Jarig SBS 6 wil niet reageren op forse kritiek Fons

SBS 6 bestaat vandaag precies 25 jaar. Een feestelijk moment om bij stil te staan, maar er wordt alles behalve gefeest. Het is geen geheim dat de nieuwe eigenaar John de Mol al jaren probeert af te rekenen met alles wat SBS 6 vroeger was, dus een terugblik op de roemruchte historie van de ooit zo spraakmakende tv-zender is niet gewenst. Toch gebeurt dat in andere media wel. SBS-oprichter Fons van Westerloo zat vorige week bij Jinek en vandaag staat hij groot in De Telegraaf.

Net als bij Jinek loopt hij ook nu weer over van de kritiek. Hij vindt het doodzonde wat er nu onder leiding van De Mol gebeurt bij SBS 6. Het volkse was juist de kracht van de zender, vindt Fons.

Een typisch voorbeeld van hoe het nu misgaat bij SBS 6 is De 5 Uur Show, vindt Fons. Daar heeft de zender twee progressieve presentatrice op gezet: Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo.

Als je wil dat SBS6 groot blijft, moet je consequent zijn. Niet kiezen voor zoiets én de Meilandjes. Dan krijgt de kijker kortsluiting“, weet de televisiebobo.

Ook begrijpt Fons he-le-maal niets van het ontslag van Piet Paulusma. “Die man was echt hyperpopulair. Ach, als ze RTL willen spelen, doe het dan consequent. Dan is Chateau Meiland er ook niet op zijn plaats.

John is gewoon geen kundige zenderbaas, denkt hij. “Wat ook niet handig is, is dat je als producent je programma’s gaat testen op je eigen zender.

Maar waarom is het vanuit Talpa Network steeds zo stil als het over het jubileum van SBS 6 gaat? Wat vinden zij eigenlijk van al die uitspraken van Fons?

Talpa wil niet inhoudelijk reageren. “De uitspraken laten wij bij Fons van Westerloo.

Lees ook:
Fons van Westerloo: ‘SBS met John de Mol in vrije val’ (26 juli)
Eva Jinek leeft mee met SBS 6: ‘Het gaat niet goed’ (19 augustus)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen