Guido vindt Show-collega Evert zouteloos: ‘Fut is eruit’

Story-baas Guido den Aantrekker uit felle kritiek op Privé-baas Evert Santegoeds. Hij vindt dat zijn Shownieuws-collega heel erg zouteloos is geworden. Dat zegt hij in gesprek met Villamedia. Waar Story en Weekend regelmatig met bijtend shownieuws komen, lijkt Privé een beetje het sufferdje onder de showbladen geworden: het boeit niet echt meer. Hetzelfde is te zien achter de desk van shownieuws: ook daar kruipt Evert bij zo’n beetje elke BN’er in het achterwerk.

Evert, die samen met onder meer Patty Brard en Mark Labrand tot de grootste slijmballen van Shownieuws behoort, is bijvoorbeeld altijd lyrisch over Connie Witteman, terwijl die duidelijk van het padje is. En Sylvie Meis? Daar is hij óók fan van, schreef hij laatst in de krant.

Onomwonden zegt Guido nu dat hij de Privé geen goed blad meer vindt. “Het lijkt wel of Evert er geen zin meer in heeft. De fut is eruit.

Zelf werkt Guido wél met passie aan zijn Story, zegt hij. “Laten we wel wezen: de materie is op de schaal van wereldproblemen totaal niet belangrijk. Maar als ik dan toch Story maak, dan wel de beste Story die er te maken is.

Guido heeft ook nog genoeg journalistieke ambities. Hij denkt dat hij een goede hoofdredacteur van De Telegraaf zou zijn. “Ja! Het AD is vrij braaf en erg politiek correct, maar De Telegraaf is nog steeds… De T. Hoewel ze geen schim meer zijn van wat ze ooit waren.”

Zo zie je dat hoofdredacteur Paul Jansen eigenlijk een te nette vent is voor die krant. Zijn voorganger Sjuul Paradijs was wel een echte Telegraaf-hoofdredacteur. Die actiejournalistiek past wel bij me.”

Lees ook: Oorlog Guido den Aantrekker en Evert Santegoeds (1 augustus 2019)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen