Nieuwe prijs voor slechte tv, Angela de Jong niet in jury

Geplaatst op di 27 aug 2019 om 11:30

Nederland krijgt na vele jaren weer een prijs voor slechte televisie: de TV Knollen. De eerste uitreiking van deze prijs vindt plaats op dinsdag 8 oktober, een dag voor het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat heeft organisator Spreekbuis laten weten. Veronica Magazine reikte in het vorige decennium ook al kortstondig prijzen uit aan slechte programma’s en presentatoren, namelijk Het Lelijk Ding, maar die prijs is niet meer. Vaksite Spreekbuis springt nu in een gat met dit nieuwe initiatief.

Zelf spreekt de organisatie van een afgeleide van De Loden Leeuw, voor de slechtste reclame, en de internationale Razzie Awards voor slechtste films. De TV Knollen zullen in drie categorieën worden uitgereikt: de juryprijs voor slechtste tv-programma, de publieksprijs voor slechtste tv-programma en de tv-blunder van het jaar.

Spreekbuis-uitgever Richard Otto is de juryvoorzitter. “Dit ludieke prijzenfestival laat zien, dat programma’s die eigenlijk niet op de televisie horen, toch nog kans maken op een prijs.”

Columnist Vincent Bijlo vindt het een goed initiatief. “Mooi dat er eindelijk prijzen zijn voor televisieprogramma’s die niet om aan te zien zijn.”

Bijlo’s AD-collega Angela de Jong, die met haar columns demonstreert dat ze een neus heeft voor slechte televisie, zit níet in de jury. Die wordt gecomplementeerd door mediajournalist Maarten Hafkamp van Adformatie. “Iemand moet het doen als Angela de Jong niet in de jury wil.

Kanshebbers zijn onder andere VTBL, Celebrity Call Center, Love Island, House of Talent, JENSEN!, 6 Inside, DanceSing, Caveman, RTL Latenight en Zomer met Art.

Tot 1 oktober 2019 kan de tv-kijker voor de publieksprijs haar ‘favoriet’ inzenden naar tvknollen@spreekbuis.nl. Het meest ingezonden tv-programma wint de publieksprijs.

Voormalig Veronica Magazine-baas Rens Muller vindt het spannend: “Deze prijs doet me denken aan de ooit door mij bedachte award Het Lelijk Ding voor het slechtste tv-programma en de slechtste tv-presentator. ⁦‪Robert Jensen weigerde de prijs in ontvangst te nemen. ⁦‪Giel Beelen was wel zo sportief de award op te halen.

Foto: Spreekbuis
20 Reacties op “Nieuwe prijs voor slechte tv, Angela de Jong niet in jury”


 1. Ron

  Lingo kan ook op de nominatielijst.

 2. Sapperdeflap zeg!

  Guttegut, weer een ‘prijs’. Noem het ‘award’, dan krijgt het voor sommigen meer gewicht- voor wat het waard is… Ik nomineer het erbarmelijke ‘Kanniewaarzijn’.

 3. Boris

  Jensen??? Is dit weer een links initiatief om de rechtse kijker belachelijk te maken?

 4. Richard

  @ Boris: nope, Jensen zuigt gewoon, net als al die andere vage rechtse programma’s zoals Jan Roos of Powned. Zijn eigen YouTube kanaal keldert ook elke maand weer in het aantal kijkers en abonnees.

 5. mart

  Drie onbekenden/niet TV deskundigen en een blind persoon in de jury van een TV prijs. Dit gaat een succes worden. Dat voel je meteen.

 6. huub hangop

  ik nomineer een zomer met art

 7. Sapperdeflap zeg!

  @Boris…dit is uiteraard het zoveelste complot van ‘het kartel’ bestaande uit RTL + politieke partijen, behalve FvD, PVV en SGP. ‘Links Nederland’ schrok zo van de ‘enorme’ kijkcijfers dat Jensen is weggepromoveerd. “Zij zijn groot en ik is klein, en da’s niet eerlijk, o nee…” (Calimero)

 8. Mick

  Wat slecht, zo slecht was de nieuwe talkshow van Jensen helemaal niet.

 9. Theo

  Eindelijk succes voor Talpa.

 10. Theo

  @Mick
  Linkse relnichten. Laat gaan.

 11. Mick

  In plaats van Jensen hadden ze beter Dit Is Mijn Toekomst, Klinkt Smakelijk, Ondertussen in Nederland en Beat The Box kunnen nomineren.

 12. ruupje

  Komt er ook iets over

  nep respons reclame uit de krant

  Adformatie is op de hoogte van Nep respons

  Ik heb email met naam en bedrijfsnaam door gestuurd naar adformatie

  Ruben Sitaldin heeft het op papier staan de naakte waarheid….

 13. anoniem

  angela uit gepoept,

  hoofdredacteur AD Hans

  zit je niet in de jury vanwege nep olie bol test

  AD wanneer komt de nieuwe hoofdredacteur

  wie schaamt zich voor wie op de redactie

  hoe maak je dan een gezond krant…

  denk goed na, waar zijn jullie hersensssssssssssssss.

 14. Michel

  Als Angela in de jury zat had John zijn pak al kunnen aantrekken voor de uitreiking…

 15. Yumila

  Lingo met stip

 16. Leni

  Fijn een keer wat andere mensen en niet aldoor die Angela ….middle of the road figuur dat altijd maar wordt uitgenodigd door fantasieloze redacteurtjes

 17. remco

  Dit gaat Talpa wel winnen, in tegenstelling tot de Televizier Ring

 18. zucht

  Ik hoop dat ze Gordon sparen. Die jongen heeft al zoooooooo veel meegemaakt……

 19. Timme

  Hou toch op. Er is een reden dat dat gezeik van Veronica niet aansloeg, met hun Lelijk Ding. En dan ga je het nog even dunnetjes overdoen. Oei, oei, nog minder origineel dan de gemiddelde tv-serie. Ironisch.

 20. MediaPrak

  Is Twan dan al terug van vakantie?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.