’s zullen in De Telegraaf en in de Privé komen. Er komen misschien nog wel wat andere foto’s aan. Ja, ik heb wel een paar honderd foto’s en er komen er nog wel een paar denk ik.

Wat krijgen we daarop te zien? “Je moet het maar even afwachten. Het komt vanzelf wel naar buiten.

Voelt hij zich niet een beetje schuldig over zijn werkwijze? “Nee, totaal niet. Waarvoor? Ik leg gewoon een moment vast. Ik hou me dan aan de regels. Ik overtreed die coronaregels niet.

En wat verdient hij eigenlijk aan zo’n fotootje? “Ja, dat weet ik allemaal niet.

In elk geval genoeg om de vlag uit te hangen. “Ik heb wel een klein feestje gevierd achteraf, ja.

NSB-praktijken

Radio 538-presentator Coen Swijnenberg vindt het vies dat Shownieuws meewerkt aan dit soort NSB-praktijken. “Domme minister ja. Ook in z’n reactie ’tot vervelens toe’ mensen te hebben gewezen op 1,5 meter. Dat was natuurlijk onzin. Had anders gekund en gemoeten. Maar van dit soort stiekeme foto’s krijg ik een vieze smaak in m’n mond. Hoog NSB-gehalte, moeten we niet willen“, twittert hij.

Coen vindt het echt niet oké wat zijn Talpa-collega’s van Shownieuws hier aan het doen zijn. “Gaan we nu een jacht krijgen op foutjes die onze volksvertegenwoordigers maken in privékring? Moet je niet willen.”

Journaliste Wouke van Scherrenburg moet er ook een beetje van spugen. “Vet verdienmodel, dit deugt evenmin.

Blendle-baas Alexander Klöpping is verbijsterd. “Omdat roddelfotograaf Ferry Kok ervoor kiest de foto’s gespreid over tijd te publiceren moet de minister wieberen. Fascinerende medialogica.

En opiniemaker Myrthe Hilkens: “Even los van de minister; wat een schofterige meneer is die De Kok. ‘Pas maar op, Ferdje.. ik heb nog meer.’ Dat zegt ‘ie. Bah bah. Dubieus dat zo iemand blijkbaar hofleverancier van bepaalde media is.

Telegraaf-journalist Rob Goossens verdedigt hun huisfotograaf: “Door de werkwijze van Ferry de Kok wordt Grapperhaus gedwongen om honderd procent eerlijk te zijn, omdat hij simpelweg niet weet wat er nog kan/gaat komen. Dat lijkt me honderd keer meer in het publiek belang dan wat obligate meninkjes over paparazzi.

Foto: NOS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen