Nieuwe prijs voor slechte tv, Angela de Jong niet in jury

Nederland krijgt na vele jaren weer een prijs voor slechte televisie: de TV Knollen. De eerste uitreiking van deze prijs vindt plaats op dinsdag 8 oktober, een dag voor het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat heeft organisator Spreekbuis laten weten. Veronica Magazine reikte in het vorige decennium ook al kortstondig prijzen uit aan slechte programma’s en presentatoren, namelijk Het Lelijk Ding, maar die prijs is niet meer. Vaksite Spreekbuis springt nu in een gat met dit nieuwe initiatief.

Zelf spreekt de organisatie van een afgeleide van De Loden Leeuw, voor de slechtste reclame, en de internationale Razzie Awards voor slechtste films. De TV Knollen zullen in drie categorieën worden uitgereikt: de juryprijs voor slechtste tv-programma, de publieksprijs voor slechtste tv-programma en de tv-blunder van het jaar.

Spreekbuis-uitgever Richard Otto is de juryvoorzitter. “Dit ludieke prijzenfestival laat zien, dat programma’s die eigenlijk niet op de televisie horen, toch nog kans maken op een prijs.”

Columnist Vincent Bijlo vindt het een goed initiatief. “Mooi dat er eindelijk prijzen zijn voor televisieprogramma’s die niet om aan te zien zijn.”

Bijlo’s AD-collega Angela de Jong, die met haar columns demonstreert dat ze een neus heeft voor slechte televisie, zit níet in de jury. Die wordt gecomplementeerd door mediajournalist Maarten Hafkamp van Adformatie. “Iemand moet het doen als Angela de Jong niet in de jury wil.

Kanshebbers zijn onder andere VTBL, Celebrity Call Center, Love Island, House of Talent, JENSEN!, 6 Inside, DanceSing, Caveman, RTL Latenight en Zomer met Art.

Tot 1 oktober 2019 kan de tv-kijker voor de publieksprijs haar ‘favoriet’ inzenden naar [email protected]. Het meest ingezonden tv-programma wint de publieksprijs.

Voormalig Veronica Magazine-baas Rens Muller vindt het spannend: “Deze prijs doet me denken aan de ooit door mij bedachte award Het Lelijk Ding voor het slechtste tv-programma en de slechtste tv-presentator. ⁦‪Robert Jensen weigerde de prijs in ontvangst te nemen. ⁦‪Giel Beelen was wel zo sportief de award op te halen.

Foto: Spreekbuis

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen