Angela de Jong rochelt Shownieuws helemaal onder

De AD-column waarin Angela de Jong elke dag een ander tv-programma kapot schrijft, gaat vandaag over de rubriek Shownieuws. Ze ergert zich aan ‘het officiële pr-vehikel van Talpa’ en komt met kritiek zoals ze die eerder heeft geuit op het concurrerende programma RTL Boulevard. “De rubriek is een theekransje van zogenaamde deskundigen die zichzelf om onduidelijke redenen he-le-maal geweldig vinden“, briest Angela. “Niet iets wat je als kijker voor de lol aanzet, zeg maar.

Hoewel Shownieuws prettiger wegkijkt dan RTL Boulevard – er is af en toe nog een pittige mening te bekennen – kijkt Angela er met argusogen naar.

Ze denkt dat vooral John de Mol het een fijn programma vindt, omdat hij ‘de hoofdredacteuren van de vaderlandse roddelpers met een smak geld volkomen in zijn zak heeft’.

Angela doelt op Privé-baas Evert Santegoeds, Story-baas Guido den Aantrekker en Weekend-baas Bart Ettekoven, die allemaal te zien zijn als deskundige in Shownieuws.

Waar is Angela concreet over de zeik over? De aflevering van zaterdagavond. Daarin mocht Glennis Grace verdedigen ze geen racist is en werd een verslaggever van De Stentor uitgelachen.

Het doorsnee uiterlijk van die verslaggever leidde tot hilariteit bij Shownieuws, terwijl juist hij het typische SBS-uiterlijk heeft, aldus Angela. “Maar dat realiseren die hypocrieten zich daar niet.”

Welnee, die slijmen lekker door met de C-sterren en trappen neerbuigend naar het volk van wie ze het moeten hebben. En dat is redelijk exemplarisch voor SBS 6 anno 2020.”

De AD-column ‘Hypocriet slijmen met C-sterren, neerkijken op het volk: SBS anno 2020’ kunt u hier lezen.

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen