Romy Monteiro reageert op horrorkijkcijfers Hit Kwis

Romy Monteiro denkt dat De Hit Kwis een moeilijke start heeft beleefd op NPO 1, omdat het programma tussen twee nieuwsprogramma’s in staat. Dat heeft de presentatrice gisterenavond gezegd aan de desk van Shownieuws. Tussen de zeer populaire programma’s EenVandaag en Achtuurjournaal in, zorgt De Hit Kwis met Kees Tol en Romy Monteiro voor een dagelijkse megadip. De quiz was deze week voor het eerst op de buis en elke avond werd weer een nieuw laagterecord behaald.

Deskundige Mark Labrand confronteerde Romy met haar horrorkijkcijfers. “Ik vind het stom dat ik het moet zeggen, maar ik wil het toch even van je weten. Ik voel ergens ook een soort van pijn mee met je. Als ik iedere dag de kijkcijfers check… Je bent begin deze week op een half miljoen begonnen, dat is nu al gehalveerd. Volgens mij moet je ook nog opnemen… Hoe sta je daar nu in?

Romy antwoordde: “Op zich wel oké. Het is gewoon een moeilijke start. Het is een nieuw programma. We zitten volgens mij tussen nieuwsdingen in, dus ik heb meegekregen dat het een beetje aanpoten is voor ons allemaal. Volgende week gaan we het afmaken en daar heb ik eigenlijk wel heel veel zin in. Nu heb ik ook mezelf weer teruggezien op tv en dan denk ik: o, nou hier moet ik het misschien wat anders doen en daar ook.”

Mark: “Het voelt nu niet als een moetje?

Romy: “O, nee, nee, nee. Het format is gewoon ontzettend leuk. Daar heb ik geen twijfels over, zeg maar.”

‘Ik kan niet stoppen met dansen!’

Er zijn op social media veel mensen die zich ergeren aan het overdreven gedans van Kees en Romy op de nummers die voorbijkomen. “Ik kan dus niet stoppen met dansen. Elke keer als ik een hit hoor, denk ik: nee, niet gaan dansen, want je bent gewoon presentatrice! Maar ik wil gewoon de hele tijd…

Het is gewoon een feestje om te maken, legt Romy uit. “Ja, het is heerlijk. I love it. Het is met Kees Tol, heel gezellig. We zaten samen ook in hetzelfde seizoen van Dance Dance Dance, dus daar kende ik hem al van. Kees is een en al gezelligheid.”

Het meest schokkende is dus dat de NPO volgende week nieuwe afleveringen gaat opnemen van De Hit Kwis, terwijl de kijker dit format wel héél duidelijk heeft afgekeurd.

Lees ook:
Kees Tol sloopt vooravond NPO 1: enorme kijkcijferdip (kijkcijfers maandag)
Kijkcijferhorror Kees Tol: SBS 6 hijgt NPO 1 in de nek (kijkcijfers dinsdag)
Enorm drama voor NPO 1: De Hit Kwis bijna uit top 25 (kijkcijfers woensdag)
Lingo bijna langs De Hit Kwis: 17.000 kijkers verschil (kijkcijfers donderdag)
Bingo: SBS 6 nu groter dan NPO 1 tijdens De Hit Kwis (kijkcijfers vrijdag)

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen