Shownieuws door stof na uitlachen Stentor-journalist

Shownieuws gaat door het stof na het beledigen van een journalist van de krant De Stentor. Het programma heeft een bos bloemen gestuurd naar deze Gert Kramer. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Het lukte Gert – in tegenstelling tot de Boulevards en Shownieuwsen van deze wereld – om een rondleiding te krijgen in de nieuwe woonboerderij van de Meilandjes. Hij zag er echter nogal alledaags uit, een beetje zoals de kijkers van Shownieuws. Het zorgde voor hilariteit bij de SBS-sterren.

Angela de Jong nam het op voor haar collega uit de AD-familie en kotste Shownieuws volledig onder. Na die column van Angela kreeg Gert Kramer heel wat steunbetuigingen.

Vervolgens besloot Shownieuws een boeket te sturen: “Excuses voor eventueel ongemak naar aanleiding van de column van Angela de Jong over het item van de Meilandjes in Shownieuws. Niet onze pen en zeker nooit onze bedoeling geweest.

Sympathiek

Gert vindt de bos bloemen ‘sympathiek’. “Aan de ene kant wel, dat ze daar niet te groot voor zijn. Aan de andere kant: hij kwam pas na de kritiek op de uitzending. Maar wat mij betreft is het nu zand erover.

Lag hij wakker van de kritiek? “Nederland is een vrij land, ze mogen zeggen wat ze willen. Maar wat heb je eraan en wat bereik je ermee?

De grote vraag is: waarom liep hij er eigenlijk zo belabberd bij? “We gingen zonder plan naar de Meilandjes toe. Er was toevallig een fotograaf mee die ook weleens filmt en ik zei: zet maar aan. Het ging spontaan.

Foto: AD

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen